Acceptatie - Zwanger worden forum

Sannie - schreef op 21-02 om 16:47
Lieve allemaal,
Aangenaam. Ik ben Sannie, 28 jaar en werkzaam als docent op een middelbare school. Ik heb me zojuist aangemeld, omdat ik graag mijn ei kwijt wil en het me fijn lijkt contact te hebben met lotgenoten. Mijn verhaal is wat lang, maar ik zal het beknopt proberen te vertellen. 
Al vanaf een jaar of 20 heb ik een sterkte kinderwens. Mijn toenmalige partner zag dit echter nog niet zitten, dus hebben we nog 3 jaar gewacht met proberen. Begin 2016 ben ik gestopt met de pil en dit bracht al wat moeilijkheden met zich mee: ik werd pas na een half jaar ongesteld en de eerstvolgende menstruatie liet ook weer dik 5 maanden op zich wachten. De huisarts weet het eerst aan ontpillen, maar toen ik na een jaar pas 2 keer ongesteld was geworden, verwees ze me door naar het ziekenhuis. Na enkele onderzoeken bleek dat ik PCOS heb en ons werd verteld dat zwanger worden op een natuurlijke manier waarschijnlijk niet zou gaan lukken. De desbetreffende gynaecoloog gaf aan dat we de tijd moesten nemen na te denken wat we wilden en dat we konden starten met eisprongopwekkers zodra we daar klaar voor waren. Eenmaal in de auto naar huis zat ik al te springen van opwinding, want ik wilde er graag vol voor gaan. Mijn ex zag dit helaas niet zo en wilde geen medisch traject in. Het moest op de natuurlijke manier en anders maar niet, volgens hem. Ook vond hij dat we dan maar ‘gewoon vaker moesten vrijen, want aan hem lag het niet’. Dit heeft me zoveel zeer gedaan dat het het begin van het einde was van onze relatie. Anderhalf jaar later zijn we uit elkaar gegaan. 
Een half jaar daarna leerde ik mijn huidige partner kennen. Het voelde meteen goed en gelukkig klikte het ook met zijn twee kinderen. Ik heb hem wel meteen verteld over het medisch traject en dat hij, omdat ik open kaart wilde spelen en ik hem niet in eens voor het blok wilde zetten. Gelukkig gaf hij aan het graag te willen proberen, dus dat hebben we gedaan. Nu, na drie mislukte eisprongopwekpogingen met Letrozol 2,5 en 5, zes gelukte eisprongen met letrozol 7,5 een HSG en een zaadonderzoek verder is het nog niet gelukt. De gynaecoloog gaf aan het nog een halfjaar aan te willen kijken met Letrozole 7,5 en dat we daarna moeten bekijken hoe nu verder. Vandaag ben ik wederom ongesteld geworden en ik merk dat de hele situatie me steeds zwaarder lijkt te vallen. Het voelt zo ontzettend als falen dat het lichaam ondanks de medische hulp toch niet wil. Ik weet dat er nog tal van mogelijkheden voor ons liggen, maar ik voel me zo verdrietig. Vriendinnen en collega’s lijken met bosjes zwanger te worden en ik ben oprecht blij voor ze, maar ik gun het mezelf ook zo... Herkenbaar voor jullie? Of hebben jullie tips hoe hiermee om te gaan? 
Liefs
6 antwoorden en 817207x bekeken
Koala (Gast) - schreef op 21-02 om 18:43
Dag Sannie,
Ik schreef bij een ander topic "loslaten" (categorie vruchtbaarheid) iets heel gelijkaardigs. Ook vandaag mijn maandstonden gekregen na eisprongopwekkers. Zaad van mijn man niet in orde ook . Misschien kunnen we daar verder praten?
shootingstar - schreef op 21-02 om 18:50
21 weken
Hi,

Ik heb een traject van 3 jaar gehad inderdaad eerst eisprong opwekken deed weinig. Daarna nog een Leo behandeling gehad hebben ze eiblaasjes weg gehaald. 
Daarna 6x iui gehad ook dat had geen effect, daarna gestart met icsi traject en daar is het met een half jaar gelukt inmiddels is onze kleine meid 1,5 en is de tweede onderweg op de natuurlijk manier na 3 maanden stoppen met de pil! Wat bij mij enorm heeft geholpen is dat ik veel afgevallen ben, daardoor kan de pcos minder worden. Ik weet niet of je last hebt van overgewicht? 
Loslaten lukt niet in zo’n traject! Dus je moet echt even doorzetten en daarna ben je het echt zo vergeten! 
Sannie - schreef op 21-02 om 21:18
Hoi Shootingstar. Bedankt voor je reactie! Wat een heftig proces heb jij gehad, zeg. Mijn BMI is 20,6, dus afvallen is niet aan de orde. Super fijn dat het bij de tweede op de natuurlijke wijze is gelukt! Heel veel geluk gewenst met die kleintjes. 
shootingstar - schreef op 21-02 om 21:21
21 weken
Ja het was zeker heftig! Maar het is het echt allemaal waard en daar heb je nu echt helemaal niets aan, maar blijf doorzetten! 
DG (Gast) - schreef op 25-02 om 20:31
He Sannie wat rot voor je! Ik denk dat niemand je tips kan geven hoe je hiermee om moet gaan. Ik denk dat alle dames hier graag een kindje willen. Iedere maand dat het weer mislukt is een teleurstelling. Andere mensen om je heen die wel zwanger raken is pijnlijk, ook al ben je blij voor ze. Jij wil dit namelijk ook! 
Wij hebben een dochter van 3.5 jaar. Toen ze 1 jaar was begon het bij mij al te kriebelen. Bij mijn man helaas niet. We hebben gewacht totdat mijn dochter 2.5 jaar was en toen heb je de spiraal eruit laten halen. We zijn dus al een jaar bezig en nog geen 2e kindje. Ik twijfelde erg aan mijn lijf omdat onze dochter met een keizersnede te wereld is gekomen. Ik was bang dat ik littekenweefsel zou hebben. Ik heb 2 weken geleden een hsg onderzoek gehad en alles bleek goed te zijn. Een enorme opluchting maar ook weer mijn vraagtekens. Want waarom lukt het nu niet? Als we willen kunnen we verdere onderzoeken doen maar ik voel zoveel weerstand. Ik ben er nog niet klaar voor om nog meer onderzoeken te doen. Ik hoop dat het toch nog op een natuurlijke manier kan. 
Een heel ander verhaal dan dat jij hebt maar ik kan je gevoel heel goed begrijpen!
Sannie - schreef op 27-02 om 13:34
Hoi DG. Bedankt voor je reactie. Ik kan me goed voorstellen dat het onderzoeken weerstand oproept, gezien het bij je eerste kindje wel natuurlijk verliep. Hoe heb je de HSG ervaren? Ik vond het vrij heftig namelijk, maar dat kan natuurlijk ook gewoon aan mij liggen. 
Veel liefs 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Acceptatie' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan