hoelang duurd het ongeveer voor je de eerste keer zwanger bent! - Zwanger worden forum

sabje - schreef op 16-03 om 00:09
mijn vriend en ik zijn al tijdje bezig om zwanger te worden. ben vanaf sept 2012 gestopt met de pill maar ik weet niet hoelang dat nog in je lichaam blijft.
hebben het ook al gebrobeerd op etos evaluatie test plas staafjes op vruchtbare dagen maar ook dat helpt niet.
zij. er mensen die die ook ervaringen hebben met zwanger worden.
28 antwoorden en 45068374x bekeken
Iza - schreef op 16-03 om 12:59
Geen ervaring mee, hier was het twee keer de eerste keer raak. Maar ik hoor van veel vrouwen (zeker na lang pilgebruik) dat een half jaar tot een jaar bezig zijn voordat je zwanger bent heel normaal is. Ik zou nog even afwachten en gewoon blijven proberen en wanneer je het echt niet vertrouwd of er geen goed gevoel over hebt zou ik naar de huisarts gaan. Succes!
JJDN - schreef op 16-03 om 14:01
Ik ben ook in september gestopt met de pil na deze 16 jaar gebruikt te hebben. Wij waren binnen 4 maanden zwanger. Ik heb geen ovulatietestjes gekocht in de winkel (vond ze nogal prijzig) maar wel een gratis app (heet my days) op mijn telefoon gezet waarbij je je menstruatiedagen invuld en deze automatisch uitrekend wanneer je vruchtbare periode is. Bij ons heeft het in iedere geval geholpen!
Heel veel succes!
lisje (Gast) - schreef op 16-03 om 18:23
Hallo Dames,

Ik was gestopt met de pil en was binnen een maand aangeteld.
Maar de ene lichaam reageert anders dan de andere.
De dokters zeggen dat je moet tellen op een jaar, voordat je zwanger raakt.
Ik hoop dat iedereen snel zwanger wordt.
irma (Gast) - schreef op 16-03 om 18:28
vanaf gestopt toot zwanger worden 4 maandjes
sabje - schreef op 16-03 om 19:06
ohke moet me dr ook niet heel veel mee bezig zijn zegen mensen in ne omgeving dat helpt meschien, het is elke maand dan maar afwachten. komr hopelijk van zelf wel. duurd vast bij mij langer tot de pil uit me lichaam is heb ik geslikt vanaf 16 jaar en nu 28.
Kelly - schreef op 16-03 om 20:20
Kan best een tijdje duren hoor! Bij ons duurde het 7 maand en volgens mij is dat ook wel ongeveer gemiddeld.
En inderdaad proberen er zo min mogelijk mee bezig te zijn. Het klinkt zo cliché maar wij werden juist zwanger in de maand dat we er echt niet op gerekend hadden!
mellanie (Gast) - schreef op 17-03 om 13:59
Ik zit nu in mn eerste maand zonder pil.
Vind t al wel een klein beetje spannend hoor
Iza - schreef op 17-03 om 19:54
Brabbels heeft ook een super ovulatie app, geeft per dag aan hoeveel procent je kans hebt om zwanger te raken. Gratis te downloaden!
sabje - schreef op 17-03 om 19:56
ohjah heefd brabbels test nog niet gevonden. hoe kan ik die vinden.
sabje - schreef op 17-03 om 19:54
inderdaad bij mij blijft het ook elke laatste week vd maand spannend.
Sophia - schreef op 17-03 om 20:34
De vraag, die je gesteld hebt interesseert de meeste vrouwen, die zwanger willen worden. Dit is heel verschillend. Ik ben al 1 jaar bezig. We zijn allebei jong en gezond, maar het lukt ons niet om zwanger te raken. Ik ben meestal eerste twee weken van de cyclus vol van hoop en de andere twee weken word ik gek van het wachten.
Sabje, test kun je vinden bij Kinderwens-Ovulatie en zwangerworden kalender. Of je kunt ook een aap voor je mobiele telefoon gratis downloaden.
sabje - schreef op 17-03 om 20:59
dankje dacht inderdaad goede vraag hihi, heb de ap uit de market gehaalt nog even kijken hoe het werkt.
ik weet alleen dat je ongeveer 10 dagen na de eerste dag dat je ongestelt bent geworden de vruchtbaarste dagen hebt. maar hoe verders de cyclis werkt ? de weken na de vruchtbaren dagen is inderdaad afwachten. ik word na het stoppen van de pil altijd de laatse week vd maand ongestelt 2 maanden terug rond de 27 vorige maand rond de 25 is toch best verschillend dus vanaf volgende week maar weer afwachten. en niet mee bezig zijn best moeilijk werk als oppasser(gastouder) hihi maar heb al wel minder hoop ik zie het nu wel waneer het komt.
AM - schreef op 19-03 om 17:11
Hoi Sabje,

Het zegt niet per direct iets als je de pil heel lang hebt geslikt,het is zo afhankelijk van je eigen lichaam..
Ik heb namelijk ook 15jaar zonder stop(ja wel de maandelijkse stopweek) de pil geslikt..
24dec was ik gestopt met de pil en precies na 28dagen ongi geworden en 15feb positieve test.de eerste keer raak dus!
Helaas heb ik een miskraam gekregen..maar zo snel kan het gaan..volgens mij wordt wel gemiddeld een jaar gerekend.
Dat je snel zwanger mag worden!
Ik heb de digitale ovulatietest van clearblue toen gebruikt omdat ik wilde weten wat mn lichaam ging doen na 15jaar pil.die beviel goed,is wel prijzig.

Groetjes AM
melsed - schreef op 19-03 om 17:28
Hallo Sabje,
wij zijn ook al een jaartje bezig. Maar ik ben wel 33 en mijn vriend 42. Misschien heeft dat er ook iets mee te maken. In april heb ik afspraak bij gyne om te zien of er niks mis is. Spannend.
Groetjes
Mel
sabje - schreef op 20-03 om 08:47
hoi melsed
dan heb ik niks te klagen inderdaad over 6 maandjes, ik hoop zeker dat er niks enstigs aan de hand is, Hou je ons op de hoogte!
doe rustig aan en brobeer je geen zorgen te maken.
il droom wel verder, en ben dr nie veel meer mer bezig gedult is schone zaak.
Sanne (Gast) - schreef op 23-03 om 10:55
Hallo allemaal!

Ook hier is het de eerste keer voor ons om zwanger proberen te raken. Wij zijn vanaf Januari bezig dus nog niet zo heel lang. Nou heb ik een onregelmatige cyclus.. 31 dagen en 38 dagen.. Nu was ik de laatste keer ongesteld geworden op 7 maart. Deze ongesteldheid duurde maar 2 dagen en was niet zo hevig.. Een week later had ik op mijn wcpapiertje roze slijm/bloed verlies zitten... kan het zijn dat ik zo kort na mijn ongesteldheid een innesteling heb gehad? Deze maand waren wij er niet zo mee bezig als de vorige maanden alleen dit vond ik toch wel apart.. iemand die er ervaring mee heeft?

Liefs ! En gefeliciteerd voor de zwangeren onder ons !
babbel - schreef op 25-03 om 14:13
Hoi AM,

Ik ben het inderdaad met je eens dat het toch per lichaam verschilt. Ik merk wel dat ik de eerste maanden heel erge schommelingen had qua humeur en dat dat nu wel iets minder is geworden, dus ik denk zelf dat de bijwerkingen van de pil nu een plaatsje hebben gevonden ofzo.

Ik hoop nog steeds dat ik deze maand voor het eerst weer een 28 dagen cyclus heb, dit had ik namelijk ook toen ik een aantal jaar geleden even tijdelijk was gestopt met de pil (had toen niets met een kinderwens te maken). Ik heb woensdag getest met een ovulatietest en toen had ik een duidelijke streep, dus mijn ovulatie is donderdag of vrijdag geweest. En dan is mijn NOD 4 april, dus nog ruim een week. En qua symptonen merk ik nog niets, dus hoop die snel te krijgen ;-)
Heb wel afgelopen vrijdag een CT scan gehad i.v.m. mijn bijholtes, dus ik hoop niet dat dat roet in het eten heeft gegooid.... Maar we wachten dus nog even af.

Vervelend te lezen dat je een miskraam hebt gehad. Is wel even flink schrikken geweest lijkt me. Is je cyclus wel weer op gang gekomen? Wanneer is jouw NOD?
AM - schreef op 25-03 om 23:15
Hoi Brabbel,
wat fijn dat je het iedee hebt dat je lichaam het nu weer redelijk.oppakt na een paar maanden.ok,gebruikt dus ook ovulatietesten, ik vindt ze echt handig  en het helpt mij er alleen sochtends even mee bezig te zijn en verder niet de hele dag te hoeven denken,ow wat voel ik nu en ow wat zou dat zij. etc..ik heb dan wat meer rust als ik weet wat mn lichaam doet.
Ja,het was echt heel verdrietig de miskraam,alleen het heeft mn kinderwens alleen maar sterker gemaakt,dus wij gaan gewoon verder voor een kindje.
ik heb vandaag weer mn eerste menstruatir na de miskraam gekregen. Het voelt wel fijn dat mn lichaam het gelijk weer goed oppakt.
succes met klussen deze week en dat Je 4april een postieve test mag hebben!!

@Sanne,ik had een week na mn laatste dag van de menstruatie een innestelingsbloeding toen ik.zwanger was.maar wel na een menstruatie van 5 dagen,het is dus wel mogelijk,maar vanaf welke dag reken je dan?
groetjes AM
Fay (Gast) - schreef op 31-03 om 09:00
Bij ons was het in 1 keer raak.. 1 x onveilig gedaan (bewust)
Evelien115 - schreef op 13-04 om 17:44
Hai Sabje,

Dan zijn we bijna tegelijk gestopt.
 Ik heb 31 augustus mijn laatste pil geslikt, dus ben vanaf september bezig, tot nu toe nog zonder resultaat...tenminste, dat zien we aan het einde van deze maand.
Dit is dus de zevende ronde.

Mijn NOD is 21 april, maar ik wacht nog een week langer voordat ik eventueel ga testen. Zoals elke maand voel ik weer van alles....

Ik heb al een dochter van 5, maar mijn huidige vriend is niet de biologische vader.
Ik heb alleen geen idee hoelang het duurde voor ik van haar zwanger was, omdat ik "wegens omstandigheden" (= geldproblemen) moest stoppen met de pil en er toen verder helemaal niet mee bezig ben geweest.
Maar volgens mij was het wel aardig snel....
Anoniem (Gast) - schreef op 15-10 om 07:58
Bij ons duurde het 7 jaar voor ik zwanger was van de eerste. Na zijn geboorte niets gedaan aan geboortebeperking en nu ben ik ongeveer 11 weken zwanger :-D. Mijn zoon is nu 13 maand
sabje - schreef op 07-09 om 09:24
hoi hoi
dames das al weer lang geleden,  heb nu meer het adwoord op mijn vraag, 
een zwangerschap is niet te plannen, dat hangkt vd natuur en vele andere dingen af. 
dat is dus niet te plannen, de ene is extreem vruchtbaar, de ander heefd er wat meer moeite mee.


evelien15     ik vroeg me af of het bij jou inmiddels gelukt was? 

bij mij nog niet wij zijn nog steeds bezig
Hallo,

Ikzelf ben twee keer de eerste maand na mijn pil zwanger geworden.
Maar ik denk dat je rekening moet houden van persoon tot persoon, de ene vrouw is heel vruchtbaar de andeere misschien wat minder, dat is ook zo voor onze mannen.

hoe zit het nu ondertussen met je ? we zijn al 7 maanden ver, ik ben benieuwd :-)

groetjes
Ingrid - schreef op 30-10 om 14:24
Dames In mijn praktijk voor kinderwens en zwangerschap maak ik gebruik van een astrologische vruchtbaarheid's berekening. Wat inhoud dat een vrouw niet alleen 1 kans heeft om zwanger te worden maar 2 kansen. Zie hiervoor mijn artikel over de Jonas methode op mijn website www.essential-awakening.nl
Wie weet tot ziens of horens. Ingrid Jetten
S (Gast) - schreef op 03-11 om 20:53
Hallo,

Ik ben sinds 2 weken gestopt met de pil hoeveel weken
Duurt het dat je menstruatie weer begint? 

Groeten, 
S

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'hoelang duurd het ongeveer voor je de eerste keer zwanger bent!' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan