Laryngomalacie - Zwanger worden forum

Chantx - schreef op 17-03 om 15:27
Hallo allemaal,
Ik ben 4,5 week geleden bevallen van ons eerste zoontje. Erg spannend allemaal natuurlijk! Al vrij snel na de geboorte viel me op dat hij nogal zwaar ademde. Volgens het ziekenhuis personeel was dat 'wet lung' door de snelle bevalling en zou dit binnen 48u over moeten gaan.
Gedurende de kraamweek bleef het echter aanhouden. Kraamzorg en verloskundige gaven aan dat er niets geks te horen was. Ook de juffrouw van het consultatiebureau hoorde niets vreemds; pasgeboren kindjes ademen gewoon onregelmatig.
In zijn 3e week ben ik 2 keer naar de huisarts gegaan omdat het me niet lekker zat; ik hoorde hem echt snakken naar adem en het gepiep leek wel erger te worden. Uiteindelijk ben ik doorverwezen naar de kinderarts en daar bleek direct dat hij 'Laryngomalacie' heeft. De diagnose is gesteld op basis van mijn verhaal en wat de arts zag/hoorde. Ik had er zelf nog nooit van gehoord maar het kraakbeen rondom zijn luchtpijp is nog niet volledig ontwikkeld en zijn luchtpijp is slap. 
Volgens de kinderarts ligt de piek van dit probleem tussen de 6- en 8 weken. De meeste kinderen schijnen hier vanzelf overheen te groeien voor hun eerste verjaardag. Natuurlijk heb ik al gezocht op google waar ik een paar -zeer verschillende- verhalen kon vinden. Veel ervaringen van ouders kon ik echter niet vinden.
 Onze zoon trekt ook behoorlijk in en neusvleugelt ook vaak. Ook hier lijken de artsen zich geen zorgen over te maken. Hij trekt niet blauw weg en verder lijkt hij er geen last van te hebben. Ik vind het echter doodeng. 
Iemand hier die ervaring heeft met laryngomalacie? Hoelang voordat je verbetering zag? Tips? 
Alvast bedankt! 
3 antwoorden en 19590117x bekeken
Anke (Gast) - schreef op 22-03 om 07:23
Beste chantx,
Vervelend dat je kindje laryngomalacie heeft. Ik herken de angst en de eenzaamheid, wij hebben behoorlijk moeten zoeken naar de juiste hulp. Mijn dochter van inmiddels 3 heeft het en is eraan geopereerd met 4mnd en ons zoontje van 9 weken nu ook maar een mildere variant. Hier zorgde het vooral voor voedingsproblemen. Ik zou je vooral willen adviseren om op je gevoel te vertrouwen. Ik heb bij de 2e direct aangestuurd op verwijzing kno-arts omdat mijn ervaring is dat kinderartsen te weinig specialistische kennis hebben. Bij hem geld een afwachtend beleid vanwege de rijping maar wel met een specialist op de achtergrond die monitort en evt ingrijpt als het toch aanhoudt of verergerd. Heeft je kindje er verder last van denk je? Hoe gaat het eten en slapen? Je mag me ook direct benaderen, dan reageer ik sneller
Anke (Gast) - schreef op 22-03 om 07:26
Bij deze dan Ankehulshof@outlook.com 
Charissa (Gast) - schreef op 15-04 om 21:23
Hallo, 

Wat klinkt je verhaal me bekent in de oren. Vertrouw je gevoel. Ons zoontje ondertussen 13maand.
Ook na 2a3 weken is het erger geworden en hij trok ook heel erg vanuit zijn borstkas en na enkele dokters werden we doorgestuurd naar uz gent. Hij heeft dan verschillende onderzoeken gehad en dan uiteindelijk op 4 maand operatie weefsel weglaseren. Omdat de geluidjes erger werden en zijn gewicht was te laag. Na de operatie was het een wereld van verschil. Geen geluidjes geen trek vanuit de borstkas en zijn gewicht haalde hij stukje bij beetje in.
Vertrouw op je moedergevoel 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Laryngomalacie' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan