Pgd/ivf Ervaringen? - Zwanger worden forum

sof87 - schreef op 15-09 om 14:22
Hallo

Omdat ik drager ben van een x gebonden syndroom, gaan wij voor de pgd behandeling. 
Op 5december heb ik een eerste afspraak met genetica UZ Gent. 
Heb redelijk wat stress. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik kan verwachten. Heb telefonisch al een beetje informatie gekregen maar onvoldoende om een gerust gevoel over te krijgen. 
Wanneer start in feite het dna onderzoek bij de embryo's? En hoe snel dat? Worden de embryo's sowieso ingevroren? Of kan er al eentje teruggeplaats worden bij dag5? 

Welke ervaringen hebben jullie? 
11 antwoorden en 31466587x bekeken
s - schreef op 28-09 om 23:23
Ik zou er net mee starten maar nu spontaan zwanger van een gezonde baby. 
Heb jij geen info dag gehad?
Poesh - schreef op 11-10 om 13:16
Nog geen ervaring, maar wij starten er wel mee binnenkort.
We hebben een eerste gesprek gehad, ook in uz Gent.
De embryo's worden sowieso ingevroren. Aangezien die testing wel even duurt. Een terugplaatsing is dus voor een volgende cyclus. Als je regelmatig bent gebeurt dit in een natuurlijke cyclus.
Ik krijg nu vrijdag nog een hysteroscopie (een tweede keer). De prof wil zeker zijn dat alles goed is daarbinnen en dat mijn litteken van de keizersnede mooi genezen is.
Dan is het wachten tot 2 januari voor een volgend gesprek. Ik mocht wel vrijdag gaan luisteren of er niet iemand vroeger weg gevallen is, ik ga dit dus ook doen

De grootste struikelblok hier is dat ze niet zeker zijn dat ze mijn aandoening kunnen testen in Gent. Er ging overlegt worden met genetica, maar tot nu toe heb ik nog niks vernomen... Als ze niet kunnen testen moeten we naar Jette. Tenzij die test in België nog niet bestaat. En dan heb ik geen idee waar of hoe we eindigen. Daar heb ik het meeste schrik voor.
Ik lijd aan een zeldzame genetische afwijking, vandaar de zorgen. 

Het lijkt me wel fijn om hier alles te delen met jou. We zitten in hetzelfde traject en de periode zal wellicht ook ongeveer overeen komen, eens we echt mogen starten.
Lin (Gast) - schreef op 21-11 om 23:10
Hallo,
Ik volg even mee.
Momenteel zijn ze bij mij nog aan het onderzoeken op welk gen mijn afwijking zit. Dit zouden ze normaal ca 4/2019 weten en dan volgt voor mij de volgende stap. Graag lees ik hier wat meer over hoe het daarna verder moet...
Liefs
s - schreef op 03-12 om 23:01
Ik hoop dat je snel de uitslag hebt. Bij mij was dat heel snel duidelijk. Toen we wilden starten ben ik op een natuurlijke manier zwanger geworden van een mooie meid. Dus de wonderen zijn de wereld niet uit!
Marjon - schreef op 04-10 om 07:45
Hoi,
Wij willen ook starten met het pgd traject maar hoorden dat hier een wachtlijst voor is van 1,5 jaar in Nederland.  Is dit in België/Duitsland anders? Worden de behandelingen in België en Duitsland vergoed? En hoeveel?
Bij welke verzekering zitten jullie?
Mama3 (Gast) - schreef op 09-10 om 11:57
Hallo we hebben pas een doorverwijzing gevraagd en moeten nog een uitnodiging krijgen maar wij gaan ook dit traject in veel succes groetjes 
LauraV - schreef op 21-10 om 20:39
Hey iedereen!

Ik zou graag mee willen volgen hier.
Ikzelf heb een spierziekte die X gebonden is. Wij zijn al verschillende testen aan het doen in het UZA. Maar we kunnen wel pas 16/01 bij genetica terrecht... De rest van de voorafgaande onderzoeken zijn we nu al mee bezig zodat die wel allemaal inorde zijn vooraleer we aan al de 'rest' beginnen.
Iemand enig idee wanneer er dan effectief met de IVF zou gestart worden? Ik loop misschien wat hard van stapel maar ik zou toch graag volgend jaar zwanger geraken, van een gezond en wel baby'tje.. ????

Groetjes Laura!
Ine (Gast) - schreef op 03-01 om 19:24
Hey,
Wij zijn al even bezig met een pgd behandeling omdat ikzelf belast ben met een genetische afwijking. De eerste keer had ik zeer veel hoop. Alles verliep goed we hadden 5 bevruchte eitjes die gezond waren en zouden ingevroren worden. Op dag 5 is alles misgelopen, de dokters weten zelf niet hoe het kwam. Er kon geen enkel eitje ingevroren worden en dus poging 1 mislukt. Ik was toen mentaal gebroken. Wij gaan nu starten aan poging 2. Nieuwe goede moed dus. Ik hoop dat we deze keer wel goed nieuws krijgen want zo een behandeling is emotioneel heel slopend vind ik. Zeker als in je omgeving plots iedereen zwanger kan worden. 

Groetjes en heel veel succes iedereen.
R (Gast) - schreef op 15-07 om 21:33
pgdnederland.nl
Aliza (Gast) - schreef op 22-09 om 13:27
Heyy Sof87,

Wij zijn er nu momenteel mee bezig. Dit zijn de antwoorden op jouw vragen:
 Je krijgt eerst hormonen om je eitjes te laten groeien. Deze worden er dan uitgehaald bij een punctie. Daarna worden ze stuk voor stuk bevrucht door middel van isci methode. Dan op 5/6 gaan ze kijken daarin goed zijn. Dan wordt een biopt genomen van de embroys en die biopt wordt getest. Aan de hand daarvan krijg je te horen of het embroy goed is. (Zonder die genethisch afwijking of ernstige ziekte) 
Ja, de embroys waarvan een biopt is genomen worden altijd ingevroren omdat ze dan pas gaan testen of het goed of niet goed is. En dat duurt een aantal weken. 
Je krijgt dus geen verse terugplaatsing. 
Hopelijk heb ik je het zo duidelijk kunnen uitleggen.
Tamara (Gast) - schreef op 14-11 om 22:50
Hoi allemaal,
Ik ben hier gekomen omdat ik merk dat ik nest behoefte heb om te praten en ervaringen te lezen van mensen die begrijpen wat wij meemaken.
Hier in het kort ons verhaal tot nu toe:
In 2018 besloten wij te beginnen met onze kinderwens. Ik verwachtte niet veel moeite omdat ik zelf al een gezonde zoon van 9 jaar van een andere man heb.
Na een half jaar is bij mij pcos vastgesteld omdat mijn menstruatie niet startte Na het verwijderen van mijn implanon. We hebben met medicatie toen een eisprong opgewekt 7 keer zonder succesvolle zwangerschappen.
Hierna hebben ze besloten mijn man ook te onderzoeken. Die bleek een gebalanceerde translocatie te hebben waardoor de kans op een erfelijke afwijking groter word. Hierna werden we al snel doorverwezen naar het ivf pgt traject.
Na de onderzoeken en wachttijden sloeg helaas de corona toe en werden de behandelingen stilgelegd. Maar nu is het eindelijk zover en mogen we beginnen.
Deze maand ben ik begonnen met het prikken van de hormonen en 24 november is er een echo om te kijken of de groei van de eitjes goed gaat.
Ik merk zelf Na alle tegenslagen dat ik bang ben om te hopen dat het toch zal gaan lukken.
Mensen in de omgeving maken het er niet altijd makkelijker op die vragen al wekelijks de afgelopen 2 jaar of het al is gelukt. Wat het voor mij zwaarder maakt. Op elke verjaardag of andere gelegenheid komt iedereen  naar me toe en vraagt er constant naar. Als ik aangeef dat ik liever niet 10x het verhaal wil uitleggen maar ook een avondje plezier wil hebben zonder er aan te denken krijg ik van de familie alleen scheve gezichten.
Heeft iemand tips hoe hiermee om te gaan?
Ik hoor graag andere hun ervaringen

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Pgd/ivf Ervaringen?' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan