Onverklaarbaar onvruchtbaar - Zwanger worden forum

Iris (Gast) - schreef op 23-02 om 15:16
Oeeee wat spannend weer voor je. Hoop dat t deze keer iets moois brengt en dat IVF niet meer nodig is.
Wat vervelend trouwens dat je zo'n last had vd clomid.
Waarschijnlijk en hopelijk minder last van Gonal-f, dat ook vask bij IVF wordt gebruikt.
Nou sterkte met deze wachtweken en idd goed voornemen. Probeer veel afleiding te zoeken in leuke dingen!
36 antwoorden en 29755159x bekeken
Dromertje - schreef op 23-02 om 19:31
Ik heb normaal gezien begin volgende week de goedkeuring van de mutualiteit voor de ivf. Geen idee wat ik zal moeten nemen..
De dokter zei ook iets dat ik in een risicogroep zit met kans op overstimulatie. En ik denk dat hij daarom een bepaalde medicatie gekozen heeft. Zou dat kunnen? 

Zullen wel zien zeker.. 
Maryam (Gast) - schreef op 16-11 om 09:46
Hoi Dromertje,
Ik heb jouw verhaal doorgelezen en ik zit in een soortgelijke situatie. Wij zijn al drie jaar bezig om zwanger te raken. Een HSG gehad. Hier komt niks uit. Cyclus is stipt, ovulatie is goed, sperma is goed enz. We zijn onverklaarbaar verminderd vruchtbaar. Inmiddels zes iui behandelingen gehad die helaas geen succes hebben gehad.
Het is zo frustrerend! Waar ligt het toch aan?
Ik begin in december met de pil en heb in januari mijn eerste ivf. 
Hoe is het inmiddels met jou?
Dromertje - schreef op 18-11 om 18:51
Hoi Maryam,

Ik ben al een tijdje niet meer op dit forum geweest. Was eventjes teveel allemaal 
Ik heb ondertussen 2 IVF achter de rug. De eerste keer in april. Helaas overstimulatie en een paar dagen ziekenhuis erbij. Ik heb nog nooit van men leven zo diep gezeten als toen. Wat de IVF zelf betrof: De bevruchting gaat telkens enorm goed. Zo goed als alle eitjes bevrucht. Helaas veel fragmentatie van de embryo’s.. de verse terugplaatsing mislukt, nadien nog drie in de vriezer. Helaas overleefde maar eentje hiervan de ontdooiing en ook die poging mislukte. 
In september voor poging twee gegaan  6 eicellen maar aangeprikt maar opnieuw alle 6 bevrucht  maar de dag van de terugplaatsing op dag 3 kregen we te horen dat er maar eentje bij was die goed genoeg was   Helaas mislukte ook die verse TP.
Ze zouden toen wel de vijf overblijvers laten doorgroeien tot dag vijf en zien of er eentje zich zou herpakken  maar die kans was klein.
Tot mijn verbazing werd ik toch opgebeld een aantal dagen nadien. Eentje had zich volledig herpakt en is uitgegroeid tot een blastocyst van uitstekende kwaliteit. De beste kwaliteit tot nu toe. Deze zit momenteel nog in de vriezer. Ik verwacht vandaag mijn maandstonden na een rustcyclus (hopelijk komen ze niet ). Wanneer ze doorkomen begin ik terug met progynova om voor die blastocyst te gaan maar ik heb enorm bang voor de teleurstelling als het terug zou mislukken. Ik heb ten eerste al heel bang dat hij de ontdooiing niet zal overleven.. 
Het wordt mentaal steeds moeilijker, steeds dat wachten, de teleurstellingen, de kansen die steeds verminderen, het niet meer blij kunnen zijn voor de zoveelste vrienden die vertellen dat ze zwanger zijn,... 
het is zo oneerlijk en inderdaad wat is toch het probleem . Als dit mislukt ga ik acupunctuur nog eens een kans geven.. ben wat ten einde raad.

Hoe is het met jou? Hoelang zijn jullie ondertussen aan het proberen? Ik hoop zo dat we beiden snel het geluk mogen meemaken... 

Veel liefs!
Maryam (Gast) - schreef op 08-01 om 21:00
Hoi Dromertje,
Sorry voor mijn late reactie..ik heb mij de afgelopen twee maanden bewust even afgezonderd van forums etc. 
Jeetje wat een heftig verhaal zeg.. Je hebt het niet makkelijk (gehad). Blijft toch vreemd dat alles goed is en dat het toch steeds mislukt  zo frustrerend. Ik hoop dat je ondertussen misschien positief nieuws hebt gehad.  
Wij zijn inmiddels drie jaar bezig.. ik heb zes iui behandelingen met hormoonstimulatie achter de rug. Helaas geen resultaat gehad. Een maand gewacht en vervolgens een maand aan de pil geweest. Nu begonnen met de eerste ivf behandeling. Ik prik 112,5 Mg aan Gonal F. Flinke hoofdpijn ervan en erg moe. Straks komt de cetrotide er ook bij. Ben zeer angstig voor de punctie. We zullen zien hoe het verloopt. Hoe heb jij die ervaren?
Liefs! 
Anne (Gast) - schreef op 03-05 om 07:45
Ik heb een positief verhaal. 2 jaar proberen en ziekenhuis traject en toen was het bij iui raak. Na de bevalling raakte ik zelf op een natuurlijke wijze heel snel zwanger. Het kan echt. Hou hoop

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onverklaarbaar onvruchtbaar ' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan