Zwakke baarmoedermond (cervix insufficientie) - Zwanger worden forum

chipa - schreef op 23-03 om 20:23
Zijn er hier vrouwen die een zwakke baarmoedermond hebben en wellicht een cerclage? (Bandje/hechting om de baarmoedermond)

Ik heb mijn meisje eind januari plotseling verloren met 22w1d zwangerschap, vermoedelijk door een incompetente baarmoedermond. Nu ben ik bezig om opnieuw zwanger te worden, maar tegelijkertijd maak ik me erg zorgen over het medische traject waar ik dan in terecht zal komen. 

Zijn hier mensen met een cerclage? Via de vagina of via de buik? 
Krijg je dan ook progesteron? Moest je bedrust houden? 
Zijn er in Nederland speciale ziekenhuizen of dokters gespecialiseerd in het plaatsen van cerclages? 

Ik hoor heel graag ervaringen van Nederlandse of Belgische vrouwen. Ik zit nu op facebook op engelstalige groepen en heb daar veel steun van. Zijn er wellicht ook nederlandstalige facebookgroepen specifiek voor incompetente cervix? Alvast bedankt. 
1 antwoord en 28956682x bekeken
Colsar - schreef op 04-08 om 14:11
Dag Chipa;

Ik vind het spijtig dat ik je berichtje nu pas lees en er zo weinig reactie op is.
Misschien maar goed ook want zelf wens ik anderen een zorgeloze zwangerschap toe.
Ik hoop dat je ondertussen terug in blijde verwachting ben.
Zelf ben ik bevallen op 24w en 3 dagen van onze dochter Laura.
Ondertussen ben ik al 27 weken ver.
Ze hadden mij al op voorhand laten weten dat ze me extra in de gaten zouden houden bij een volgende zwangerschap.
Ik vond dat geruststellend en laat alles op mij afkomen.
Het begon dat ze me vanaf 12 weken vaginale progesteron capsules voorschreven. Ik kreeg ook meer afspraken. Om de 2 weken om precies te zijn. Ze controleerden dan op infecties en meten de baarmoederhals (bmh). Ze wisten in mijn geval namelijk niet of ik een infectie gekregen had en daarmee een zwakke bmh of door een zwakke bmh een infectie gekregen heb. Op 22 weken was mijn baarmoeder hals van 3 naar 2cm verkort en dit terwijl je een minimum van 2.5cm moet hebben. Cerclage was de enige optie
De cerclage is me persoonlijk heel goed meegevallen. Zelfs van de ruggenprik heb ik niets gevoeld maar narcose was in mijn geval ook een optie. Na 10 a 15min is de klus geklaard. Ze hebben me éénmalig moeten sonderen (nevenwerking door de verdoving) maar ook dat doet geen pijn integendeel het is een opluchting! Je kan daarna nog een weekje bloeden maar zelf heb ik weinig bloedverlies gehad. Enkel had ik harde buiken op de dag zelf ook dat is normaal na de procedure. De dag erna hebben ze alles gecontroleerd voordat ze me naar huis lieten gaan.
Cerclage zal met een zwangerschap nooit via de buik zijn.
Zelf moet ik alles heel rustig aan doen volgens het advies van mijn arts maar andere artsen kunnen een andere mening hierover hebben.
Ook heb ik voor mezelf beslist dat ik meteen ging stoppen met werken als ik zwanger werd. Ik heb dat ook zo door gecommuniceerd op het werk terwijl ik in normale omstandigheden tot 6 maanden moest werken als verpleegkundige op een geriatrische dienst. Dan staan ze niet voor verassingen. Uiteindelijk ben ik ook blij dat ik dat gedaan heb zeker gezien ik nu met een cerclage rondloopt door een zwakke bmh.

Groetjes en succes.

ps: Zelf zit ik op de Nederlandstalige faceboek-groep 'zwanger met cerclage'

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwakke baarmoedermond (cervix insufficientie)' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan