Ziekte van Asherman - Zwanger worden forum

Tamaara - schreef op 17-07 om 17:19
Hallo, 
Ik ben erg onzeker aan het worden. Eind februari heb ik een curratage gehad. Daarna twee maanden mijn menstruatie gehad zoals ik die altijd heb. Sinds twee maanden alleen maar donker bruin bloedverlies tijdens mijn menstruatie. Dit nooit eerder gehad kan het met een inlegkruisje af 6 dagen. Nu ben ik dus bang dat ik de ziekte van Asherman heb (verklevingen) na curratage. Sinds twee maanden ook constant zwanger gevoel maar dit ben ik niet. Heb wel iedere maand een positieve ovulatietest. Is er iemand bekent met dit? Of heeft iemand het zelfde meegemaakt? Ik ben er echt onzeker over en hoop dat ik zo snel mogelijk terecht kan voor een echo 
21 antwoorden en 27421113x bekeken
Lies - schreef op 17-07 om 17:50
Hai. Heb geen ervaring met het Asherman syndroom echter wel met een curretage, ze hebben mij gezegd als ik niet goed ongesteld ben geworden na 4 maanden weer moet bellen voor een check up. Dus als ik jou was zou ik gaan bellen
Tamaara - schreef op 17-07 om 18:19
Lies dankjewel voor je berichtje. Eat vervelend dat je ook een curretage hebt gehad  maar gelukkig ben je nu 17 weken zwanger, gefeliciteerd hoor Na de curretage heb ik twee cyclussen een mooie normale menstruatie gehad alleen de afgelopen twee maanden dus bruin bloedverlies. Mijn cyclus is wel iedere keer zo rond de 30-32 dagen. Heb vandaag gelijk gebeld maar ze waren te druk vandaag. Morgen nog eens bellen voor een afspraak. 
Lies - schreef op 17-07 om 18:36
Ja was een heel nare ervaring. Dat begrijp jij ook als geen ander.. ja ben gelukkig nu in verwachting van een mooi meisje! 18 weken alweer bijna.. hopelijk kan jij ook van geluk spreken binnenkort.. 
Iris - schreef op 18-07 om 00:48
Hoi Lies en Tamaraa, nare situatie om mee te make  inderdaad. Lies gefeliciteerd met je zwangerschap. Spannend lijkt me. Gelukkig loopt dat goed.
Tamaraa  gelukkig heb je al wel goede cyclus gehad maar evengoed goed dat je er naar laat kijken. 
Ik heb zelf in april curretage gehad om restweefsel te laten verwijderen maar nog steeds geen menstruatie op gang gekomen. Moet nu voor onderzoek om asherman uit te sluiten. Wilde ook geen curretage vanwege ( relatief kleine) kans op complicaties. Daarom ook eerst alles geprobeerd om op zo'n natuurlijk mogelijke weg te doen.
Tamaara - schreef op 18-07 om 22:00
Hoi Iris, 
Ik heb vandaag een echo gehad en gelukkig zag alles er goed uit. Mijn baarmoederslijmvlies was heel dik, en van het weekend moet ik ongesteld worden. Al hoop ik van niet natuurijk. Ze kon op de echo niet zien of ik eventueel zwanger was maar ze kon het ook niet uitsluiten. Afwachten dus.
Wat vervelend dat je het zelfde heb meegemaakt. Hopelijk komt je menstruatie snel op gang en heb je geen Asherman. Ik duim voor je. Moet je heel lang wachten op de onderzoeken? 
Iris - schreef op 18-07 om 23:22
Tamaraa, wat fijn dat alles er goed uitzag, met dik baarmoederslijmvlies. Hoop dat er iets moois in nestelt en je geen menstruatie krijgt.
Ik krijg nog bericht wanneer het onderzoek gaat plaatsvinden. Ik hoop dat morgen te horen! Anders ga ik bellen. Ik ga ook binnenkort op vakantie en wil het voor die tijd weten. En ik hoop ook nog dat menstruatie nog vanzelf op gang komt. Afwachten is best lastig in deze situatie hè.
Lies - schreef op 19-07 om 07:21
Wat ontzettend vervelend Iris dat je ook een curretage heb moeten meemaken. Mij werd verteld toen ,aangezien ik 8.5 was toen het overleden was, dat het tot 9 weken een effect kan hebben maar daarna eigenlijk alleen maar veel pijn en ellende kan opleveren. Heb dus dan ook gekozen gelijk voor een curretage. Wel onwerkelijk als je dan wakker. was nog meer bloed verloren als bij mijn bevalling van mijn dochter. En wat een goed nieuws tamaara!!! Nu hopen dat er een plakkertje komt innestellen 
Iris - schreef op 25-07 om 10:03
Hysteroscopie gehad en helaas toch Asherman. Wordt nu doorgestuurd voor ingreep naar gespecialiseerd ziekenhuis. Wat een gedoe en dat terwijl je graag verder wil.
Lies - schreef op 25-07 om 15:07
Wat vervelend Iris! Nu hopen dat alles goed wordt weggehaald zodat jullie weer een poging kunnen doen
Tamaara - schreef op 25-07 om 17:57
IkOh Iris wat super kut voor je! Dus toch laat je goed behandelen en hopen dat je snel weer zwanger kunt worden. Ik weet niet of je in Nederland woont maar in het Spaarne ziekenhuis zijn ze gespecialiseerd in Asherman. Wens je veel sterkte en succes de komende tijd
Iris - schreef op 25-07 om 23:54
Dank jullie wel meiden. Inderdaad heel klote. En klopt Tamara ik word doorverwezen naar het Spaarne. Is enige gespecialiseerde kliniek in Nederland.
Tamaara - schreef op 11-08 om 18:32
Hoi Iris, 

Hoe is het met je? En hoe voel je je? Hopelijk kon je snel terecht bij het Spaarne 
Iris - schreef op 11-08 om 21:52
Hoi Tamara, wat lief dat je dat vraagt. Afgelopen dagen niet zo heel lekker. Veel pijn/ krampen. Waarschijnlijk had dat mijn menstruatie moeten zijn, maar kan nergens heen vanwege Asherman. Kan pas begin september terecht dus moet nog afwachten, niet zo makkelijk. Lukt ene keer beter dan de andere keer.
Hoe is t met jou?
Tamaara - schreef op 11-08 om 22:06
Oh wat ontzettend balen Iris dat je dan pas terecht kunt. Het komt niet heel veel voor maar toch dus vaak genoeg. Hou vol meis het gaat goed komen, alleen duurt het even. Is makkelijk gezegd dan gedaan. Heel logisch dat het op en af gaat je gevoel. Kun je je gevoel ook wel kwijt in je omgeving? Hopelijk wordt de pijn snel minder. Ik denk aan je en stuur je een dikke digitale knuffel! 
Ik mag eigelijk niet zeuren, ten aan zien wat jij allemaal meemaakt. Maar vorige maand eindelijk weer eens positief getest en helaas bij 5 weken vroege miskraam. Zo in ene uit het niets kreeg ik enorme krampen echt zo kut! Gebruik sinds deze maand tarwekiemolie alleen hierdoor mijn ei nog niet goed kunnen vinden. We wachten het maar weer af. 
Lies - schreef op 12-08 om 08:53
Wat vervelend iris! En dan nog een paar weken wachten,wordt je dan gelijk geholpen of eerst intake?
Ex van mijn man had het ook wel tot 2 x toe moeten weghalen maar is nooit weggegaan, onvruchtbaar verklaard en 2 jaar terug een dochter gekregen van haar nieuwe vriend..totaal onverwacht offcourse. Dit is natuurlijk een doem scenario he... en het kan na 1 x weg gaan al gewoon weg zijn. Wat denk vaker voorkomt 

Succes in ieder geval 
Iris - schreef op 13-08 om 08:00
Meiden dank je wel. Mn gevoel deel ik wel met belangrijke mensen in mn omgeving en is daar ruimte voor. Omdat er nog niet zoveel over bekend is heb ik idee dat veel denken. Kleine hobbel alleen even een operatie en dan weer door. Dat het in verschillende gradaties komt en risico op terugkeer is minder duidelijk.al probeer ik me niet zo te richten op het laatste(de diemscenario's), daar wordt ik niet vrolijker van en helpt me niet.
Ik krijg eerst een intake en zal dan denk ik/hoop ik horen wanneer operatie is.
Tamaraa, wat ontzettend naar voor je dat je weer een miskraam hebt gehad. Is helemaal geen gezeur. Dit gebeurt bij jou en is ook heftig en naar. Eerst voorzichtige blijdschap na positieve test en dan tocj weer teleurstelling. Ook knuffel voor jou.
Tamaara - schreef op 02-10 om 19:42
Iris hoe is het met je? En hoe voel je je? Je bent vast al lang op intake geweest, althans dat hoop ik. Weten ze al iets meer? Hopelijk valt het allemaal mee en kunnen ze je snel helpen
Iris (Gast) - schreef op 13-12 om 19:06
Hoi Tamaara, 
Wat lief dat je er nog aan hebt gedacht. Ben een tijd niet op dit forum geweest omdat focus ergens anders op lag. Begin oktober geopereerd en inmiddels ook al mn controle gehad. Die zag e? gelukkig goed uit en kan ik eindelijk weer verder met het traject. Geduld is goed op de proef gesteld.
Hoe is t bij/met jou?
Tamaara - schreef op 14-12 om 17:17
Heey Iris, 
Wat een super fijn nieuws  ben heel blij voor je dat alles nu goed is. Eindelijk kan je weer verder. Hoop zo dat het weer snel raak mag zijn voor je. Ja geduld is een schone zaak inderdaad pfff izzy:
Hier alles goed, ben weer in verwachting nu bijna 12 weken. Al twee mooie echo’s gehad. Blijf wel onzeker en spannend allemaal. Ben alleen heel misselijk en afgelopen weken veel overgegeven, maar dat gaat sinds vandaag gelukkig weer iets beter. 
Iris (Gast) - schreef op 15-12 om 20:52
Wauw wat een goed nieuws, gefeliciteerd met je zwangerschap. Lijkt me inderdaad ook spannend. Fijn al bijna 12 weken. Daarna hopelijk ook minder last van misselijkheid.
Hoop ook dat het bij mij nu weer snel raal is.
Tamaara - schreef op 18-12 om 20:11
Dank je wel, het is echt spannend je leeft naar iedere echo toe. Ik hoop zo dat je ook snel weer zwanger bent. Ik ga duimen voor je 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ziekte van Asherman ' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan