Onderzoek man - Zwanger worden forum

Vlinder (Gast) - schreef op 31-07 om 16:08
Wij gaan na anderhalf jaar proberen de medische molen in. Binnenkort hebben mijn man en ik een afspraak. De arts heeft mijn man verteld er een spermaonderzoek moet plaatsvinden. Hij heeft nu zelf zitten zoeken omdat hij dan een potje moet gaan inleveren en hier erg tegenop ziet. Het is misschien een gekke vraag, maar hoe werkt dit? Moet hij echt in zijn eentje het potje vullen? Hij doet dit nooit, dus mogen wij ook sex hebben maar dat we het dan op tijd opvangen in een potje? En hoe lang moet hij opgespaard hebben? Er is vast iemand die dit allemaal weet, dan kan ik hem geruststellen anders doet hij het misschien niet.
11 antwoorden en 22759877x bekeken
Emmy - schreef op 31-07 om 16:14
Zo ver ik weet moet het in het ZH. Misschien kan het thuis als je dichtbij woont.
Niet vervelend bedoeld, maar dit is het meest makkelijke handeling als je eenmaal de medische molen in gaat....misschien moet je het daar nog een keer met hem over hebben en ziet hij dat ook in.
sunshine1987 - schreef op 31-07 om 17:43
Het ligt eraan hoever je van ziekenhuis woont of je thuis of in ziekenhuis moet doen. Het mag een maximale tijd duren van dat klaar gekomen is tot het in lab moet zijn. Wij wonen kleine 20 min rijden en man mocht thuis doen en moest ook heel ziekenhuis nog doorlopen omdat vruchtbaarheidskliniek helemaal achterin ziekenhuis zat. Ik dacht dat het 2 dagen geleden moest zijn man klaar gekomen was. En dan dus klaar komen in potje. Potje moet je dan als thuis doet warm vervoeren als in bij kleren in zodat lichaamstemperatuur blijft. Maar dit zal de arts wel precies uitleggen. Mijn man zag ook tegen onderzoek op maar viel hem toen hij moest doen wel mee. Heb hem toen wel in stemming gebracht zeg maar, maar hij heeft zelf in potje toen gedaan en naar ziekenhuis gebracht. 
Het wachten op de uitslagen vond man wel erg spannend. Bang dat er iets bij hem mis was. Wat bij ons dan niet zo was want probleem zat bij mij. Maar je krijgt een intake gesprek en daar wordt alles uitgelegd. En als je al vragen hebt schrijf ze op en dan kun je ze stellen. 
Vlinder (Gast) - schreef op 31-07 om 20:07
Bedankt voor jullie snelle reacties! Hij weet dat hij het moet doen dus is het niet anders. Maar Sunshine, hoe heb jij hem in de stemming gebracht? Moet hij het echt zelf doen of mogen wij ook sex hebben en dan op tijd het potje pakken? Of mag ik hem op een andere manier helpen als jullie begrijpen wat ik bedoel? Zijn wel lastige vragen om tijdens de intake te stellen, maar mijn man denkt dat dit allemaal wel gewoon mag.
Emmy - schreef op 31-07 om 21:37
In het ziekenhuis is hij alleen (met wat boekjes enzo..)
Vlinder (Gast) - schreef op 31-07 om 21:55
Oh echt Emmy? Hihi, dat zei hij al voor de grap! Wij rijden in 20 minuten naar het ziekenhuis, zal dat te ver zijn? En weet iemand hoeveel ik hem mag helpen?
stff48 - schreef op 31-07 om 21:58
Vlinder , nee je mag niet helpen .. moet met de hand gebeuren .., mijn man vond dit ook heel moeilijk om te moeten komen voor zo een potje .. de onthouding is best tussen de 2 a 3 dagen ..mijn man heeft het telkens thuis mogen doen .. wij wonen op 20 min van ziekenhuis fertiliteit en moest binnen het uur op het labo zijn .. in ons gewoon ziekenhuis hadden we 30 min tijd om in het labo te raken . Zitten jullie al om dienst fertiliteit of nog gewoon bij de gyneacoloog ? 
Vlinder (Gast) - schreef op 31-07 om 22:03
Dat is dan duidelijk, kan hij vast aan het idee wennen. We zijn bij de gynaecoloog en hebben eerst een gesprek maar ze gaven aan dat dit ook een stap zou zijn in de medische molen. Bedankt voor je reactie. Twintig minuten mag dus gewoon thuis, lijkt mij ook wel fijner voor hem. Heb het hem net verteld en gezegd dat ik hem wel wil helpen met zin krijgen. Volgens mij schaamt hij zich om het met de hand te doen dus misschien beter hem alleen te laten?
stff48 - schreef op 31-07 om 23:42
Waar hij zich het beste mee voelt .. mijn man vind die potjes echt verschrikkelijk .. sta op je strepen in het Z-H want ons hebben ze lang aan het lijntje gehouden en goede hoop gegeven terwijl zij toen al wisten dat mijn man azospermie had ipv ons direct een doorverwijzing naar fertiliteit te geven ... 
Selby - schreef op 07-01 om 22:33
Herkenbaar. Wij zijn al 10 maanden bezig en ik heb het ook es geopperd om zo'n sperma count te doen. Toen vond hij dat prima, maar nu ik er serieus om kom wilt hij eigenlijk ook niet, vindt het te vroeg, denkt dat er niks aan mankeert omdat hij al kinderen heeft. Ik twijfel nu om zelf te gaan, om mijn kant uit te sluiten als het/een probleem. Kan je niet zo'n test bestellen en het dan thuis doen? Die zijn wel minder betrouwbaar dan een ziekenhuis onderzoek natuurlijk.
stff48 - schreef op 08-01 om 08:02
Weet niet of zoiets betrouwbaar is
Anoniem (Gast) - schreef op 08-01 om 08:15
Wat is dat toch met die mannen? Jezelf aftrekken is toch gewoon normaal? Dat zijn vrouw met der benen wijd moet is minder erg? 

Mijn man heeft het onderzoek ook gehad. Wij vonden het vooral grappig en een beetje gênant om het potje in te leveren. Hoop binnen pretjes. 

Ik zou het je man lekker zelf laten doen. Ook omdat hij zich schaamt. Waarom eigenlijk? Nee seks mag echt niet. Volgens mij mag jij hem best helpen hoor zolang het maar door aftrekken geproduceerd wordt. Hij moet 2/3 dagen gehele onthouding aanhouden. 

Wij vonden het wachten op de uitslag wel erg spannend. Vonden wij ook van mijn uitslagen. Wat als er wel wat mis is? Het tast toch je vrouwelijkheid of mannelijkheid aan. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onderzoek man' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan