Diastase en navelbreuk - Zwanger worden forum

LindaT - schreef op 21-01 om 09:18
5maanden geleden bevallen en nog diastase van 1,8cm op breedste stuk en een navelbreuk. Iemand ervaring waarbij het na 5maanden toch nog was genezen? Of is 5maanden nog kort?
1 antwoord en 20840158x bekeken
Leontine (Gast) - schreef op 18-07 om 00:23
Hoi LindaT, 
Ik ben bevallen in 2018 en ik heb zowel een navelbreuk als een diastase. De diastase heb ik niet opgemeten in cm, ik weet wel dat het bij mij zo’n 3 vingers was. Sinds een paar maanden ben ik flink buikspieren aan het trainen en is mijn buik platter geworden en is de diastase afgenomen naar 2 vingers. Recentelijk bij de plastische chirurg geweest voor iets heel anders en daar bleek dat ik ook een navelbreuk heb. Dit was overigens door nog niemand gezien of opgevallen. Ik heb me laten vertellen dat een navelbreuk niet vanzelf over gaat, alleen middels een operatie. 
De tip die ik mee kreeg van haar is daar niets aan doen totdat ik zeker weet dat er geen kinderwens meer is en dan mogelijk de diastase en navelbreuk samen te laten corrigeren.
Maar de beste tip als je de diastase wil laten afnemen is heel veel buikspieren trainen. Of de diastase overgaat, dat verschilt per persoon. Daarnaast moet je wel veel en lang trainen wil het minder worden en/of weggaan. 
Ik train nu 2 keer per week al 5 maanden lang. En dat scheelt dus 1 vinger. Dus wie weet is er over 1 jaar nog maar 1 vinger aan diastase over. Natuurlijk zou ik het graag helemaal weg willen hebben, maar of dat lukt weet ik niet. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Diastase en navelbreuk ' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan