Vreemde cyclus - Zwanger worden forum

Karen (Gast) - schreef op 31-07 om 14:49
Hallo 
Ik stopte in maart met de pil. Sinds juli proberen we actief op zwanger te raken, Mijn vorige cyclus begon 6 juli. Normaal duurde een cyclus altijd 27/28 dagen. 
Deze keer kreeg ik opeens 28juli bruine afscheiding en krampen in de nacht. Op 29 juli verloor ik terug zoveel bloed als bij de menstruatie. 
Hoe kan die cyclus nu plots ineens zo kort zijn en hoe bereken ik dan de volgende ovulatie ? ( ik ben nu ook begonnen met foliumzuur)
5 antwoorden en 18751892x bekeken
An1990 - schreef op 31-07 om 15:35
Ontpillen duurt bij de ene al wat langer als bij de andere. 
Dus ik zou denken dat je lichaam nog wat regelmaat moet krijgen. 
Als je cyclus niet helemaal regelmatig is, kan je ovulatietestem gebruiken, dan is de kans groot dat je op het juiste moment seks hebt. 
Maar daarmee verlies je natuurlijk de spontaniteit een beetje. Dus hou het zeker spontaan en gezellig in bed ;-)
Karen (Gast) - schreef op 31-07 om 17:05
Dus dit kan liggen aan de pil? 
Is het dan niet vreemd dat toen ik in maart stopte, dat het in maart, april, mei en juni wel een gewone cyclus was? 
En nu we gestopt zijn met de condoom te gebruiken is de cyclus plots nog geen 23 dagen meer :/
Ik heb nu alvast een ovulatietest gekocht voor de volgende maand omdat ik me toch zorgen maak. 
Wendy (Gast) - schreef op 01-08 om 09:00
Het kan zeker nog aan ontpillen liggen, maar ook door stress, warmte, etc kan je cyclus wel een tijdje van slag zijn!

Wel lekker voor je geen condooms meer. Sex zonder is echt veel fijner, net als zonder de pil!
Betty - schreef op 01-08 om 10:37
Kan heel goed van de pil komen. heeft mij ook 9mnd een korte cyclus gekost. Dus neem rustig een jaar om je lijf te leren kennen qua symptomen. Schrijf evt een paar dingen op die je wat herkenbaarheid in een cyclus geven. Zo ben ik wat chagarijnig en slaap ik standaard slecht vlak voor mn menstruatie en heb ik een paar dagen voor mn ei tot mn eisprong van dat rekbare doorzichtige slijm. 
Oh ja per kant vd eisprong (links of rechts) kan je cyclus ook verschillen! 
anjesss - schreef op 04-08 om 20:46
Hi Karen, 
Ik ben 1,5 jaar van de pil geweest mijn cyclussen waren als volgt (dit weet ik nog omdat ik dit moest noteren van de dokter) 28,28,29,26,27,31,34,41,45,38,29,27,26,28,31. Zat geen regelmaat in, had dus ook nooit een ovulatie op dezelfde dag maandelijks. Ik was er veel te veel mee bezig, ovulatie testen, cervix slijm in de gaten houden, buikpijn/gevoelige borsten bijhouden en maar geforceerde seks want ja nu heb ik zeker weten mijn eisprong hahah. Na 1,5 jaar overleed helaas de opa van mijn man, waardoor mijn gedachten totaal niet meer bij een baby maken lag en ja hoor ineens zwanger. Conclusie (wat iedereen waarschijnlijk al zegt) laat het los, laat het op je afkomen en probeer er echt niet te veel mee bezig te zijn! Ik zat maandelijks weer huilend op het toilet met een negatieve test en daar werdt het hier thuis niet gezelliger van hahah.. Heel veel succes meid, gaat jullie lukken! 
Groetjes Anje!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vreemde cyclus ' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan