Zwanger worden na curetage - Zwanger worden forum

Charlotte (Gast) - schreef op 26-09 om 09:40
Hallo allemaal,

Eind januari besloten wij om voor een kindje te gaan en stopte ik met de pil. En ja hoor eind februari (cyclus van 28 dagen) had ik een positieve zwangerschapstest in mijn hand, onze vreugde kon niet op! 
Enkele dagen erna naar de huisarts voor een bloedonderzoek om toch 100% zeker te zijn dat al mijn waarden ok stonden en wat bleek....hoge waarden voor toxoplasmose. Onze huisarts stelde ons gerust dat ik misschien vroeger toxoplasmose had gehad en daardoor een verhoogde waarde had. Volgende week opnieuw een bloedonderzoek en dan was er wel meer duidelijkheid. 
Maar jammer genoeg was het geen goed nieuws, mijn waarden waren zelfs nog gestegen.... ik had blijkbaar net voordat ik wist dat ik zwanger was of zwanger ben geraakt heb ik een besmetting opgelopen. Al jaren heb ik katten, eet ik rood vlees, eet ik sushi en ja hoor net nu geraak ik besmet.... brutte pech dus!!
Mijn gynaecoloog was zeer duidelijk tegen mij en raadde mij een curetage aan. Op 7 weken zwangerschap werd deze uitgevoerd.

Daarna weinig tot geen last gehad, geen bloedverlies, geen pijn. Om de controle echo leek alles er goed uit te zien. Toch duurde het 8 weken voordat mijn cyclus terug opstartte en was deze opeens 35 dagen ipv 28 dagen, het bloedverlies was ook enkel bruinachtig en met 1 inlegkruisje per dag kwam ik meer dan toe. Mijn gynecoloog raadde mij aan nog wat af te wachten en mijn lichaam genoeg tijd te geven om te herstellen. Maanden gingen voorbij en mijn cyclus bleef hetzelfde. Tot ik vorige maand opeens licht bloedverlies kreeg op 28 dagen, eerst dacht ik innestelingsbloed maar een negatieve test ontkende dit. Toch was ik blij dat mijn cyclus weer 'normaal' verliep. 

Deze maand, op 12 september, duidelijk mijn eisprong gevoeld en genoeg gevreeën in die periode, hoopte ik natuurlijk op een nieuwe zwangerschap. Volgens mijn cyclus zou ik dan ook vandaag (zaterdag 26 september) ongesteld moeten worden maar heb ik sinds donderdagnamiddag enorme menstruatiepijnen, vooral s nachts waardoor ik weinig tot niet slaap. Van bloedverlies is er nog geen spraken, enkel had ik deze ochtend een stipje lichtbruin in mijn slip maar bij het afvegen niets meer. 

Weet iemand raad? Ik word zot van mezelf en mijn lichaam 
1 antwoord en 17810726x bekeken
An1990 - schreef op 26-09 om 21:06
Dat kan alles betekenen. 
Mijn zwangerschappen begonnen met menstruatiepijn... maar als je zwanger wil worden, houdt je lichaam je wel voor de gek. 
Ik heb vaak gedacht 'ja, het is raak'. 
Gezien je toch niet echt een regelmatige cyclus hebt, zou ik toch gewoon wat dagen wachten voor je er eventueel een test tegenaan gooit.

Veel succes alleszins!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger worden na curetage ' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan