zwangersschapsvergiftiging & eclampsie/ HELLP syndroom - Zwanger worden forum

N. Coppola - schreef op 24-04 om 15:57
Hallo Dames

Ik wou vragen of er iemand zwangersschapsvergiftiging ja en eclampsie/ HELLP syndroom heeft gehad of iemand kent, en toch er na nog is zwanger is geraakt (probleemloos)
Een vriendin heeft dit gehad toen ze 7 maanden zwanger was, ze hebben haar in spoed een keizersnede gedaan want anders was zij en haar dochter er niet meer.

Haar dochter is ondertussen 2 jaar maar ze heeft zo'n grote verlangen om nog is zwanger te worden, maar durfd niet!

wat logisch natuurlijk, maar ik wil niet dat ze heel haar leven spijt zal hebben wetend dat het misschien wel kan... ik bedoel misschien zijn er testen waarmee ze kunnen zien of de volgende ook zo zal zijn,of is het sowieso kansloos?

Hopelijk krijg ik veel positieve reactie's

Groetjes
5 antwoorden en 43035764x bekeken
Iza - schreef op 24-04 om 19:44
Ik had bij de eerste zwangerschapsvergitiging en bij de tweede ook. Omdat ik bij de tweede ingeleid ben en de bevalling erg zwaar was houdt dat me ook tegen om voor een derde keer zwanger te worden. Ik zou je vriendin toch echt aanraden om met iemand te gaan praten of bijvoorbeeld EMDR therapie te volgen om zo die angst en eigenlijk het trauma dragelijk te maken zodat het niet meer in de weg zit.

De kans dat je trouwens bij de tweede zwangerschapsvergiftiging krijgt is aanzienlijk kleiner dan de kans bij een eerste hoor.  En ook de gynaecoloog (en zijzelf) is beter voorbereid op eventuele complicaties.
N. Coppola - schreef op 25-04 om 09:20
Goede morgen Iza,

Bedankt voor je antwoord, ik laat het haar zo vlug mogelijk weten.
Ik had haar al verschillende malen gezegd dat ze onderzoeken moet doen en de vraag stellen aan een gyn dat gespecialiseerd is in moeilijke zwangerschappen maar ze blijft koppig, maar voor de andere kant treurt ze dat ze misschien nooit andere kinderen kan krijgen!

Ik weet het niet meer
Herma (Gast) - schreef op 25-04 om 09:58
Beste allemaal,

Misschien is de drempel voor je vriendin te hoog om nu hulp te vragen. Ik zou haar dit overigens wél aanraden, want naast de praktische, medische informatie over HELLP/Pre-eclampsie en de kansen/risico's bij een volgende zwangerschap, is het ook fijn je verhaal kwijt te kunnen na zo'n ingrijpende ervaring. Je denkt gewoon gezond zwanger te zijn en dan gebeurt er opeens iets waardoor jij en je kind in levensgevaar verkeren. Voor partners is HELLP/Pre-eclampsie trouwens óók heel heftig. Zo'n moeilijke zwangerschap laat sporen na, logisch en begrijpelijk dat ze zich intens zorgen maakt over de vraag of haar dit nog eens zou kunnen gebeuren.
Wie weet wil je (of zij) in alle rust eens de ervaringen van andere vrouwen, hun partners en hun zorgprofessionals lezen. Op de site www.hellpervaringen.nl die ik heb opgericht, staat veel verhalen en interviews van mensen die dit ook hebben meegemaakt. Ook mijn verhaal is hier te vinden. Na een dramatisch verlopen eerste zwangerschap waarbij we ons dochtertje verloren, heb ik uiteindelijk nog twee gezonde zonen gekregen.
Ik stuur hierbij een linkje naar een interview met een vrouw die vertelt over haar angst tijdens haar tweede zwangerschap opnieuw HELLP te krijgen. Gelukkig verliep deze zwangerschap goed en ontwikkelde ze geen HELLP, dus je ziet, zo kan het óók gaan! http://hellpervaringen.nl/interview6.html
Hartelijke groet, Herma
N. Coppola - schreef op 25-04 om 10:40
OOH bedankt Herma

ik zal het zeker doorgeven , eerst zelf lezen want haar kennende! ze ziet het negatieve in alles  maar dat begrijp ik wel

Groetjes
Herma (Gast) - schreef op 25-04 om 11:07
Tja dat risico zit erin natuurlijk....;-) Maar wie weet kan ze er ook troost uit putten, (h)erkenning vinden en uiteindelijk de stap zetten om hulp te zoeken. En mogelijk kun jij haar weer steunen doordat je er meer over hebt gelezen. Het interview over haptonomie kan ik je ook aanraden. De titel is veelzeggend: 'Haptonomie als preventie in turbulente tijden'. http://hellpervaringen.nl/interview18.html
Tot slot: als je enthousiast bent over de site HELLP-ervaringen, deel dit dan vooral met anderen. Hoe meer mensen hiervan weten, hoe liever het mij is.
Hartelijke groet, Herma

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'zwangersschapsvergiftiging & eclampsie/ HELLP syndroom' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan