3 maanden na curretage geen eisprong - Zwanger worden forum

Kimberley - schreef op 22-08 om 22:40
Hey,
In januari 2018 ben ik gestopt met het nemen van de pil omdat we graag een 2de kindje willen.
Op 13 april had ik een positieve zwangerschapstest.
Helaas na 10weken zwangerschap kregen we te horen dat het hartje gestopt was met kloppen. Op 28/5 kreeg ik een curretage om het vruchtje te verwijderen.
Dit is nu zo’n 12 weken geleden & ik heb nog steeds geen eisprong of menstruatie gehad.. 
Op 31/7 ben ik langs gegaan bij mijn gyne, deze heeft een echo gedaan waarop te zien was dat alles stil ligt. Er was dus geen eitje te zien.. 
Volgens de gyne gaat het om een psychisch probleem. Door stress en te veel ermee bezig te zijn zouden mijn hersenen de cyclus blokkeren daardoor krijg ik geen eisprong.
Hij zei dat we niet meer konden doen dan afwachten en dat ik het moet loslaten en mij moet ontspannen...
Ik hoop hier gelijkaardige verhalen of ervaringen te vinden.
De laatste 3 dagen heb ik het heel moeilijk met mezelf en Mn hormonen. Ben heel emotioneel en begin toch wel het geduld te verliezen.
2 antwoorden en 27153964x bekeken
Vera - schreef op 26-08 om 07:55
Goh Kimberley, wat vervelend! Ik heb er geen ervaring mee, ik zit niet in dit schuitje, maar ik las je berichtje en wilde toch even reageren.
Als mensen zeggen: denk niet aan een roze olifant....tja...Dan denk je er al aan. Dus zeggen dat jij er niet aan moet denken...tja...dat klinkt als onbegonnen werk!
Ik heb wel eens een tijdje niet zo lekker in mijn vel gezeten. Ik schreef toen elke dag, 's avonds in bed, 3 kleine dingen op van de dag die fijn waren. Dat ik ergens om gelachen had, dat ik lekker had gegeten...soms echt hele kleine dingen die de dag fijn hadden gemaakt. 
Misschien kun je het in elk geval de komende weken eens proberen. Schrijf elke avond 3 dingen van de dag op die je blij hebben gemaakt. Misschien helpt het om langzaam je hoofd weer positiever te programmeren.
Een lieve knuffel en veel succes! 
Moedertjuh - schreef op 26-08 om 12:02
Er niet aan denken is onmogelijk en ga nu niet stressen door te denken dat als je er wel veel aan denkt je eisprong niet komt ! Wat je wel kan doen is proberen er weer wat positiever in te staan. Of geef jezelf eerst even wat ademruimte. Dus denk dan joh ik ga ervan uit dat de komende maanden er even niks gebeurd, even wat afleiding zoeken in andere leuke dingen. Dan mag je er heus wel mee bezig zijn maar je verwacht even niks van je lichaam. Ik had in november vorig jaar een vroege mk en het duurde bijna 5 weken voordat ik een eisprong had. En dat was allemaal minder heftig als wat jouw lichaam heeft door moeten maken. Maar die eisprong wel weer zwanger geraakt dus het kan weer snel gaan. Ik hoop voor je dat je lichaam er weer snel aan toe is. Succes ! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '3 maanden na curretage geen eisprong ' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan