Écht vruchtbaarder na miskraam ? - Zwanger worden forum

Anneke (Gast) - schreef op 28-04 om 15:56
Ik heb 2 weken geleden een miskraam gehad, en zou liefst zo snel mogelijk terug zwanger worden. Hoe komt het dat de ene gynaecoloog zegt dat je vruchtbaarder bent na een miskraam en de andere niet ? Je hoort er zoveel tegenstrijdige verhalen rond. Wat zijn jullie ervaringen/meningen ?
9 antwoorden en 23862576x bekeken
Iks (Gast) - schreef op 28-04 om 17:44
Hoi hoi. Ik had er nog nooit eerder van gehoord, maar ik heb toen in januari een miskraam gehad na half jaar proberen. En heb hier behoorlijk lang bloedverlies bij gehad. In april werd ik zwanger. Helaas had ik wel zwangerschapsdiabetes. Dat gebeurt dus wel sneller na een miskraam.
Anoniem (Gast) - schreef op 28-04 om 18:51
Onzin
Anne - schreef op 28-04 om 20:38
Hey Anneke, 
Wat naar van je miskraam. Of je echt vruchtbaarder bent weet ik niet, de een zegt van wel en de ander van niet. Zelf was ik bij mijn dochter door de pil heen zwanger, bij de tweede na 1 maand wat een miskraam werd na 11,5 week. Bij mij duurde het toen 4 maanden voor ik weer zwanger was. Mijn hormonen waren juist helemaal van slag, had de eerste drie maanden ook rare cyclussen erna. Hopelijk gaat het voor jou snel en mag je binnenkort wel een wondertje verwelkomen!
deb95 - schreef op 29-04 om 07:41
Dat is echt enorm verschillend inderdaad. Hier klopte dat 'fabeltje' wel. Sowieso leek ik na iedere zwangerschap sneller zwanger te worden. Bij mijn zoontje duurde het 2 jaar om zwanger te worden, dat was ook gelijk een goede zwangerschap. Daarna in mei gestopt met de pil en in oktober al de eerste positieve test (voor mijn doen heel snel!). Dit werd helaas een miskraam. Kon die cyclus erna geen eisprong vinden en we hadden ook niet echt behoefte om direct weer door te gaan, dus november overgeslagen. December wel weer met goede moed begonnen en toen werd ik opnieuw zwanger en opnieuw een vroege miskraam. Toen besloten er direct weer mee te beginnen. 3 januari was begin miskraam. Ik gebruikte ovulatietesten en had die maand een cyclus van ruim 6 weken. 17 februari testte ik opnieuw positief en nu bijna 15 weken zwanger van ons prinsesje 

Hier klopte het dus wel degelijk! Ik raad wel aan ovulatietesten te gebruiken. Je cyclus kan namelijk heel anders zijn dan gewend. test daarom ook door totdat je een positieve test hebt, dit kan langer duren dan je gewend bent. Ik kreeg ruim 4 weken na het begin van de miskraam pas weer een ovulatie. Wel direct een goede want was toen ook zwanger. 

Ik wens je veel sterkte en succes. Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het kan zijn, maar in de meeste gevallen: de aanhouder wint! 
Anneke (Gast) - schreef op 29-04 om 13:13
Hey deb95.
Dankjewel voor je lief berichtje.
Blijven testen is dus de boodschap. Maar we geven niet op en hopen snel op een positieve zwangerschap.
Moedertjuh - schreef op 29-04 om 22:07
Ik was de eerste ronde na mn vmk gelijk weer zwanger dus hier klopte het blijkbaar wel. 
Bibi - schreef op 30-04 om 07:15
Hier klopt het ook. Maart '18 miskraam en april weer zwanger en in jan '19 bevallen. Succes !!
Anneke (Gast) - schreef op 30-04 om 11:45
Leuk om toch positieve verhalen te horen.
Waren jullie snel zwanger toen bleek dat jullie die miskraam hadden ?
Bij ons was het na 4 maanden proberen raak.
Hoe lang was jullie cyclus na de miskraam ? Op 13 april is mijn miskraam geweest dus ik tel van die datum, en normaal is mijn cyclus 28 dagen. Maar als ik mijn ovulatietesten moet geloven heb ik nog geen eisprong gehad. 
sweet - schreef op 30-04 om 12:31
Ik was in ronde 1 zwanger, na 10 weken een miskraam. Toen duurde het 6 maanden voor mijn cyclus normaal was en de 7e maand weer zwanger, dit werd met 6 weken een miskraam, toen wel gelijk zwanger van onze dochter, die alweer 4 maandjes is  Ik lees ook vaak dat de ene zegt van wel en de ander van niet. En nu zwanger van de tweede, totaal onverwacht na 1 keer onvoorzichtig zijn, maar hij of zij is zo welkom

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Écht vruchtbaarder na miskraam ?' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan