Positief, 2 weken voor hysteroscopie - Zwanger worden forum

Fleur24 - schreef op 17-08 om 09:27
Hey, allemaal.

Ik heb juist een vraagje ivm een hysteroscopie na een mk. 

We hebben ons 2de kleintje op 7 weken op 25 mei moeten afgeven. Het zat al 3 weekjes levenloos in mijn buik eer het er uitkwam. Ik heb 2 kuren misoprostol gekregen maar dat deed niets uit. Na een maand de pil gebruiken (aangezien ik geen cyclus heb en schrik had voor een curretage) was bijna alles, na de stopweek, weg op 2 kleine verkalkte stukjes na. Dit wordt over 2 weken dmv een hysteroscopie verwijderd. 

Nu zit ik al enkele weken met vlagen van opeens overgeven (dacht aan slecht voedsel, opkomend griepje, ...), terug last vn mijn bekken en omdat ik terug vanalles dooreen at zei er iemand voor te lachen of ik zwanger was. Ik wist wel beter maar was wel benieuwd wat een test zou doen. Het was nu ook niet dat alles tussen mijn oren zat, aangezien ik niet echt met een nieuwe zwangerschap in mijn hoofd zat.
Het duurde dus even voor 1 + 1, 2 werd, maar de frank viel dus. Deze ochtend was er een dikke rode streep op de zwtest. Heel leuk maar ik weet zeker dat ik niet zwanger ben aangezien ik 3 weken geleden nog maar op nacontrole ben geweest bij de gyneacoloog en er was niks te zien op een mooi slijmvlies na en dan die verkalkte stukjes.

Nu heb ik me laten wijsmaken dat er voor een hysteroscopie eerst een zwangerschapstest wordt uitgevoerd om toch een beginnende zwangerschap niet per ongeluk te beeindigen.
Heeft er iemand al een hysteroscopie ondergaan en ging hier een zwtest aan vooraf of is er iemand dat hier verder iets meer over weet?

Ik heb alvast een afspraak bij de huisarts gemaakt voor een bloedonderzoek om misschien toch een bewijs te hebben dat de hcg niet blijft stijgen zoals bij een zwangerschap.

Alvast bedankt, Fleur. X
10 antwoorden en 22613319x bekeken
Sofie - schreef op 17-08 om 09:56
Kan het niet zo zijn dat je een week na die echo een eisprong hebt gehad en daar nu zwanger van bent? Dat is dan nu twee weken geleden en dan kan je een positieve test hebben. 
Hij kan niet meer positief zijn van je miskraam lijkt mij, dat is weer even geleden. Bij mij was het hcg weg na 3 weken na de miskraam. 
Hoop dat je meer duidelijkheid krijgt na bloedonderzoek en evt een echo voordat je de behandeling krijgt? Succes! 
Anoniem (Gast) - schreef op 17-08 om 11:31
Ik heb ook een hysteroscopy gehad. Ik heb geen test hoeven doen. (Is mij ook niet gevraagd) ik was net ongesteld tijdens de hysteroscopy. Dus je kan wel degelijk zwanger zijn. Mij is toen wel aangeraden om niet zwanger te worden voor de hysteroscopy.. dit omdat een nieuwe miskraam dan nog hoger is omdat er nog wat weefsel van de vorige zwangerschap zit. ik zal gewoon het ziekenhuis bellen wat je nu moet doen.. succes!
bary - schreef op 17-08 om 11:32
 was niet ingelogd! Hierboven ben ik
Fleur24 - schreef op 17-08 om 18:55
Bedankt voor de antwoorden. Opeens komt de hoop dat het toch nog een echt kan zijn maar het lijntje was zo donker. En daar lijkt de logica opeens weer weg te zijn. Het is niet zo een lijntje waar je van zegt dat het in de eerste maand van een zwangerschap zou kunnen zijn. Het was een lijn die meteen verscheen en ook heel donker is. Straks is er bij de gynaecoloog toch nog een beginnende zwangerschap over het hoofd gezien maar dat zou pas straf zijn al zou ik ze het niet kwalijk nemen aangezien ze regelmatig een tweede gynaecoloog er bij moeten halen. Wat bij de laatste afspraak ook zo was.
Ze hebben niks gezegd over het voorkomen van een volgende zwangerschap al leek het wel logisch om daar niet zwanger toe te komen. Het ging over 2 heel kleine verkalkte deeltjes waarbij ze eerst gewoon gingen kijken wat het was en als het nog nodig zou zijn, die weg te halen. 1 gynaecologe stelde zelfs voor om gewoon af te wachten tot het toch nog vanzelf kwam. 
Maandag dan toch maar bellen ipv het bloedresultaat af te wachten.
Beide heel nijg bedankt!
bary - schreef op 21-08 om 12:16
@fleur24 Ik was wel benieuwd of je al meer wist??
Fleur24 - schreef op 21-08 om 14:24
Ik heb deze ochtend telefoon gehad en de waarde lag iets onder de 300. Naar de omstandigheden denk ik dat dat wel goed is. De huisarts gokt dat het door placentadeeltjes komt maar ze kan geen zekerheid geven. Logisch aangezien we allemaal in het duister tasten. Op de voorgaande echo kon er ook geen uitsluitsel worden gegeven wat de deeltjes waren. Vrijdag wordt er voor de zekerheid nog eens getest om een nieuwe zwangerschap uit te sluiten. Normaal zou de waarde rond die 300 dan nog moeten hangen of iets gedaald zijn.
(Durfde naar het ziekenhuis niet te bellen uit schrik dat mijn afspraak geannuleerd zou worden. Ik had er 5 weken op moeten wachten )
bary - schreef op 21-08 om 16:04
Okee nou ik ben benieuwd! Snap dat je niet direct het ziekenhuis gaat bellen. Goed dat ze het vrijdag nog een keer controleren! Succes verder
Fleur24 - schreef op 23-08 om 21:35
Ik weet niet meer wat te denken. Hcg staat vandaag bijna op 900 Ik kan mijn geluk niet onder stoelen of banken steken. De dokter blijft wel nog nuchter. Zij hebben natuurlijk schrik voor een verkeerde uitspraak. Het enige waar ik nu schrik voor heb is voor een nieuwe miskraam of een schijnzwangerschap.
Fleur24 - schreef op 02-09 om 13:13
Om alles af te ronden. Na nog enkele bloedanalyses en 3 echo's later blijken we binnen een goede 34-35 weken ongeveer ons tweede kindje te mogen verwelkomen. Nu hopen op een mooie zwangerschap.  En de restjes van de miskraam zijn uiteindelijk zonder (merkbare) bloeding of iets zomaar verdwenen. 
Vele groetjes!
EstHe - schreef op 02-09 om 13:21
Nu net je verhaal gelezen. Wat fijn dat het voor jullie zo goed uitpakte. 
Gefeliciteerd en fijne zwangerschap. Hoop dat je er vlug vol van kan genieten. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Positief, 2 weken voor hysteroscopie' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan