Test doen? - Zwanger worden forum

Natalieee - schreef op 15-03 om 17:29
Hallo 
Ik weet niet zo goed of ik een test moet doen of nie,t   ik zit in de 2e week van de strip, ik ben in de eerste week op een donderdag de pil vergeten en vrijdag geslachtsgemeenschap gehad en heb toen s'nachts de pil in genomen wat denken jullie.. Moet ik een test doen of niet?
44 antwoorden en 37430219x bekeken
s - schreef op 16-03 om 07:53
Testen kun je pas ongeveer 4 dagen voor je ongesteldheid doen en als je een gevoelige test hebt 6 dagen ervoor.
Als je nu test geeft het negatief.
Natalieee - schreef op 16-03 om 08:07
Hmm oké maar zou ik zwanger kunnen zijn? 

Groetjes
s - schreef op 16-03 om 09:07
Hoeveel uur zit er tussen de vergeten pil tot hij weer ingenomen is? Heb je een vast tijdstip dat je hem elke dag inneemt?
Natalieee - schreef op 16-03 om 13:19
Ik neem hem altijd s'ochtens in rond half 9
Donderdag ben ik hem vergeten en heb hem vrijdag nacht een ingenomen rond 1 uur half 2
kruimel - schreef op 16-03 om 14:12
In sommige buitsluiters van zwangerschapstesten staat dat je (bij het niet hebben van een duidelijke cyclus) ik geloof 19 dagen NA de onbeschemde seks kan testen, dat is het betrouwbaarst.
chantieeeee - schreef op 16-03 om 18:08
https://www.sense.info/condoom-pil-en-meer/pil-vergeten

even wat meer informatie voor je. Vroeg me alleen af, als jij elke dag je pil slikt om 8:30 had je vrijdagochtend toch ook kunnen zien dat die van donderdag nog in de strip zat of ben je vrijdagochtend ook je pil vergeten dan?
Natalieee - schreef op 16-03 om 21:16
Ja ben die van vrijdag ook vergeten en toen s'avonds geslachtsgemeenschap gehad en daarna de pil in genomen, maar mijn vraag is zou je dan zwanger kunnen worden?
s - schreef op 16-03 om 21:31
Ja dat is wel mogelijk want als ik het zo lees heb je hem dan woensdag ochtend voor het laatst gehad en daarna pas vrijdag avond dat zijn wel 2 volle dagen.
Je kunt inderdaad 19 dagen na onbeschermde gemeenschap testen.
chantieeeee - schreef op 16-03 om 21:36
Net wat sofija zegt, dat is wel zeker mogelijk met 2 volle dagen zeker in de eerste pilweek. Zou je zwanger willen zijn?
Natalieee - schreef op 16-03 om 21:42
Aan de ene kant als het gebeurt zijn we er wel blij 
Mee aan de ander kant willen we nog wel wachten
Natalieee - schreef op 16-03 om 21:43
Maar als ik nu zwanger zou zijn dan kan ik nu nog niks merk of wel? ben ineens wel erg moe en mijn buik rommelt af en toe( anders dan van honger)
s - schreef op 16-03 om 22:20
Je hoeft niet persee iets te merken ik merkte pas bij 7 weken dat ik zwanger was.
Natalieee - schreef op 16-03 om 22:27
Maar kan je iets merken?
s - schreef op 16-03 om 22:37
Dat durf ik niet te zeggen.

Kijk het is natuurlijk zo dat je alleen tijden de eisprong vruchtbaar bent. Alleen kunnen de zaadjes van de man 2 tot maximaal 7 dagen "overleven in de baarmoeder.
Het hoeft dus absoluut niet zo te zijn dat je die avond bevrucht bent dat kan ook pas begin deze week geweest zijn.
 
Na dat je bevrucht bent is de innesteling pas na 6 tot ehhh ik dacht 12 dagen?  Dus het enige wat je kunt voelen als je al iets zou voelen nu is moeheid.

Persoonlijk denk ik dat de kans klein is dat je iets voelt ervan zo snel maar misschien dat iemand anders daar anders over denkt.

Probeer gewoon rustig te blijven en meer dan rustig aan doen en afwachten kun je nu helaas niet.
Natalieee - schreef op 16-03 om 22:40
Hmm bedankt voor je info in iedergeval, denk je dat er een grote kans is dat ik zwanger ben? Ik ben wel vanaf zondag / maandag moe
s - schreef op 16-03 om 22:44
Zelf denk ik dat er een hele kleine kans is omdat je al een paar dagen weer gestart was met de strip. Je eierstokken gaan door de pil als het ware weer in "slaapstand" 
Maar een kleine kanu is en blijft een kans hoe klein die ook is.
Als ik in de aankomende tijd nog iets voor je kan betekenen Let me know 

Liefs
s - schreef op 16-03 om 22:45
Kans bedoel is! Stomme autocorrectie
s - schreef op 16-03 om 22:45
Ik zie dat mijn telefoon zijn eigen leven begint te leiden. .. sorry
Natalieee - schreef op 16-03 om 22:54
Haha geeft niks, heb nu iemand om mee te praten als ik er nu met me vriend over heb wil die er niks over weten, maar ik heb wel onder in me buik vaag gerommel en soms steek..
Natalieee - schreef op 16-03 om 22:58
Ik had trouwens nog maar 4x de pil geslikt en toen donderdag vergeten
s - schreef op 17-03 om 06:43
Dat geeft niks 4 tabletten is al een goede start om de pil zijn werk te laten doen. Maar geen garantie dus
Natalieee - schreef op 17-03 om 10:02
Maar de kans is dus wel klein?
Betty - schreef op 17-03 om 18:30
De kans is klein, maar wel aanwezig dat je zwanger bent. Ik zou zeker een testje doen. Qua symptomen valt er barweinig over te zeggen. Heel veel symptomen horen ook bij het ongesteld moeten worden. Van de spanning kun je moe worden. Krampjes en afscheiding zeggen weinig helaas. Enzovoort.. Als je er op gaat letten, dan voel je in 1x van alles, dus maak jezelf niet van slag en probeer het af te wachten. 
De pil zorgt ervoor dat je ei niet springt, je baarmoeder geen slijm opbouwt waar een ei in nestelt en het slijm van jou wat dikker wordt waardoor het sperma moeilijker zwemt. Stel dat je ei nu toch springt dan kan ie ook moeilijk innestelen en het sperma moeilijk bij het eitje komen. Hopelijk werken de hormonen goed genoeg bij jou zodat er niks gebeurt. Toch blijft er wel een kans, er staat niet voor niks in de bijsluiter dat je de pil bij vergeten binnen een paar uur moet nemen. 
Wat ik me wel afvraag of het echt je 1e 4 pillen waren of de 1e 4 van een nieuwe strip. Als het de 1e 4 pillen zijn om te beginnen dan ben je niet altijd direct beschermt namelijk en dan wordt de kans weer groter. 
Ik zou deze maand Zeker verder veilig vrijen tot je weer aan een nieuwe strip bent begonnen. 
Ik duim voor je dat je met de schrik weg komt en dat jullie een wondertje krijgen als je er klaar voor bent!
Natalieee - schreef op 17-03 om 23:40
Dankje voor de informatie, ik heb de eerste 3/4 pillen van de nieuwe strip wel geslikt, ik hoef nog niet ongesteld te worden, ik heb wel last van moeheid, ik kwam er net achter dat ik een klein beetje bloed/afscheiding(bruin/roode) had.
saartje82 - schreef op 18-03 om 07:45
Ik wilde even mee kletsen als dat mag :-)

Ik ben nu twee maanden gestopt met de spiraal en moet zondag ongesteld worden. Nou willen mijn vriendinnen zaterdag gaan stappen met de bijbehorende vele drankjes. Kan ik zaterdag al testen? En hoe groot is de kans dat je het dan al kan zien?

Liefs Saar
Natalieee - schreef op 18-03 om 16:06
Ik heb net getest maar werd er niet echt wijzer van, kreeg sws 1 streep en de andere kant werdt eerste roze en toen wit is een test van DA
kruimel - schreef op 18-03 om 16:11
Natalieee; dat is dus negatief.
Één streep heb je altijd, is de controle streep. De meeste testen verkleuren eerst roze alvorens ze blanco worden of er een streep verschijnt. Wellicht heb je te vroeg getest maar vooralsnog ben je dus niet zwanger
kruimel - schreef op 18-03 om 16:15
Saartje;

Ja hoor je kan zaterdag al testen. Dit is wel 'vroeg' dus als ie negatief is wil dat niet per definitie betekenen dat je niet zwanger bent.. Officieel ben je maandag dus pas overtijd, dus theoretisch is testen dan pas echt 'betrouwbaar'.
De praktijk is vaak anders, heel veel vrouwen testen een aantal dagen van te voren al positief. Ik testte bijvoorbeeld bij mijn eerste 1 dagen voor mijn NOD positief, bij de tweede ruim 4 dagen van te voren. Het is dus bij iedereen anders.
Natalieee - schreef op 18-03 om 16:22
Ja ik ga morgen vroeg nog een test doen, had de dokter gebeld en die adviseerde ook om een test te doen maar ik heb geen idee wat een goeie test is

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Test doen? ' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan