Testen voor de feestdagen? - Zwanger worden forum

M. - schreef op 23-12 om 22:30
Hoi allemaal,
Iedereen kent de volgende stelling wel: "Een reguliere  zwangerschapstest  kun je het beste  doen  als je één of meerdere dagen overtijd bent. Deze test meet of het HCG-hormoon in je urine zit. Vanaf de bevruchting tot aan de derde maand van je zwangerschap maak je elke dag steeds meer van dit hormoon aan."
Nu is het zo dat mijn NOD 1 januari is en ik me best wel druk maak om de feestdagen. "Wat als ze me iets voorschotelen wat ik eigenlijk niet mag eten?" Is één van de vele verhalen die door mijn hoofd spookt. 
Ja misschien is het overdreven. Maar ik drink niet meer en hou me al aan alle regels mbt wat je wel en niet mag eten, want stel dat je zwanger bent.
Is er echt geen optie om 24 december al te testen? En hoe gaan jullie om met de feestdagen?
3 antwoorden en 34520859x bekeken
JojoB - schreef op 23-12 om 22:58
Tuurlijk is het een optie om bijv morgen al een test te doen. De kans Is echter groter dat ie negatief Is dan positief als je nodig 1 januari Is.  Dus hoeveel waarde hecht je aan de uitslag. Nu negatief wil nl niet zeggen dat je ook daadwerkelijk niet zwanger bent als je een week te vroeg test.
en wat eten en drinken betreft.... tsja.... lastig. Drinken zou ik sws niet doen. Dat Is echt heel slecht. En het kerstdiner bestaat vast niet alleen uit carpaccio of filet americain? En anders kUn je altijd zeggen dat je wat last van je maag hebt....
het heerst!
galgo_mom - schreef op 24-12 om 14:58
Ik begrijp dat je je wat zorgen maakt en idd je kan wel een test doen, maar de kans is groot dat die negatief is, ookal ben je mss zwanger.  
Ik lette ook elke maand vanaf mijn eisprong op wat ik at en dronk, 15 maanden lang. De laatste maand was het babyborrel van mijn neefje  en dacht ik "ach, het zal wel weer niet" en heb ik lekker cava gedronken, verse chocomousse en toastjes met américain gegeten en je kan het al raden, een week later testte ik 2 dagen voor NOD...zwanger! En nu 30 weken van een gezonde dochter  je moet doen waar je je goed bij voelt. 
M. - schreef op 24-12 om 15:17
Bedankt voor jullie reacties! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Testen voor de feestdagen?' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan