wnr is bloedtest betrouwbaar? - Zwanger worden forum

DN - schreef op 10-09 om 14:55
18 weken
Hoi allemaal

Ik ben gisteren naar de dokter gegaan met buikpijn in mijn onderbuik (aan de rechterkant). Ik had de pijn al enkele dagen, dus heeft mijn dokter mijn bloed genomen om enkele dingetjes te controleren, waaronder ontstekingswaarden in mijn darmen maar ook zwangerschap. Ik vond dat op zich vreemd, omdat ik dat heel vroeg vond om 'symptomen' te hebben zo kort na de ovulatie, maar het kon zei ze.

Vandaag mocht ik terug bellen voor de resultaten en beiden testen zijn negatief. M.a.w. : dus ook niet zwanger. Ik hou niet graag vast aan valse hoop, maar wat ik vreemd vind, en dat had ik haar ook gezegd tijdens de afname, is dat mijn ovulatie pas vanaf 4/9 was (Ik heb voor de eerste keer ovulatietesten gebruikt, dus ik weet het precies). Dat wil zeggen dat ik dus maar 5dagen bevrucht kon zijn bij de bloedafname.

Ik vind het zo stom om mijn dokter nu in vraag te stellen, maar ik lees overal dat je bloedwaarden pas kan meten tussen 6 en 8 dagen na de bevruchting. Is een zwangerschap dan wel zo vroeg te bespeuren via een bloedtest? (ovulatietest positief sinds 4/9, doktersafspraak 9/9)

Graag jullie ervaringen

Liefs
3 antwoorden en 1812567x bekeken
Puck - schreef op 11-09 om 10:19
15 weken
Nee, als het nog niet ingenesteld is, heb je ook nog geen hcg in je bloed. Dat je nu negatief test, wil dus niet zeggen dat je deze maand niet zwanger wordt. Maar dan kun je daar nu ook nog geen pijn van hebben. Ik neem aan dat je wilt weten waar de pijn vandaan komt en dat is waar de dokter nu naar gekeken heeft, neem ik aan.
Barbdese - schreef op 18-09 om 08:51
27 weken
Hallo!
Ik heb een week na mijn vermoedelijke eisprong ook veel pijn en krampen gehad rechtsonder. (wel de kant waar ik geopereerd ben van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap)
De gynaecoloog zei dan dat mijn eisprong vermoedelijk wat later was.
Op mijn NOD een negatieve zwangerschapstest gehad en pas enkele dagen later positief getest. 
Ook de hcg waarden tonen aan dat ik een week minder lang zwanger ben, dus dat het een late eisprong was!
Het kan dus nog, blijven geloven!! 
DN (Gast) - schreef op 19-09 om 15:07
Dank jullie voor de reactie! 

De dokter wou mijn bloed testen op zwangerschap omdat het blijkbaar vaker voorkomt dat zwangere vrouwen pijn aangeven in hun onderbuik..  Ik ging eerst uit van niets, maar volgens haar kan je dus wel degelijk vanaf de bevruchting iets voelen. 

Ik ben later op de maand, ongeveer een week voor mijn NOD heel ziek geworden 's nachts en heb moeten overgeven (good to know: ik geef NOOIT over). Ik had wel al heel de week last van maagzuur. Hierna ben ik niet meer misselijk geweest. 

Ook heb ik de hele maand last gehad van pijn in mijn borsten. Ik had dus een vroegtest gedaan gisteren, 3dagen voor mijn zogezegde NOD, en kreeg een bijna onzichtbaar lijntje te zien. Ik weet nog steeds niet of ik mezelf voor de gek houd, of het een indrooglijntje was, maar mijn beste vriendin zag het ook.  Ik dacht dus een dag later nog eens te testen met ochtendurine.

Helaas ben ik gisterenavond beginnen waterig, licht bloed verliezen bij het vegen en stond ik vanmorgen op met hele zware en pijnlijke maandstonden krampen en bloede ik heviger als anders. Vanmiddag is er een hele klonter uitgekomen, gevolgd met wat lijkt op "schilfers" (sorry voor details) en is mijn buikpijn ook meteen milder geworden. Ik heb er een foto van gemaakt maar ik vind het te ranzig om te posten.

Ik vraag me nu af of het degelijk raak was, of misschien heb ik wat anders aan de hand. Anyway, binnenkort had ik sowieso controle afspraak bij de gynae.. Dus dan zal ik antwoord hebben. 

 Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'wnr is bloedtest betrouwbaar?' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan