wnr is bloedtest betrouwbaar? - Zwanger worden forum

DN - schreef op 10-09 om 14:55
Hoi allemaal

Ik ben gisteren naar de dokter gegaan met buikpijn in mijn onderbuik (aan de rechterkant). Ik had de pijn al enkele dagen, dus heeft mijn dokter mijn bloed genomen om enkele dingetjes te controleren, waaronder ontstekingswaarden in mijn darmen maar ook zwangerschap. Ik vond dat op zich vreemd, omdat ik dat heel vroeg vond om 'symptomen' te hebben zo kort na de ovulatie, maar het kon zei ze.

Vandaag mocht ik terug bellen voor de resultaten en beiden testen zijn negatief. M.a.w. : dus ook niet zwanger. Ik hou niet graag vast aan valse hoop, maar wat ik vreemd vind, en dat had ik haar ook gezegd tijdens de afname, is dat mijn ovulatie pas vanaf 4/9 was (Ik heb voor de eerste keer ovulatietesten gebruikt, dus ik weet het precies). Dat wil zeggen dat ik dus maar 5dagen bevrucht kon zijn bij de bloedafname.

Ik vind het zo stom om mijn dokter nu in vraag te stellen, maar ik lees overal dat je bloedwaarden pas kan meten tussen 6 en 8 dagen na de bevruchting. Is een zwangerschap dan wel zo vroeg te bespeuren via een bloedtest? (ovulatietest positief sinds 4/9, doktersafspraak 9/9)

Graag jullie ervaringen

Liefs
3 antwoorden en 22324394x bekeken
Puck - schreef op 11-09 om 10:19
Nee, als het nog niet ingenesteld is, heb je ook nog geen hcg in je bloed. Dat je nu negatief test, wil dus niet zeggen dat je deze maand niet zwanger wordt. Maar dan kun je daar nu ook nog geen pijn van hebben. Ik neem aan dat je wilt weten waar de pijn vandaan komt en dat is waar de dokter nu naar gekeken heeft, neem ik aan.
Barbdese - schreef op 18-09 om 08:51
Hallo!
Ik heb een week na mijn vermoedelijke eisprong ook veel pijn en krampen gehad rechtsonder. (wel de kant waar ik geopereerd ben van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap)
De gynaecoloog zei dan dat mijn eisprong vermoedelijk wat later was.
Op mijn NOD een negatieve zwangerschapstest gehad en pas enkele dagen later positief getest. 
Ook de hcg waarden tonen aan dat ik een week minder lang zwanger ben, dus dat het een late eisprong was!
Het kan dus nog, blijven geloven!! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'wnr is bloedtest betrouwbaar?' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan