Over tijd maar negatieve tests... Wat nu? - Zwanger worden forum

Daisy (Gast) - schreef op 10-11 om 09:48
Hallo allemaal,
Ik ben 6 maanden geleden gestopt met de pil en mijn menstruatie blijft wat onregelmatig: 26/21/31/33/26/32 dagen. Nu de 7e cyclus die ik bijhoudt zit ik al op 38 dagen. Ik heb de afgelopen dagen al een paar keer een zwangerschapstest gedaan maar deze is steeds negatief.
Ik heb met de sensitest ovulatietesten nu 4 cyclussen bijgehouden. Juist van deze cyclus weet ik niet zeker of ik de eisprong gehad heb. Ik had mijn eisprong steeds vrij laat rond dag 20/21. Daarom heb ik getest van dag 15 t/m dag 22. Op dag 19 zag ik wel een streepje, maar niet zo donker als in een eerdere cyclus. Ik twijfel dus of dit mijn eisprong was. Daarna werd het streepje weer lichter en ben ik gestopt met testen.
Als ik uit ga van mijn langste cyclus tot nu toe (33 dagen) dan zou ik nu 5 dagen overtijd zijn. Omdat ik al ruim 6 maanden bezig ben, begin ik onzeker te worden... zou het dan wel lukken bij ons? Ik ben een paar maanden geleden 29 geworden en de biologische klok begint wel te tikken...
Wie kan mijn advies geven?
8 antwoorden en 17217790x bekeken
Susanna - schreef op 10-11 om 11:49
Om de dag blijven testen en zo nodig na 2 weken je huisarts bellen maar het ligt zeker niet aan je leeftijd
Daisy (Gast) - schreef op 26-11 om 12:56
Inmiddels ben ik op dag 54 van mijn cyclus en is mijn ovulatietest vandaag positief. 
Het lijkt erop dat ik een cyclus heb overgeslagen en nu dus wel een eisprong! Nu eventjes afwachten...
Vanaf wanneer zou ik weer een zwangerschapstest kunnen doen? Het is lastig om mijn NOD te berekenen...
Kyara (Gast) - schreef op 26-11 om 16:06
Dat ligt er aan hoe lang je luteale fase is (de fase na de eisprong). Over het algemeen is die 14 dagen. Dus dan zou je 14 dagen na je ovulatie je NOD hebben. Het "onregelmatige" zit hem meestal in het tijdsbestek van je 1e menstruatiedag tot de eisprong. 
Daisy (Gast) - schreef op 03-12 om 17:35
Hoi allemaal,
Inmiddels zit ik op dag 61 van mijn cyclus. Zoals je ziet vanaf dag 43 weer gaan testen omdat ik mogelijk een cyclus heb overgeslagen.
Ik dacht rond 26-11 een eisprong te hebben gehad maar het lijntje is ook weer niet zo donker als in eerdere cyclussen dus ik twijfel nog wel. Echter dacht ik het wel te merken o.a. aan mijn afscheiding en cervix slijm.
Er verschijnt nog steeds een licht lijntje dus ik blijf elke dag testen..
Als mijn eisprong 26-11 was dan zou ik 10-12 (2 weken erna) dus een Zw test kunnen doen. Ben benieuwd... 
Ik voel me wel laatste dagen wat licht in mijn hoofd. 
Hopelijk snel wat meer duidelijkheid door ofwel mij menstruatie weer terug of een positieve test volgende week? Deze onduidelijkheid vind ik helemaal niet fijn. Als ik nu weer geen menstruatie heb en negatieve test dan maar naar de huisarts?
Matti100 (Gast) - schreef op 09-12 om 18:34
Als je pas 6 maanden probeert is dat eigenlijk wel te kort om naar de huisarts te gaan. Het is vrij normaal om zo nu en dan een cyclus over te slaan. Vooral als je zwaar sport. Als je zwanger wilt worden is zware sport dus niet verstandig.
Matti100 (Gast) - schreef op 09-12 om 18:37
En nog een aandachtspunt: wat Kyara je vertelt is super belangrijk: namelijk de fase van de cyclus na de ovulatie is altijd constant, de variatie zit in de eerste periode. Die kan korter of langer zijn dan de normale 14 dagen. 
Daisy (Gast) - schreef op 09-12 om 20:56
Hoi Matti100
Dankjewel voor je reactie!
Ik sport eigenlijk helemaal niet hoor dus dat zal het niet zijn.. 
Ben nu op dag 67 en nog niets.. afgelopen zondag nog een test gedaan maar nog steeds negatief.
Ik weet ook niet helemaal zeker of ik de eisprong heb gehad maar als deze rond 26-11 is geweest dan zou het morgen 14 dagen later zijn.
Ik wacht het maar verder af...
Daisy (Gast) - schreef op 14-12 om 20:42
Hoi Allen
Inmiddels dag 72 dus toch maar afspraak gemaakt bij de huisarts. De assistente was in ieder geval erg verbaasd en vond het wel gek dat mijn menstruatie zo lang uitblijft.
Ben benieuwd wat de ha zegt...

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Over tijd maar negatieve tests... Wat nu?' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan