Wanneer beginnen met testen bij onregelmatige cyclus - Zwanger worden forum

Sunflower - schreef op 20-02 om 21:11
Hi hi, 
Ik vroeg me af wanneer de dames die ook te maken hebben met een lange cyclus beginnen met ovulatietesten? Mijn laatste cyclussen waren 44 en 43 dagen. Daarvoor 31-28-28-28. De vraag is of er überhaupt een eisprong is geweest de laatste twee maanden. Heb vorige maand voor het eerst zowat de hele maand getest en geen ei kunnen vinden... 
Ik dacht als ik nou voor deze maand mijn kortste cyclus aanneem van 28 dagen: dan begin ik met testen op dag 13. 
Doen andere dames met onregelmatige cyclussen dit ook zo? 

31 antwoorden en 15418305x bekeken
Deb - schreef op 20-02 om 21:49
Hoi hoi sunflower, ik ga morgen voor het eerst starten met testen dus ik ben nu aan het lezen en doen om een goede start te gaan maken met de testen. 
Sunflower - schreef op 20-02 om 21:51
He Deb, leuk dat je reageert! Succes met de testen.. Ik heb nu 1 maand achter de rug. Op gegeven moment zit het in je systeem. Elke ochtend vanaf 8 uur niet meer drinken en dan test ik rond 10 uur. Weet jij al hoe je het gaat doen? 
Deb - schreef op 20-02 om 22:00
Hoi sunflower Dankje, nee nog niet echt, ik ben hierin best onzeker of ik het wel goed ga doen of niet. Ik krijg morgen de testen binnen en dan maar kijken hoe en wat? Ik heb net 8 jaar lang aan de implanon gezeten 6 januari heb ik het eruit laten halen ik ben nog steeds niet ongesteld geworden baal er wel van. Misschien verlang ik te veel van mezelf.
Sunflower - schreef op 20-02 om 22:21
Ohh snap ik, had ik ook.. En nog steeds wel een weg aan het zoeken. Maar je moet ergens beginnen hopelijk word je snel ongesteld. Dan kan dan echt een gerustelling zijn. Of misschien ben je al zwanger? ????De kans is klein, maar kan altijd natuurlijk. Voor jou ook nu nog lastig wanneer je je eisprong hebt denk ik.. 
Deb - schreef op 22-02 om 12:03
Hoi sunflower ik ben gisteren eindelijk ongi geworden dus ik ben nog niet eerder zo blij geweest! Dus nu heb ik inderdaad eindelijk iets om aan vast te houden. Ik heb nu ook een app geïnstalleerd en daar staat dat over 18 dagen een eisprong heb dus nu maar afwachten. Ik heb de ovutest ook in huis dus ff kijken hoe het gaat lopen. 
Sunflower - schreef op 22-02 om 15:07
Hey Deb, wat fijn! Dan kan ongesteld zijn ineens heel fijn zijn he haha!
Ik begin donderdag weer met testen op dag 13. Ben benieuwd of ik met de gevoelige strips wel een eisprong meet.. Ben dan wel weer lang aan het testen.. Want stel ik heb wel weer een lange cyclus dan ben ik meer dan 2 weken bezig.. Maar goed.
Ik heb vandaag weer last van een zeurend gevoel aan de linkerkant van mijn baarmoeder. Had het tijdens de ongesteldheid ook maar dan nog erger. Als ik er op druk is het gevoelig. Eisprong kan het nog niet zijn. Gek he? Misshcien nog een ontpillings symptoom hoop ik dan maar.. 
Sunflower - schreef op 22-02 om 22:04
Ja heel apart. Ik vermoed dat het misschien mijn eisprong is die er aan komt. Dat dat het zeurende tegoel is. Ik voel mijn eisprong vaak wel. Maar zou wel aan de vroege kant zijn dan in mijn cyclus?! Ik heb net nog maar een ovulatietest gedaan en hij is best donker. Dus ik hoop dat ie er komende dagen aankomt. Zou zo fijn zijn als hij deze maand komt EN op tijd.. 
Ik ben vorige maand voor het eerst begonnen met testen met testen van sensitest, maar ik had geen eisprong gevonden. De streepjes bleven steeds licht zeg maar. Ik had een cyclus van 43 dagen. Ze zeggen dat het kan dat je soms geen eisprong hebt... Was wel erg intensief..toen ben ik vanaf dag 11 aan het testen geslagen.. En helaas geen resultaat 
Maar heb nu de testen die extra gevoelig zijn voor de LH. Hopelijk als er een eisprong is dat die deze wel oppikken. 
Ik heb vanaf m'n 17e de pil gebruikt.. En nu 8 maanden gestopt. Maar het is dus nog erg onregelmatig. 
Deb - schreef op 23-02 om 13:00
Ah oké, het zou wel fijn zijn als het dan nu eindelijk zover is dat je je eisprong gaat krijgen. Zeker als die nu al zo donker uitslaat. Ik zal voor je duimen. Het zou wel heel mooi zijn als je nu ook gaat weten wanneer je eisprong komt. Je bent dan al een aardig tijd al gestopt met de pil, en dan nog zo onregelmatig dat is best lang dan, denk ik dan? 
Sunflower - schreef op 24-02 om 22:57
Jaa duurt al best een tijdje. Mocht het zo blijven wilde ik naar de huisarts.   Heb voor deze maand wel hoop dat de eisprong op tijd komt. Ik dacht vanochtend een positieve test te hebben. De streepjes waren qua kleur gelijk. Maar volgens mij hoort de teststreep donkerder te zijn dan de controlestreep. Nog even doortesten denk ik. 
Deb - schreef op 26-02 om 23:06
Ja idd. Ik hoop ook voor je dat snel je eisprong gaat krijgen,  Ik heb geen flauw idee hoe dat werkt, ik heb nog nooit eerder met zulke testen gewerkt. Ik wil je wel heel veel succes wensen bij testen en ik zal voor je duimen????????
Sunflower - schreef op 27-02 om 09:22
Jij ook succes Deb!! Spannend allemaal 
Deb - schreef op 04-03 om 11:53
Dankje wel sunflower. 
Zeker spannend 
Deb - schreef op 01-04 om 17:30
Hallo sunflower.                           
Misschien een tip voor jou en mensen die onregelmatig ciclus hebben. 
Ik was 20 maart ongi geworden 8 dagen erna had ik het idee om te testen en heb ik ovulatietest uitgevoerd en ik had 2 streepjes en daarna gelijk geknutseld dus nu maar kijken of het dan ook zo ver is om zwanger te kunnen zijn.ik vraag me af of vrouwen met een onregelmatige ciclus eerder moeten testen dan op internet gezegd word? De 14e dag na menstruatie, omdat ik na 8 dagen al een piek had.
Groetjes Deb 
Deb - schreef op 01-04 om 17:32
Deze piek duurde trouwens 3 dagen bij mij samen met dikke slijm en het was heel erg draderig
Sunflower - schreef op 01-04 om 18:04
Hey deb, leuk weer van je te horen. Wat goed dat je hem gevonden hebt!! Dat is dan vrij vlot op dag 8!! Misschien heb je deze keer een korte cyclus, of jou LF fase is langer dan gemiddelde van 15 dagen (fase tussen eisprong en menstruatie)Dat kan geloof ik ook....
Ik ben trouwens toch zwanger geraakt!! Ik had op dag 19 van de cyclus een positieve test. Ik was eigenlijk al gestopt met de testjes, want had twee gelijke streepjes gehad. Dus dacht dat dat hem was.  tot ik een week latet ineens weer buikpijn kreeg. Toen voor zekerheid weer gaan testen. Toen was de teststreep echt donkerder dan de controlestreep. Dus had toen pas m'n ei.  Maar idd wat je zegt had ik ook toen pas, dat rekbare slijm. Dus dat is wel echt een goed teken. Ik ga duimen voor je. Laat je het weten ?
 
Elvira - schreef op 01-04 om 21:14
@deb in een normale cyclus van 28 adviseren ze om op dag 11 al te beginnen. Dag 8 positief is wel heel vroeg zijn de streepjes echt even donker? Test streep hoeft niet perce donkerder te zijn
Deb - schreef op 02-04 om 08:17
Hoi Elvira ik heb een cyclus van 27 tot 30 dagen. Ik vond het ook raar, ik had na mijn ongi veel last van steken in me onderbuik (loop daarvoor al een tijdje bij de dokter er voor alle testen gedaan die er maar voor waren, daar is niks uit gekomen, zelfs de dokter vond het raar) ik heb toen weer getest op dag 8, 9 en 10 en dag 8 waren allebei de streepjes donker. Dag 9 werd het al wat minder en dag 10 had ik al geen donkere streep meer. Dus dan Zou het toch een piek zijn geweest. Ik heb nu een tijdje getest zoals het moest en ik kreeg alleen 1 licht streepje zonder inhoud, van daar dat ik het zou gedaan had. Mvg deb
Sunflower - schreef op 02-04 om 09:28
Dank je wel Deb!
Dat klinkt wel alsof het echt je eisprong is geweest ja. 
Elvira, kan het kwaad als je eisprong zo vroeg is? Of maakt dat niet uit?
Ik heb weleens gelezen dat sommige vrouwen dan onbeschermd seks hadden tijdens de menstruatie omdat ze dachten dat ze toch niet zwanger konden worden. Maar het dan toch werden, omdat zaadcellen wel tot 5 dagen kunnen blijven leven en hun eisprong dan ook zo vroeg was!  
Elvira - schreef op 02-04 om 10:07
@deb Geen idee of het kwaad kan maar zijn de streepjes echt even donker?
Deb - schreef op 03-04 om 09:21
Elvira - schreef op 03-04 om 09:23
@deb de middelste is positief
Deb - schreef op 03-04 om 09:28
Hallo sunflower en Elvira boven de foto van de ovulatietesten, de bovenste is dag 1 en bij dag 2 hebben we hopelijk  de kans gepakt. Ik ben heel benieuwd naar 12 april want dan wil ik gaan testen of het dan ook echt zo mag gaan zijn. Sunflower ik heb geen sex gehad met mijn menstruatie maar wel de dag 2 van de ovulatietest. Sinds dag 3 heb ik ook minder last van mijn onderbuik terwijl ik vanaf 17 februari heel veel last heb gehad van mijn onderbuik tot 30 maart, 29 maart heb is de 2e ovulatietest geweest. Groetjes mij
P. 's ben heel benieuwd wat jullie  zeggen? 
Deb - schreef op 03-04 om 09:30
Elvira dat is dag 8 na mijn eerste menstruatie. 
Elvira - schreef op 03-04 om 11:01
@deb ik zal er juist blij mee zijn hoe korter hoe eerder je nod dus hoe meer kansen
Deb - schreef op 03-04 om 11:15
Elvira ja dat ben ik nu ook wel hoor???? ik hoop dat het nu ook raak is! 
Sunflower - schreef op 04-04 om 11:01
Ja ik herken die erge buikpijn dus ook!! Je ziet dat ie positief is ja! Nu afwachten. Spannend Deb! Wel fijn zo'n korte cyclus inderdaad  
Deb - schreef op 04-04 om 11:21
Hoi sunflower,
Oké dan weet ik waar dat vandaan kwam, mijn dokter wist niet waar de pijn vandaan kon komen. 
Ja duidelijker dan dit kon niet hihi. Ja zeker spannend. 
Ja voor nu kwam het heel goed uit, mijn vriend werkt sinds 30maart in een andere provincie.
Nu maar eind volgende week maar afwachten.
Fijne dag 
Deb - schreef op 04-04 om 11:34
Sunflower, nu je zwanger bent, heb je geen last meer van de pijn in je onderbuik?? Want dat is bij mij nu zo goed als weg, krijg het nog wel maar dat voelt niet zo pijnlijk meer als dat het geweest is.
Groetjes mij
Sunflower - schreef op 11-04 om 08:44
Hey deb! Ik zie dit berichtje nu pas. Maar mijn buikpijn is wel weg ja. Was wel gek allemaal  was toen naar de huisarts gegaan vanwege de pijn en die dacht een ontsteken zenuw in de buikwand. Maar ik twijfel nu wel of dat echt zo was. 
En hoe gaat het nu bij jou? Heb je al symptomen? wanneer is je NOD?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer beginnen met testen bij onregelmatige cyclus ' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan