LH piek en ovulatie - Zwanger worden forum

Maggie - schreef op 03-03 om 12:19
Hoi! 
Weet iemand het antwoord op het volgende?
Kun je een LH-piek hebben na je eisprong? Ik heb nu twee dagen mijn LH-piek gemeten en vandaag is hij verdwenen. Is mijn eisprong dan geweest op het moment dat de piek weg is? 

Groetjes!
15 antwoorden en 671207x bekeken
GEMMA - schreef op 03-03 om 13:30
8 weken
Normaal heb je u piek en 24 tot 48 later spring u ei. Maar ik heb altijd een piek dag dat mijn ei springt. ( Voel hem enorm )
Maggie - schreef op 03-03 om 13:35
Maar je ei kan dus springen, terwijl je je piek nog hebt? 
Sunflower - schreef op 04-03 om 06:37
7 weken
Waren de streepjes exact even donker of was het streepje de tweede dag donkerder? Dat had ik namelijk. En mijn echte LH piek viel dus op dag 2. 
GEMMA - schreef op 04-03 om 08:55
8 weken
Ja het kan de mijne springt altijd op dag 2 van positive ovulatietest soms zelf de dag zelf nog. 
Maggie - schreef op 04-03 om 20:49
Ik heb even een foto bijgevoegd van mijn temperatuur. Zou ik mijn eisprong nog moeten krijgen of denken jullie dat ik hem al heb gehad, afgaande op de temperatuur? Ik kreeg de foto helaas niet gedraaid, sorry!
Liva. - schreef op 04-03 om 21:18
8 weken
Ik heb vaak 2 dagen een positieve ovutest, de dag daarna mijn ei en dan pas 2 dagen later een temperatuur stijging. Mijn temperatuur voor mijn ei schommelt tussen dezelfde waardes als bij jou, tussen 36,4 en 36,8. Na mijn ei zit mijn temp tussen de 37,2 en 37. Zakt hij naar 36,9 dan weet ik dat ik die dag ongesteld ga worden. 
Als ik je temperatuur en testjes bekijk denk ik dat jij je ei gehad hebt op 2 of 3 maart en je temperatuur stijgt meestal 1 of 2 dagen na je ei. Waarschijnlijk is je temperatuur morgen mooi hoog
Maggie - schreef op 05-03 om 08:07
Vanmorgen was mijn temperatuur 37,0. Dus inderdaad is ie gestegen. Nu maar hopen dat het zo blijft. Ik heb 14 maart mijn NOD, dus hopelijk is mijn eisprong niet te laat gekomen. 
Sunflower - schreef op 05-03 om 16:01
7 weken
Interessant om te zien. Goed dat jullie dat ook nog bijhouden. Hoe bepalen jullie dan je NOD? Reken je dan 14 dagen vanaf de temperatuurstijging of vanaf de positieve ovulatietest? 
Elvira - schreef op 05-03 om 16:32
Eisprong 24-48 uur na je 1ste positieve ovulatie test de dag daarna 1dpo en dan 14dpo Nod 
Liva. - schreef op 05-03 om 19:44
8 weken
Om te testen kan je het beste wachten tot 14 dagen na je eisprong, maar je nod kan altijd eerder zijn, dat is afhankelijk van hoe lang je cyclus is en hoe lang je luteale fase is (de periode vanaf de eisprong tot je volgende menstruatie. Als je een paar maanden temperatuurt dan weet je vaak wel hoe lang dat bij jou is. Je kan eventueel al je gemeten waardes ook invullen op fertitility friend, dan krijg je een mooi grafiekje en kan je alles duidelijk zien en ook vorige maanden terug kijken  
Sunflower - schreef op 06-03 om 09:03
7 weken
Elvira en liva dank voor de info  Misschien ook wel wat voor mij om mee te gaan beginnen over een tijdje. 
GEMMA - schreef op 07-03 om 10:30
8 weken
Maggie hebben NOD dezelfde dag vandaag 7 DPO temp 36.7 hopen stijgt het wat 
Maggie - schreef op 07-03 om 12:07
Oh, wat spannend. Ik las ook dat dit een innestelingsdip kan zijn en dat straks de temperatuur weer stijgt. Heb je de afgelopen dagen een hogere temperatuur gehad? Ik denk dat ik di 2 maart 's avonds mijn eisprong heb gehad en ik heb een lange cyclus, dus mijn NOD is op 14 maart en mijn temperatuur is nu 3 dagen achter elkaar 37.0. 

Nu het volgende:
Donderdagochtend was ik heel erg misselijk en had ik lage rugpijn. Dat is de afgelopen dagen iets minder geworden, tot vandaag. Vanochtend was ik extreem misselijk en als ik iets eet, verdwijnt het even, maar het komt weer terug. Ik heb ook meer witte afscheiding dan normaal, bijna melkachtig, maar volgens mijn berekeningen is mijn ovulatie pas 5 dagen geleden. Kan dat dan al? 
Elvira - schreef op 07-03 om 14:42
@maggie innesteling is vanaf 5dpo dus het zou kunnen
Maggie - schreef op 07-03 om 16:01
Zou wel snel zijn! Maar laten we het hopen. Ben sowieso al een beetje terughoudend omdat ik een late eisprong heb (dag 19) bij een cyclus van 30 dagen. Maar hopelijk heb ik een snelle innesteling waardoor het zich gelijk trekt. 
De misselijkheid is nu gelukkig weer minder, maar ik meen ook dat ik gevoeligere tepels heb en had net lichte steekjes in mijn vagina. Maar denken dat je iets voelt is gevaarlijk, dus ik moet het maar gewoon proberen los te laten. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'LH piek en ovulatie' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan