verstoord ritme - Babyforum

Nathalie (Gast) - schreef op 09-01 om 16:42
Hallo,
Ons zoontje heeft volgens het cb last van een verstoord ritme. Vanaf 7.00 uur 's morgens tot 15.00 slaapt hij niet. Tenzij ik hem bij mij op de borst leg of met hem ga wandelen. In zijn eigen bedje gaat hij gelijk huilen. Ook na diverse malen troosten.
Vanaf 15.30 slaapt hij echter als een blok in zijn eigen bedje tot ongeveer 2.00 uur 's nachts. Voor de voedingen wordt hij tussendoor wakker gemaakt. Na 2.00 is het echter een ramp en slaapt hij telkens heel kort. Ongeveer een kwartier tot max. half uur. Na 4.30 slaapt hij helemaal niet meer, alleen op de borst bij ons.
Wie herkent dit? En wie heeft er advies voor ons hoe we hiermee om kunnen gaan en het ritme kunnen veranderen?
3 antwoorden en 45331398x bekeken
gerda - schreef op 14-01 om 21:07
Lastig om iets van te zeggen, want je omschrijft niet hoe je zoontje zich voor de rest gedraagt en of er iets anders aan de hand is (vooropgesteld dat dat bekend is). Ik bedoel: mijn zoon en nu ook mijn jongste dochter waren/zijn erg onrustig in hun slaap, snel weer wakker (van geluiden) etc. in hun bedje, sliepen alleen maar goed in de kinderwagen, maxi- cosi of bij ons op de borst, maar als ik ze observeerde had ik het idee dat ze maar al te graag wilden slapen, dat ze moe waren.Beide hadden/hebben reflux (waar we uiteindelijk door te observeren en dingen uit te sluiten zelf achter zijn gekomen) en waren/zijn er erg onrustig onder.
Onze zoon hebben we destijds ingebakerd, het gaf hem zoveel rust dat hij, ondanks dat hij nog steeds klachten had, heerlijk in slaap viel.
Ook onze jongste dochter bakeren we nu voor de 2e dag in en ook haar geeft het tot nu toe een enorm stuk rust.

Ik zou dus zeggen: observeer je zoontje en zoek daarmee uit waarom hij zo slecht slaapt, dan kun je naar een oplossing zoeken.
Ik hoor overigens regelmatig dat kinderen baat hebben bij inbakeren. Dat zou je natuurlijk ook eens uit kunnen proberen. Afhankelijk van hoe groot/oud je zoontje is kun je hem inbakeren in 2 hydofiele- of oogjesluiers of als je zoontje wat groter is met een bovenlakentje. Hoef je dus niet zo'n duur inbakerding voor te kopen!

Succes!
Iza - schreef op 15-01 om 09:57
Hoe oud is je zoontje? Onze jongste had in de eerste weken ook dat hij van 16.00 tot 00.00 niet meer sliep en daarna doorsliep tot de volgende dag 12.00 uur (wel met voeidngen natuurlijk). Ons werd toen aangeraden om hem toch 's ochtends wakker te maken en even wakker te houden en dan weer op bed te leggen zodat ze weer in een dag/nachtritme schieten waar jullie ook blij van worden . Ik zou dus zeker proberen om je zoontje vanaf 16.00 uur 's middags toch na twee uur slapen wakker te maken, voeden,spelen en weer laten slapen zodat hij hopelijk z'n lange slaap gaat bewaren voor de nacht.Maar.....het zijn kleine baby's die in de buik een heel eigen ritme hadden en zich nu moeten aanpassen aan wat wij prettig vinden. Dit heeft even nodig en ik zou ook zeker met zachte hand, veel geduld en liefde deze periode door gaan want het wordt beter!!!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'verstoord ritme' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan