Gastouders - Babyforum

Sophia - schreef op 07-04 om 13:40
Dames, ik heb een vraagje over gastouder opvang. Wie heeft er ervaring mee en wat is jullie mening over? Ik moet over een paar maanden weer aan het werk en we bekijken deze optie voor onze tweeling. 

Liefs, 
Sophia
16 antwoorden en 36929309x bekeken
Ster - schreef op 07-04 om 21:43
Ik vind het heel fijn mijn drie jongens gaan naar de gastouder en ze hebben het er reuzen naar hun zin er is veel aandacht voor ze en het is natuurlijk heel huiselijk. Ik be voor bij onze gast ouder zijn nog twee kindjes van ongeveer de zelfde leeftijd en daar spelen ze veel mee dat is natuurlijk niet bij ieder gastouder zo.
My1987 - schreef op 07-04 om 21:49
Wij hebben ook een gastouder. Onze kleine gaat vanaf ong 15 juni daarheen maar mijn schoonzus is de gastouder  dus is wel weer een andere verhaal
Sas - schreef op 07-04 om 22:47
Wij hebben een gastouder bij ons in het dorp.
Maar het bevalt echt super goed!
Er zijn nog 6 kids verdeeld over de week en ze past op kids tussen 0 tot 12 jaar. Super mijn zoontje krijgt met alle leeftijden te maken en gaat ook mee kinderen halen en brengen, vind hij geweldig.
Verder is het een oude boerderij nog met allemaal dieren enzo dus hij vermaakt zich prima.
Ik breng hem heel regelmatig als ik ook even oppas nodig heb en ik mag hem ook straks met de bevalling brengen..Ook snachts met de bevalling.
Super!Flexibel en stukken goedkoper per uur dan de crèche. Ik betaal.ook alleen de uren die hij er is en bij de crèche is het in dagdelen(tenminste bij de meesten)
op een crèche heb je vaste dagen..bij de gastouder ook wel maar mag ik altijd bellen als ik oppas nodig heb
Tuurlijk kost het ook geld maar hij heeft een top plek. Wij hebben geen ouders meer die even bij kunnen springen en de rest werkt overdag dus tja dit is super! Echt even goed zoeken das wel belangrijk.
Om kan het alleen maar aanraden!
Anne - schreef op 07-04 om 22:54
Hoihoi

Ik ben zelf gastouder bij vraagouder thuis , ook jaren in kinderopvang gewerkt 

Ik ben zelf Eem voorstaander van gastouderopvang, niet omdat ik er zelf 1 ben, ik zal je kort uitleggen waarom.

In de kinderopvang hebben de leidsters heeeeeel veel taken... Persoonlijke aandacht voor je kind schiet er vaak bjj in!! Een gastouder is er echt voor het kind, omdat het huiselijk is, geeft het de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel! De groepjes zijn kleiner dus de aandacht kan veeeeeel beter verdeeld worden

Mocht je vragen hebben, mag je me altijd Een berichtje sturen 

Groetjes
Sophia - schreef op 09-04 om 22:36
Dames, bedankt voor jullie reacties. Leuk om te lezen dat ze allemaal positief zijn.
We hebben inmiddels een gastouder in de buurt via gastouderbureau gevonden. Volgende week kinnismakingsgesprek.

Ik zie alle positieve punten van de gastouder opvang, maar ik blijf toch twijfelen. Bij peuter merk je snel of opvang bevalt, maar bij een baby...Vertrouwen in de gastouder - daar gaat het voor me om...We zien het wel volgende week hoe het eerste gesprek verloopt.
Sas - schreef op 10-04 om 07:56
Hoi Sophia,

Ik.zou de omgeving ook even vragen naar de ervaringen met de gastouder waar jullie een kennismakingsgesprek hebben.
Kritische vragen stellen over allesalles

Waar ze slapen en wat ze doen etc..
Ster - schreef op 10-04 om 09:51
Goed voelen als je maar een kleine twijfel hebt niet doen. Maar verder zoeken je moet echt een ja gevoel hebben bij de opvang van je kind. Er komt namelijk een dag dat je ze huilend achter moet laten en als je daar voor al een twijfel gevoel had word die daarna alleen maar sterker en als je geen twijfels heb bij de opvang is zo'n moment al moeilijk genoeg.
Sophia - schreef op 27-04 om 12:02
Lief van je, Marlies maar ik woon in Den Haag. Ik zie dat je zwanger bent! Gefeliciteerd

We hebben een prettig gesprek met een gastouder gehad. Maar door praktische redenen gaat het niet lukken. Ze woont in een flat en dat is met 2 maxi cosi's en mijn rugklachten is geen goede combinatie...bovendien heeft ze huisdieren. Ik ben zelf een kattenliefhebber, maar het is niet zo handig met de kruipende kinderen. 

We zijn ook naar een kinderopvang geweest (aangeraden door een collega ).  Deze zal zeker leuk zijn voor de kindjes als ze ietsje ouder zijn en met de andere kinderen kunnen spelen.

Ik heb dus tot conclusie gekomen dat gastouder bij ons thuis de beste optie voor mijn tweeling is totdat ze wat ouder zijn. Volgende week kinnismakingsgesprek. Ik laat het jullie weten.

Nynke, gaan jullie voor nog een kindje? Wat leuk! We hebben met elkaar gekletst rond de vorige zwangerschap. Hoe gaat het nu met je?
Tamtam (Tamara) - schreef op 27-04 om 13:44
Hey Sophia!
Wij hebben ook een gastouder voor Finn en het bevalt ons zeer goed! Ze is best flexibel, ik ruil wel eens met de dagen. En ze heeft maximaal 6 kindjes, tot 4 jaar. Finn ziet altijd hetzelfde gezicht, hij vind het erg leuk daar! Ook makkelijk contact via app enzo. Ik zou niet anders willen. Succes met jullie keus! Wanneer moet je weer aan het werk?
Ster - schreef op 27-04 om 14:54
Ja klopt over 8 maanden willen we weer gaan proberen mijn zus heeft dan haar diploma en kan dan mijn taken overnemen in het bedrijf als ik weer zo ziek word. Het gaat super met me ik ben nu veehouder echt de baan van mijn leven lekker veel buiten. Daar naast ben ik invalkracht op een kinderdagverblijf. Ben echt gezegend dat ik van twee van mijn passies mijn werk heb kunnen maken. Verder schilder en teken ik maar dat is mijn hobby al roep ik dat ik een kunstenaar word hihihi
Sophia - schreef op 28-04 om 04:24
Nynke, wat knap hoe je het allemaal doet met je bedrijf, kindjes en hobby's! Succes met het zwanger worden deze keer! Hopelijk minder kwaaltjes

Tamara, ik zie dat je zwanger bent! Wat ben ik blij voor je! Gefeliciteerd Was het deze keer snel raak?
Vanaf welke leeftijd gaat Finn naar de gastouder? 
Ik moet vanaf september beginnen met werken. Dan zijn mijn kinderen 8 maanden. 

Sas, gaan jullie kindje ook naar een gastouder brengen? Weten jullie wat het wordt? 

Annemarie,  mijn man vind het een beetje moeilijk om gastouder bij ons thuis behalve kinderen nog de hele woning toevertrouwen. Maar deze gastouder is al langere tijd bij het bureau bekend en heeft goede referenties. Ben benieuwd, hopelijk lukt het. Ik denk dat het de beste optie voor onze tweeling is.

My1987, ben benieuwd naar jou ervaring binnenkort met een gastouder. Familie is het natuurlijk wat anders. 

Nogmaals bedankt voor jullie reacties, dames. 

Liefs,
Sophia
Tamtam (Tamara) - schreef op 29-04 om 14:37
Heeeey Sophia!
Wat fijn dat je nog even verlof hebt zeg, hoe heb je dat geregeld dan? Ouderschapsverlof opgenomen oid?
Maar idd goed orienteren.... ben benieuwd hoe het gesprek gaat verlopen.

Ja joh, ben zwanger! Het is nog steeds zo gek. We dachten, we gaan er weer voor, in je hoofd trek je er toch iets langer voor uit, daarom iets eerder gestopt met de pil (toen Finn 11 maanden was). Maar nu snel zwanger, na 4 maanden! En we hebben niet eens heel erg ons best gedaan. Heel bijzonder! Maar superblij natuurlijk! Dank je wel, lief!
Anne - schreef op 30-04 om 13:41
Marlies wat grappig, ik woon ook in Gorinchem
Marlies - schreef op 30-04 om 16:40
" Marlies wat grappig, ik woon ook in Gorinchem "
annemarie85


Wat toevallig!
Wij waren vanaf september ook aan het proberen zwanger te raken. Nu net 6 weken zwanger

Hopelijk voor jou ook snel raak!
Sas - schreef op 30-04 om 14:20
Gefeliciteerd Tamtam!!!
@Sophia ja onze tweede willen we ook weer bij onze gastouder brengen.
Het is nu wel vertrouwd mn zoontje komt er nu 2 jaar en het is straks ook een stuk rustiger bij haar want er gaan 3 kindjes verhuizen

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Gastouders ' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan