Mijn zoon kan niet zonder zijn tut/fopspeen!!! HELP - Babyforum

N. Coppola - schreef op 31-07 om 16:10
Hallo dames,
Mijn onderwerp gaat over de verslaving (als ik het zo mag zeggen) van mijn zoon… sinds zijn geboorte kan hij niet zonder zijn fopspeen..
In het begin dacht ik , hij gaat het wel afleren , maar het wordt alleen maar erger met het ouder worden.
Als hij gaat slapen, is zijn fopspeen sowieso in zijn mond, dan geraakt hij in een diepe slaap, dan ben ik natuurlijk blij, dan ben ik ondertussen bezig met het huishouden, ik maak hem meestal rond 21u of 22u wakker voor zijn laatste fles.. gelukkig val hij vlug in slaap, maar ik ben dan nog bezig.. en meestal ga ik tegen 23u in bed, en ja dan heb ik altijd pech, vanaf middernacht huilt hij ons altijd wakker voor zijn fopspeen! En zo maak hij ons nu gedurende 2 maanden 10x wakker tijdens de nacht!! Ik ben oververmoeid, ik heb sowieso korte nachten want ik wordt tegen 5u30 wakker (soms vroeger omdat hij dan uitgeslapen is) ik werk full time en ik rijd elke dag 1u heen en 1u terug van huis na werk en andersom!!
Heeft ook iemand dat meegemaakt en hoe heb je het afgeleerd? Sommige kinderen houden hun fopspeen tot ouder dan 3 jaar! ik wil dat niet, ik heb altijd gezegd voor zijn 1jaar! maar als het nu kan is het beter!
Heeft iemand tips?
Please help
68 antwoorden en 18859641x bekeken
Lotus❤️ - schreef op 31-07 om 16:40
@N. Coppola,

Hey hey meis ik lees je verhaal en ooh wat zal jij moe zijn...
De speen de tut ja sommige baby's kunnen niet zonder is moeilijk..
Onze zoon heeft ook nog een speen maar ik ga er niet voor uit bed.
'snachts zeker niet..
Het is misschien een idee om de speen niet meer te geven..
Begonnen met het 1e overdagslaapje . 30 minuten gehuild (eerst brullen, later meer rustig snikken), maar wel in slaap gevallen. 2e slaapje die dag: weer huilen, maar al minder lang en hard. 10-15 minuutjes en hij sliep..
De avondslaap, weer niet gegeven. 5 minuten jengelen, en hij sliep. Daarna heeft hij geen moment zijn speen meer gemist.
Het is even een zure appel maar ja het kan nooit zo erg zijn als bij de zoon van mijn schoonzuster die gaf haar zoon de speen tot zijn 9de dus er zijn echt extremere gevallen.....

Ik hoop dat je er wat aan hebt..

Sterkte en ik hoop op lange nachten met veel slaap voor je

Liefs van mij
N. Coppola - schreef op 01-08 om 10:58
@ Mommy of Nyana

Mijn zoon kan zijn tut nog niet zelfstandig nemen! Soms als hij huilt tijdens zijn avonddutje en ik ga in de slaapkamer vind ik zijn tut naast zijn hoofd, wel hij heeft tot nu toe nooit de moeite gedaan om het zelf te nemen (helaas) nu weet ik niet of de baby’s het nog niet zelfstandig kunnen op die leeftijd of hij gewoon lui is, of aandacht wilt… i don’t know!!!

Ik heb die tutjes met licht gezien in de kruidvat, maar twijfelde altijd om die te nemen, want ze zijn niet van dezelfde vorm van wat hij nu gewoon is.. hij heeft van Nukie’s en die van de apotheker  en ben bang dat hij die andere niet zou willen ! mais bon ik was toch van plan om naar kruidvat te gaan en zal ze dan maar kopen, het is te proberen waard

 

Veel liefs bedankt ladies

xxx
Mommy-Of-Nyana - schreef op 31-07 om 20:50
hoi meis ik herken mij wel in je verhaal! maak ook lange dagen op het werk en moet ook behoorlijk lang rijden heen en terug..en dan het huishouden nog..
ons kleine meid heeft door de dag geen tutje nodig enkel bij haar slaapjes krijgt ze een tutje...en wij hebben ook een tijd gehad dat ze wakker werd dat ze der tut kwijt was... ze heeft toen van ons en tutje gekregen dat oplicht in het donker ( is vrij bij de apotheker en kruitvat verkrijgbaar) nu neemt ze zelf haar tutje terug als ze wakker wordt... ze heeft er wel zo'n 2 in haar bedje liggen zodat ze altijd eentje vindt. en ook heeft ze een knuffeltje gekregen dat pakt ze stevig beet en als ze der tutje niet snel vindt drukt ze der knuffeltje tegen haar aan en valt ze zo terug in slaap zonder te wenen...
zoals Ju zegt even door de zure appel heen en het lukt wel hoor meis!!

Veel succes Liefs van mij en nyana
N. Coppola - schreef op 01-08 om 10:49
Oh dames bedankt voor jullie reacties !

Ik had ook gedacht om dit te doen, probleem zo iets moet je zowel overdag als s ’nachts doen, en overdag is hij bij zijn oma (schoonmoeder) en zij zou hem nooit laten huilen,(als hij huilt denkt ze altijd hij heeft honger!! neen hij is moe! door haar is hij een beetje dik geworden en geeft ze hem enorme groentepappen van een volwassen persoon, als ik er iets over zeg, dan zegt ze altijd, u zoon is een grote eter! waarom doet hij dat bij mij dan niet!! ) bon ik hoor haar al moeien als ik haar zou zeggen dat ik geen tut meer wil geven! Ze is zo’n moeial met de opvoeding van mijn zoon , alles wat zij en haar dochter doen is het beste! En helaas mijn man laat Alessio nooit lang huilen, mijn zoon begint zijn karakter te krijgen maar krijgt altijd zijn zin bij mijn man en schoonfamilie, ik ben er compleet tegen want ja straks krijg ik een hysterische en veeleisend zoon door hun opvoeding!  Als ik er over probeer te praten met mijn schoonmoeder bekijkt ze me al met scheve ogen en zegt ze ik ben de oma ik mag hem niet straffen enz.. waarop ik erop antwoorde, ik vraag u  toch niet om hem te slaan, ik vraag gewoon dat hij niet altijd zijn zin moet hebben want nu begin ik er moeilijk mee te krijgen … als ik tegen hem zeg t’is neen dan luistert hij niet altijd…

Dus ja dat belooft voor de toekomst!

Anyway, t’is bijna weekend en zal dan beginnen om zijn tutje af te leren en ga het dan aan mijn schoonmoeder zeggen, deze keer houd ik mijn mond niet dicht, ben dit kotsbeu

@MavanMi, amai tot 9 jaar dit is wel extreem hoor! En zeer slecht voor de ontwikkeling van zijn tanden!!!

Ik heb vorig nacht geen oog dicht gedaan , en nu deze nacht heeft hij ons 5x wakker gemaakt door die verdomde tut! grrr
N. Coppola - schreef op 01-08 om 10:53
Mavanmi
Na hoeveel dagen of weken heeft het dan geduurd? Vooraleer hij van zijn tutje afwas?

Dus overdag geef je geen tut niet meer?

Hopelijk helpt het bij mij , en dat mijn man er niet over bemoeit! Ben ten einde raad!
Lotus❤️ - schreef op 01-08 om 11:19
@N.Coppola,

Meis we hebben het nog maar net voor elkaar en natuurlijk gaat het met vallen en opstaan..
Wat betreft je schoonmoeder zou ik in elk geval met je man spreken en aangeven waar jou grenzen liggen en eveneens het aan je schoonmoeder duidelijk maken dat je er niet van gediend bent dat ze zulke grote porties eten geeft..
Afstemmen is het beste in dit geval wees duidelijk hoe je het wel en niet wil hebben.

Wat betreft de fopspeen als je er nu niet aan toe komt doe je het wat later...
Maar goed uiteindelijk zal die het niet meer willen en zoals ik al schreef hij is geen 9 jaar net als de zoon van familie van mijn partner die toen nog een speen gebruikte om in slaap te vallen dus er is hoop

Liefs MavanMi
Anoniem (Gast) - schreef op 01-08 om 10:54
Een idee om zelf voor de opvoeding van je zoon te staan in plaats van full time te werken. Dan heb je geen last van andere mensen die je kind opvoeden. Als je full time wilt blijven werken is het de keuze die je maakt dat anderen je kind opvoeden.
Over de fopspeen en tut. Kinderen moeten al zoveel. Als het hem gelukkig maakt laat hem dan. Wat maakt het uit als hij nog met een speen en een tut slaapt.
N. Coppola - schreef op 01-08 om 11:36
@ anoniem het gaat er over dat hij door zijn tut ons 10x wakker maakt tijdens de nachten omdat zijn tut valt! en ik ben verplicht om voltijds te werken (helaas) zodat ik en mijn echtgenoot een mooi stulpje aan onze kinderen kunnen geven!
Lotus❤️ - schreef op 01-08 om 11:14
@Anoniem,

Misschien is het een idee om wat vriendelijker te reageren ipv te zeggen dat iemand niet full-time moet gaan werken. en je weet niet de situatie van iemand dus je kan niet beoordelen of iemand wel of niet full-time moet werken...
En ik heb het gevoel dat je behoorlijk gefrustreerd bent... Iedereen heeft een eigen mening en als je hier komt om niet mee te denken dan kan je misschien beter op een ander forum je gal gaan spuwen hier ondersteunen we elkaar en vangen elkaar op..

Hoe jij het naar voren brengt komt over als een mening en is absoluut niet opbouwend en of adviserend.....

Gr Ju of wel MavanMi
Ps misschien bedoel je het wel niet zoo maar het komt niet vriendelijk over anoniem...
N. Coppola - schreef op 01-08 om 11:34
Ik ben compleet met jou eens MavanMi !

Waarom zeg je nou zo iets! Denk jij nu echt dat ik het niet zou willen! Ik heb gisteren nog lachend tegen mijn baas gezegd nadat hij mij een opmerking gaf van heb je wel geslapen deze nacht! : waarop ik antwoorde, ik wou dat wij nog in de jaren 70/80 leefde , waarom vroeg hij, ik zei zo kon ik tenminste thuis op mijn gemak voor mijn zoon zorgen …

Denk jij nu echt dat iedereen zich dat kan permitteren om niet of gewoon halftijds te werken!

Denk jij nu echt dat het mijn droom niet is om thuis met mijn zoon te blijven?

Ik bel elke dag huilend naar mijn moeder omdat ik  mijn zoon mis en dat ik moe ben enzovoort enzovoort!

Wij hebben net een huis gekocht, wij moeten dat toch betalen!

Nu ga jij zeggen waarom koop je dan een huis! Wel mevrouw moeial! Omdat een huis kopen veel goedkoper is dan huren ! ik weet niet van waar je afkomstig ben, maar zowel in Nederland als België zijn de huizenmarkten enorm gestegen!

En nog iets! De topic gaat over een “tut” en niet over andermans financiële situatie bemoeien ok! Nu heb jij mij echt kwaad gemaakt!
Lotus❤️ - schreef op 01-08 om 12:01
@N.Coppola,

Sommige mensen menen dat ze alles kunnen zeggen vrouw en laat het niet verder totaan je oor komen. Ik had al een vermoeden dat er zulke reacties zouden gaan komen. Sommige mensen kunnen het niet laten om zich op een negatieve manier uit te laten..
Het is vast iemand die zelf veels te gefrustreerd is die heb je er nu eenmaal tussen. Misschien een tip om dit soort dingen in het afgeschermde gedeelte van brabbels te zetten daar kunnen dit soort anoniemen niet op reageren, dat is afgeschermd..Volgens mij ben je daar al lid van..

Babybende is het..
Dikke knuffels van ons
N. Coppola - schreef op 01-08 om 13:26
Ja Ju,

Op het moment zelf was ik kwaad maar ondertussen al vergeten!

Ju, het is wel een goede voorstel (sommige topic’s afgeschermd) maar ik wil niet dom uitkomen, maar op deze site lukt mij niets, ik kan zelf niet een mail naar jou sturen!!! (op jouw antwoorden)

Als ik op jouw profiel gaat en op “bericht sturen “ wil klikken lukt het mij niet grrr

Tja spijtig genoeg
Lotus❤️ - schreef op 01-08 om 13:31
@N. Coppola,

Ten eerst je bent niet dom en ten 2de soms is het lastig om te vinden hoe iets werkt op een site.. Ik zal het je uitleggen je kan op mijn profiel klikken en dan zien mijn naam MavanMi.. daar zie je een hartje en een envelopje en zo kan je een prive mail sturen en iemand tot vriend maken..
Als je meer vragen hebt kan je altijd vragen want vragen staat vrij....

Liefs Ju en of wel MavanMi
N. Coppola - schreef op 01-08 om 13:47
ja dat heb ik gedaan Ju,
op jouw profiel en een bericht sturen geklikt en raar het bericht wordt naar mij gestuurd hahaah
Lotus❤️ - schreef op 01-08 om 13:58
@N.Coppola,

Dan moet je die andere hebben hihihihihi
Je ziet dan ook het plaatje met MavanMi haahahahha zeker een beetje weinig slaap gehad hahahahahahaha grapje hoor :-)
N. Coppola - schreef op 01-08 om 14:13
ju echt geloof mij het gaat niet, ik ben op jouw profiel pff ik heb slaap tekort maar ben toch wat fit hihihi
wel spijtig dat het niet gaat,
stuur mij nog is een privé mail dan kan ik jou misschien daarop antwoorden
Lotus❤️ - schreef op 01-08 om 15:41
@N.Coppola,

Ik heb je inmiddels 2 mails gestuurd ik hoop dat je ze nu wel kan beantwoorden..
Heel veel knuffels van ons
irma (Gast) - schreef op 01-08 om 11:42
beter een speentje als een duimpje lijkt mij? want duimen leer je niet zo snel af.

ik geef het speentje als hij erg moe is tegen de avond en nacht alleen en tegen zijn slaap vecht dat helpt meestal tegelijk met wiegen eenmaal in slaap is het goed

 en soms even om het hongerig gevoel uit testellen krijgt nu 150 cc 5x per dag is even wennen voor hem maar begint tegaan vannacht 10 uur gister de laatste 5 uur fles en toen pas weer om 10 uur en dan om de 4 uur. dus vandaag zal het zijn 05:00 10:00 14:00 18:00 en om 22:00
eerst kwam hij nog een keer midden in de nacht en gaf ik hem 60 met 2 schepjes en kwam hij
N. Coppola - schreef op 01-08 om 11:51
 Dag Irma,

Ja inderdaad beter dan de duim

Mijn zoon wordt niet wakker om te eten maar omdat zijn tutje altijd valt! Dan huilt hij ons wakker en dan moeten we het tutje weer in zijn mond steken, 1x kan geen kwaad wel als het 10x is of meer en nu al 2 maanden non stop dat ik maar max 3u slaap, of soms minder! En ben altijd de hele dag bezig, dus tijd voor een dutje (=voor mij) is er niet

groejtes
irma (Gast) - schreef op 01-08 om 15:26
dan heb je indd weinig slaap ja,
en even samen met de kleine man in het grote bed smiddags een uurtje of als hij smorgens wakker is?

ik begin 1 september ook weer met werken
hoop eigenlijk dat hij tot half 6 door slaapt op dagen dat ik moet werken.
voorheen stond ik 6 uur op om de werken nu denk ik aan half 6.
dat zal mooi meegenomen zijn nu is het vaak tussen 4 en 5 ergens ook al heel netjes
maar nu kan ik nog blijven liggen meestal tot 9 uur en sta ik op en mijn ventje meestal 10 uur en dan voeding. maar erna om de 4 uur ja soms meld hij zich wat vroeger dan maar krijg het niet tot 11 uur savonds getrokken
dat lukte al niet toen hij nog de nachtvoeding kreeg en de eerste om 7 uur.
maar goed denk nog paar weken dan slaapt die wel door
N. Coppola - schreef op 01-08 om 16:19
@ Irma,

Ik hoop voor u dat u baby zal uitslapen tot je hem zal wakker moeten maken voor als je het werk herpakt.

Mijn zoon deed vanaf zijn 2de maand zijn nachten, het was wel even schrikken de 1ste keer, maar hij sliep goed door soms 7 à 8u aan een stuk…

Maar 1 week voor ik terug moest werken werd hij terug wakker, elke dag om 4u en ikke paniekeren , volgende week werk ik terug wat dan ik ga niet meer kunnen slapen!!!

Ik had dan net afspraak bij de kinderarts en hij raadde mij aan om de laatste fles een hogere dosis te geven dus van 210 naar 240, en dat heeft geholpen tot helaas nu is er ander probleem! Die “tut”

groetjes
irma (Gast) - schreef op 01-08 om 16:38
dus hij slaapte door en met die fopspeen is later gekomen?
N. Coppola - schreef op 01-08 om 16:42
ja, nu is het extreem geworden!
en ook zijn tandjes komen door dan is zijn slaap ook al niet zo 100% ja zoals mijn ma altijd zegt : geduld! meer kunnen we er niet aan doen
Hoe oud is jouw zoon?
Anoniem (Gast) - schreef op 01-08 om 16:43
Bij deze zal de reactie bij mij echt niet komen van waarom koop je een huis. Heb zelf een koophuis e.d. alleen het zijn keuzes die je maakt in het leven.  Ja, ik ben zo´n moeder die bij haar kinderen thuis wilt zijn. Hiervoor hebben mijn man en ik keuzes gemaakt voordat we aan kinderen begonnen. Wij hebben financiële keuzes gemaakt zodat 1 van ons tweeën thuis kan blijven bij de kinderen. 
En nee wij komen niets te kort. We kunnen nog doen in het leven wat we graag willen. Als je andere keuzes maakt moet je daar ook voor staan.

Daarbij nog wel een tip over de tut. Je hebt van die kettingen om de speen vast te maken aan een kledingstuk. Die kun je natuurlijk ook aan de tut doen. Zo gaat ie nooit ver weg bij de kleine en de "ketting" is zo kort dat hij zichzelf er niet mee kan verwonden.
Lotus❤️ - schreef op 01-08 om 17:05
@Anoniem,
 
En zo maakt iedereen zijn keuzes....
Jij/jullie die van jou/jullie.
En zo maken  N.Coppola en haar partner ook de keuzes die zij maken.
Respecteer dat iedereen anders is in zijn of haar beslissingen en je hoeft niet altijd een oordeel te hebben..
Ik ben blij voor jullie dat jullie alles kunnen doen en dat jij/jullie de keuzes hebben gemaakt zoals jij/jullie die hebben gemaakt..
Live en Let live...
N. Coppola - schreef op 01-08 om 16:50
@ anonieme gast,

Ik weet niet of je dezelfde persoon bent van daarstraks

Wij hebben ook keuzes gemaakt voor we aan een kind begonnen en het aankoop van ons huis enz..

Er zijn dinges gebeurt in onze privé waarvan wij geen ander keuze hadden om alle 2 t werken..

Mijn echtgenoot is zelfstandig en zijn bedrijf begint stillekes aan te groeien… maar daarvoor gaan wij niet direct de risico nemen dat ik halftijds zou werken!! Dat gaat nu niet.. wij zijn momenteel ons huis aan het renoveren en dat kost ook geld…

En mijn zoon slaapt sowieso altijd met ketting met tut er aan vast..

Maar zoals ik op mijn vorige bericht schreef, ofwel is mijn zoon lui, of nog te jong om het zelf te doen.. ik weet het niet, maar hij doet alleszins geen moeite!
Lotus❤️ - schreef op 01-08 om 17:10
@N. Coppola,

Meis ga er niet teveel op in je weet waarom je doet wat je doet.
Daar hoef je niet steeds een verklaring voor af te leggen.
We zijn hier om elkaar te ondersteunen hoor meis en niet de loef af te steken met
wat ik of jij of dijn en of mijn best beter beste what ever kunnen zijn wie wat waar en waarom..
Ik vind het super wat je/jullie doen en ik hoop dat het bedrijf van je partner lekker gaat lopen...
zodat je straks als de tijd daar is lekker kan genieten van een paar uur minder werken als je dat wil..
Nu hoop ik eerst dat Alessio lekker zal gaan slapen zonder en of met speen...
Maak het jezelf niet te moeilijk en bespreek goed met je partner wat je wel en niet wil van jou schoonmama en zijn mama..

knuffels Ju of wel MavanMi
irma (Gast) - schreef op 01-08 om 17:01
mijn zoon krap 2,5 maand
ik ga  partime werken het is niet anders. zal wel moeten met 2 werken.
Ik zal denk ik niet altijd thuis kunnen zitten is niet slecht om onder je mens te komen toch?
maar dat is ieder voor zich.

en voor de rest huishouden en tijd voor de kleine en vrije tijd heb ik ook wel.
wij komen niks tekort maar zal toch iets moeten bij springen mijn ouders gaan opletten en daarbij ik werk om het weekend en mijn man heeft kantoor tijden dus komt goed uit.
ene week werk ik maandag woensdag vrijdag van 7 tot half 2 = 18 uur  en anderen week maandag woensdag vrijdag en in het weekend in de ochtend van 7 tot 11= 28
irma (Gast) - schreef op 02-08 om 13:49
en hoe is het vannacht gegaan?
wat is het toch warm he jeej arme kleintjes!
hij slaapt veel is dat bij jullie ook?
verder het idee dat hij weinig last van de warmte heeft wel al lekker in badje geweest en net  lekker getutteld

hier eigenlijk heel goed wederom 22 uur toen 05 uur toen 10uur vanaf dan om de 4 uur en tussendoor geef ik water zo nodig hij vind het niet zo lekker maar toch drinkt hij het teken extra vocht met de warmte. dus die 5 voedingen per dag kom ik wel op uit.

om 22 uur dan +/- 05 uur toen om 10 uur en dan 14 uur 18 uur en dan om 22 uur

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Mijn zoon kan niet zonder zijn tut/fopspeen!!! HELP' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan