Baby 5w slaapt snachts niet - Babyforum

Aardbei - schreef op 07-01 om 09:03
Hallo iedereen, ik kom jullie advies zoeken omdat ik wat radeloos ben. Hopelijk krijg  ik niet te veel beoordelingen en vind ik goede moed.
Dochter is nu 5 weken en drinkt al sinds geboorte elke 2uur borstvoeding, soms 3u, 3x eens 4u tussengelaten. Snachts hetzelfde.
Een van haar goede nachten is bijvoorbeeld deze: voeding om: 21u, 23u30, 2u15, 3u45, 6u15, 7u30, 9u. Waarom is deze goed? Omdat ze telkens een half uur na de start van de voeding terug in slaap is gevallen in jaar eigen bedje tot de volgende voeding. Dus ik heb wel wat blokjes van 2u slaap kunnen pakken.
Een van haar slechte nachten is deze: 21u, 24u, wakker tot 2u, 3u30, slapen maar elke 20min wenend wakker schieten, 5u45 maar niet echt want precies geen honger, 6u15 tot 7u30 elk kwartier kreunen, 7u30, slaap op mij tot 9u.
Mijn verwachtingen zijn erg laag. Ik ben stikjaloers op de mama's met baby's die 6u aan een stuk slapen, maar als dat hier 2u maar is en daar is niks aan te doen dan doorsta ik dat. Maar dan liefst wel zo een paar blokjes en niet maar 1 of 2 en voor de rest met een wenende baby zitten.
Wat heb ik al geprobeerd: 'veilig slapen' bij mij, kreunt ze misschien iets minder of laat ze iets langer tussen maar ook niet echt wauw verschil. Inbakeren doen we altijd, ook zonder geprobeerd, zie niet echt een verschil. Ik geef aandacht aan prikkels beperken, maximale wakkertijd, zelf in slaap vallen, .. 
Vroedvrouw raadde een tut aan om de voedingen uit te stellen want nu drinkt ze meestal maar 1 borst, om zo naar 2 borsten te gaan elke 3u en niet meer 2u en zo mogelijke last in haar buikje te minderen. Dat heb ik 3 dagen gedaan, maar mee gestopt want ze kon niet meer goed aanhappen, blijkbaar is zij gevoelig aan tepel-speenverwarring. Binnen een paar weken probeer ik het opnieuw.
Ik het gevoel dat ik faal als moeder, ben heel de tijd aan het lezen en zoeken wat ik anders kan doen. ben ontzettend moe. Als ze weeral weent doe ik soms kussen over mijn hoofd gedurende een minuut en denk ik 'nooo please zwijg'. Als ik haar dan opneem stopt ze niet direkt en vraag ik haar 'wat is er, wat is er toch..' meestal is wiegen en wandelen het enige dat helpt. Ik wordt niet boos op haar, maar eerder apathisch soms en dat vind ik een suuuuper vies gevoel. In het begin kon ik haar geweend niet aanhoren en moest k haar zo snel mogelijk troosten. Nu ben ik precies soms zo moe dat het ene oor in en andere uit gaan en het even duurt er ik in gang schiet of moed en energie vind. 
Het is vooral daarom eigenlijk dat ik bij jullie ten rade ga. Omdat ik bang ben van dat gevoel, emotionele, psychologische.
Zal straks ook maar voor omeprazole gaan. Ja ze geeft regelmatig terug, is het reflux? Geen idee, maar ze voelt zich niet goed en het kan geen kwaad dus kan maar proberen he.
Iemand met een gouden tip?
7 antwoorden en 21002699x bekeken
Jo (Gast) - schreef op 07-01 om 11:09
Ook al heb je het al geprobeerd met een speen, denk ik toch dat het zuigbehoefte kan zijn. Mijn zoon had dit ook heel erg. Ik was grote tegenstander van speen. Op aanraden toch maar 1 aangeschaft. En dit scheelde al een hoop. Tuurlijk komt een baby van 5 weken vaker smacht, maar dit van jou lijkt heel erg op wat ik heb meegemaakt. Bibi speen pakte mijn zoon niet. Avent wel. Succes
Puck - schreef op 07-01 om 12:41
Mijn dochter kwam de eerste weken ook heel vaak. Vaak toch gewoon zuig behoefte. Je hoeft geen speen te geven, maar kunt ook wat op je vinger laten sabbelen. Dat hielp bij ons ook goed. En je kunt afspreken met je man dat hij er ook eens uit gaat. Als je om 2 uur gevoed hebt, zou ze tot 4-5 uur verder moeten kunnen. Tot die tijd kan hij ook een keertje met haar tuttelen tot ze slaapt of weer echt honger heeft. Zo kom je ook even aan een beetje slaap toe.
Denise Kerber - schreef op 07-01 om 14:29
Jeetje, wat heftig! ik snap dat de moed je even in de schoenen zakt, maar je bent absoluut geen slechte moeder. De drama herken ik als geen ander, alleen bleek mijn dochter met 9 weken last te hebben van een koemelkallergie en daarom sliep ze zo slecht. Uiteindelijk heeft andere voeding bij ons geholpen en inbakeren. Ookal denk je misschien nu dat een speen geen zin heeft, het kan wel de zuigbehoefte wegnemen bij je kindje en uiteindelijk op termijn wel helpen om beter te slapen. Geef de moed niet op meid, het komt goed, maar je moet wel aanhouden en niet opgeven!
Babytje4 - schreef op 07-01 om 15:47
Hey bij mijn zoon was het ook zo de eerste nachten vermoeiend voor mij want hij kwam om de 2 uur soms 3 maar als je telt eet hij gedurend 40min tegen dan boerke laten en verversen is er al snel 1 uur voorbij dus kwam hij bv. 1uur wakker om 2uur gedaan en om 3 uur soms 4 uur was hij er weer. Nu is hij 2maanden donderdag en het is veel beter hij komt nu om de 4uren soms nog 3 maar meer naar de 4 a 5 uren. Ik kan al meer slapen want aan het begin was ik kapot kwas een zombie nu nog altijd want geen volle nacht meer maar ja hoort erbij en ik vind het zo gezellig bij hem zijn want komen snel groot kijk 2maanden al oooooh. Wat ik niet kan doen is het aan mijn man overlaten snachts want ik geef BV en zelf hij moet om 4uur wakker voor te gaan werken dus zou ik het hem niet aan doen. Ik kan nog rusten tijdens de dag gedurend mijn bv verlof en hij niet. Succes het komt wel goed. En die slaaploze nachten zijn vlug vergeten als je u kapoentje bekijk. Hij kan nu al beter zien en ik krijg zeker 100 smile per dag als ik hem aanspreekt ik smelt telkens.  
Aardbei - schreef op 07-01 om 16:19
Dankje voor jullie steun!
- Droomritme idd goede tip, was ik reeds begonnen, zit in de helft! De tips zijn vooral van toepassing vanaf 2 maanden schrijft ze, maar het heeft me wel inzichten gegeven over wakkertijd en signalen.
- Mijn man help heel goed in het weekend, maar in de week wil ik hem met rust laten omdat hij moet gaan werken.
- Ik vind een tut zeker nuttig, maar de 3 dagen dag ik ze gebruikt heb drink ze niet meer goed van de borst. Ze kon precies niet meer goed aanhappen en mijn borsten voelde hele tijd gestuwd. Dus mij leek het dat ze die switch tepel-tut niet kon. Zodra ik stopte met de tut ging de voeding weer beter. Ik probeer het binnenkort als ze weer wat ouder is nog eens.
Mijn huisarts heeft omeprazole voorgeschreven. Ze heeft vandaag overdag echt veel geweend en teruggegeven dus ik ga daar wel mee starten.
Idd die sprongetjes, ik denk dat het er nu wel een is sinds 2 dagen want het is veel zwaarder dan de eerste weken en ze staat plots ook vol acne wat er ervoor niet had, dus er zal wel iets bezig zijn.
Heb terug wat moed gevonden. (Ze is ook wel eindelijk terug rustig sinds 20 minuutjes en lacht vrolijk en kijkt rustig rond, heerlijk) Ik schrijf de voedingen en slaapjes op en vrijdag komt de vroedvrouw om te bespreken. Het gevoel dat ik iets mis doe blijft toch nog wel. Hopelijk beterschap en merci voor de steun!
Anne - schreef op 07-01 om 23:04
Heel herkenbaar en denk dat je er goed instaat. Mijn zoontje heeft de eerste 8 weken ontzettend veel gehuild, kreeg direct hoofdpijn zodra hij weer begon en voelde meer stress en frustratie dan compassie. Voel je daar niet slecht over, die eerste weken zijn gewoon al pittig en zeker bij zoveel onrust in de nacht. Hoe gaat het voeden? Geen last van klakken, vervormen van tepels, vaak loslaten, verslikken, onrustig drinken etc? Het gaat echt beteren, bij mijn eerste pas echt bij 4 maanden toen ik over ging op kv. Maar bij 5 weken kwam er een draai doordat ik koemelkvrij ging eten (ze krijste echt de hele avond door en uitslag). De jongste kon helaas niet aanhappen en kreeg gekolfde voeding met dieet. Ging pas over toen ik over ging op speciale kunstvoeding, denk niet dat het bij beide kwam door de kunstvoeding maar door het wegnemen van de bron van allergieën. Mijn zoontje kwam met kunstvoeding ook nog gewoon iedere 2,5 a 3 uur  en begint nu bij 14 weken wat langere rondjes te maken. Ik ga duimen dat de omeprazole wat gaat helpen. Worden de klachten erger kun je eens kijken of bepaalde voeding wat doet, en gaat er met aanhappen of drinken iets niet goed zou ik een lactatiekundige ibclc consulteren. Mijn ervaring is dat mijn kinderen iig wat makkelijker werden vanaf de 8 weken sprong.  Heel veel succes!Je kan dit

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Baby 5w slaapt snachts niet' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan