hoofd heen en weer schudden - Babyforum

sanna (Gast) - schreef op 26-12 om 22:35
Sinds kort ( mijn zoontje is bijna 7 maanden) schud mijn zoontje met zijn hoofd heen en weer en vooral voor het slapengaan. Heeft iemand hier ervaring mee? Heeft hij ergens last van of is het soort ritme om in slaap te komen? Hij is truim 5 weken te vroeg geboren en ik heb hem altijd ingebakerd omdat hij erg onrustig met armen en beentjes beweegt waardoor hij zonder doek moeilijk in slaap valt. Opt moment zijn ook zijn tandjes aan het doorkomen.. ik heb niet idee dat hij slecht in zn vel zit ofzo,hij is vrolijk ene eet redelijk goed.
42 antwoorden en 43659286x bekeken
melissa (Gast) - schreef op 28-12 om 10:11
Dit doet mijn zoontje ook en heb het eens aan de huisarts gevraagd en die zei dat veel babys dit.doen als ze.moe zijn!! Niks om je druk over te maken dus!! Tenzij je het idee hebt dat hij pijn heeft ofzo dan naar de huisarta!
hartje - schreef op 28-12 om 21:41
Als hij niet huilt niet dan zal het wel goed zijn denk ik, of is hij erg overstuur?
sanna (Gast) - schreef op 30-12 om 23:29
Nee geen pijn en niet huilen. Bedankt iig voor jullie reacties. Ik denk idd dat niet iets is om zorgen over te maken. Gr
Aicha (Gast) - schreef op 14-01 om 13:57
Hallo dit doet mijn zoontje ook sinds hij geboren is en ik heb ontdekt dat hij dit doet wanneer een boertje hem dwars zit,, dan pak ik hem op wat kloppen op het ruggetje en komt er een grote boertje eruit. Dan is het meestal gedaan met het schudden van het hoofdje.
shari (Gast) - schreef op 15-03 om 11:55
Mijn zoontje doet dit ook met bijna 6maanden nu dat ik goed opmerkt doet hij het vaak doet als ie iets niet wil kwa drinken of eten hij is 7maanden en hij doet het vaak als ie egt niet wil ik vraag me af meschien weet hij al wanneer hij moet schudden voor wat ie niet wil baby van tegenwoordig zijn slim dus je moet ze niet onderschaten :-)
Amelia (Gast) - schreef op 17-03 om 17:47
Mijn dochtertje van 10 maanden doet dit soms als ze moe is. Zou het gewoon bespreken op het CB als je twijfels hebt.
Ik deed het als het baby en kind zijnde heel erg!zo erg dat het campingbedje was ingeklapt vertelde mijn moeder haha. Ik heb het tot een jaar of 10 gedaan. Mijn vader deed het ook vroeger. Ik deed het omdat ik  bang was en zo heel moe werd. Maar het is allemaal goed gekomen hoor hihi.
Flower - schreef op 26-06 om 08:36
Ik en mijn broers deden het vroeger ook om onszelf in slaap te 'wiegen'. Mijn zoon doet het nu vooral met 1 arm met een knuffeltje. De eerste keer dachten we dat hij gek geworden was. En toen lag hij ineens te slapen. We hebben er zo om gelachen!
DeeDee012 - schreef op 26-06 om 09:09
Ja, dat herken ik ook van mijn dochtertje. Heel raar om te zien en toen ze kon omrollen en op haar buik kon slapen was het over. Ze kon gewoon niet goed in slaap komen op haar rug.
Cynthia (Gast) - schreef op 27-06 om 15:48
mijn dochter deed dit ook op leeftijd van 7 tot 10 maanden en is ineens ook gestopt ermee.

Deed dit alleen voor het slapen gaan.
Anoniem (Gast) - schreef op 07-06 om 23:27
Hallo mijn zoontje van 12 weken doet het ook heel erg voordat hij is slaap moet vallen. Hij is erg onrustig alsof hij vecht tegen zijn slaap. Ik maakte me erg zorgen gelukkig dat ik niet de enige bent.
Hebben jullie tips hiervoor. 

Liefs blije moeder
wendy (Gast) - schreef op 18-02 om 22:28
Zoontje van 5 maanden valt zo gemakkelijker  in slaap. Eerst krabte hij zijn hoofdje iedere keer open als hij in slaap wou vallen en dan schreeuwen en niet meer rustig... dus dit is een betere manier om rustig in slaap te vallen hier.
Anoniem (Gast) - schreef op 02-05 om 22:18
Wij hebben dit ook met ons dochtertje van 6maand. Ze doet t al 3 maanden. Altijd vechten tegen der slaap in de middag en savonds ook voor t slapen gaan. Dus idd lijkt het erop dat t is dat ze moe is. 

Dija (Gast) - schreef op 14-11 om 01:53
Doet m’n dochtertje van 8 ween ook hahaha. Zo grappig om te zien. Doen ze idd als ee moe zijn????
anoniem22 - schreef op 23-12 om 23:16
Hoi iemand van deze tijd 23-12-2017 met zo situatie? Mijn zoontje nu 5 maanden doet het voor en tijdens het slapen maar zo erg dat zijn lichaam verschuift en hij dan zijkant van zijn bedje lig dus ook met zijn hoofd tegen zijn bedje knalt vind dit best zorgelijk omdat ik weet dat het schedeltje en alles niet zo stevig is.. het is nu pas sinds 4 dagen iemand tips of ervaring?
Hartje - schreef op 23-12 om 23:48
Hier ook, bijna 10 maanden. Inderdaad met in slaap vallen, soms met een monotoon geluid er bij. Soms gaat hij ook hoofdbonken, dat hoor je dan beneden. Schijnt er allemaal bij te kunnen horen.. 

Anoniem22 als je toch denkt dat het ongemak is,kun je even naar de oortjes laten kijken. Volgens mij kan dat ook wel eens de oorzaak zijn. 
Maar als ze het zelf doen dan vinden ze 't op de een of andere manier toch prettig.. 
anoniem22 - schreef op 24-12 om 08:02
Ik las ook ergens dat het bij doorkomende tandjes kan komen? Daar heeft hij heel erg last van maar het hoofdschudden zelf vind k niet erg of eng alleen zo kwetsbaar hoofdje dat zo hard tegen houd aanbeukt wel ;€  Ben benieuwd of Hy het zoneteen ook doet we nemen hen op zondag namelijk altijd even tussen ons in ipv eigenbedje
Hartje - schreef op 25-12 om 06:18
Kan ook, m'n zoontje heeft er afgelopen twee weken 4 gekregen maar deed het daarvoor ook wel. Misschien kun je iets een doek er voor doen zodat hij z'n hoofd niet zo hard stoot? Al kan ik me haast niet voorstellen dat ie zich zo structureel letsel toebrengt maar dat kun je nog proberen. Hoe ging het bij jullie in bed? 
anoniem22 - schreef op 25-12 om 09:57
Ik heb gister van familie de tip gekregen om van die soort schuin achtige Uhm bescherming buisjes die ook over verwarming lijdingen zit om daar drie of vier spijlen mee in te pakken zo hou je goeie lucht cerculatie en kan die zich niet hard stoten het klinkt ideaal . Ons bed vindie heerlijk Hys zo vertrokken zonder hoofdschudden zonder huilen maar we blijven wel by alleen oo zondag paar uurtjes ivm gewenning
anoniem 2018 (Gast) - schreef op 07-02 om 15:10
Hier ook een hoodschudder van bijna 6 maanden . Het lijkt wel steeds eger te worden en ook zijn schoudertjes en boven lichaam schudden vaak helemaal mee. Hij wil zo graag in slaap komen en soms lukt het hem niet dan is die wel een half uur hevig aan het schudden . Ik vind het maar een akelig gezicht en word al duizelig bij drie x heen en weer schudden .. 
anoniem22 - schreef op 07-02 om 16:01
Hier is het minder geworden soms maar even 3-4 keer dus heb er uiteindelijk niks aangedaan 
Hartje - schreef op 07-02 om 19:13
Half uur lijkt best lang? Heeft ie geen oorontsteking ofzo? 
Toch kun je er niet super veel mee denk ik, m'n zoontje is nu zo eigenwijs dat ie op z'n buik wil slapen maar ik mag em niet onderstoppen want dan gaat hij staan. Ligt dus boven de dekens, klem tegen de bovenkant, als hij zich verroerd stoot ie z'n hoofd, maar ja, als hij dat nu zo wil.. Hij slaapt er niet korter van gelukkig! 
Suzanne (Gast) - schreef op 17-03 om 01:17
Mijn baby van 3 maanden doet dit ook voor het slapen gaan. Ze schuurt dan echt over het bedje heen en weer. Ik dacht eerst dat ze misschien jeuk heeft aan haar hoofd. Ze heeft ook echt een heel stuk haar op haar achterhoofd en aan de zijkanten kaal geschuurd met het heen en weer draaien met haar hoofd. 
anoniem22 - schreef op 17-03 om 05:07
Hier inmiddels ook een buikslapen Hy is nu 8 maanden en gestopt met het hoofdschudden 
floydi - schreef op 01-04 om 06:54
Mijn meisje doet het ook nu 12 weken. Ze doet het nu 2 weken en slaapt niet meer door omdat ze haar hoofd tegen de zijkant aan beukt zoals anoniem ook beschrijft en dan huilen natuurlijk. Ze ligt nu nog in de wieg misschien naar haar ledikant verhuizen? Ben alleen bang dat ze in al die ruimte het hele bed doorgaat 
Hartje - schreef op 01-04 om 07:37
Er bestaan van die zachte zijkanten die je aan de zijkant kunt vast maken zodat ze daar tegen bonkt. Idd heb je kans dat ze zo beweeglijk wel 't ledikant doorgaat, zou je toch eens moeten proberen om het zeker te weten want ze blijven je verbazen
anoniem22 - schreef op 01-04 om 09:20
Mij werd toen aangeraden van die piepschuim achtige beschermers die ook om de verwarmingsbuizen gaan dit kan dus alleen bij een ledikant want die heeft al die ronde spalen of hoe je dat noemt hihi maar moet zeggen Myn kleine heeft het wel weer snel afgeleerd Hy had opgeven moment door dat het zeer deed nu 8 maanden schud Hy zelfden nog alleen wanneer Hy echt heel erg moe is door bijv een keer een dutje over geslagen te hebben. Verder ligt Hy sowieso het hele bedje door niet door hoofdschudden maar rollen gewoon bewegelijk succes! Komt vanzelf goed 
floydi - schreef op 01-04 om 11:14
Bedankt dames vannacht maar eens proberen in haar eigen kamer in het grote bedje idd anoniem hier ook erg bewegelijk op haar rug gaat ze heel de box door. Hopelijk is t gewoon een fase en leert ze het snel weer af
Gast (Gast) - schreef op 24-07 om 19:34
Hallo dames mijn dochter van 15 maanden schudt zo hard dat je het gebonk echt vanuit haar slaapkamer hoort. Ben het inmiddels wel gewend maar wat ze er nu nieuw bij doet is keihard met haar arm tegen haar been aan slaan. Herkent iemand dit? 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'hoofd heen en weer schudden ' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan