hoofd heen en weer schudden - Babyforum

Mariem (Gast) - schreef op 14-11 om 23:32
Hallo , mijn zoontje doe het ook ! Ik had er echt schrik van , dat het id erg ging zijn schuden met zijn hoofd voor te slapen gaan ! Ik ben blij dat ik niet alleen ben want sommige mensen zeggen dat komt ook voor bij kinderen die tanden gaan krijgen ‘? Klopt dat wel? Mijn zoontje is 2manden en twee weken? 
42 antwoorden en 43641167x bekeken
Hartje - schreef op 15-11 om 06:11
Ze vinden 't gewoon fijn m'n oudste heeft al de tanden al nou je hoort em beneden bonken hihi. Tis zijn manier gewoon, prima.
Hij begint er wel lekker vroeg mee maar geeft niks hoor. 
floydi - schreef op 15-11 om 14:43
Onze dochter deed het ook. Nu 10 maanden en al stuk minder zeker nu ze op der buikje slaapt is het ook lastig. Komt goed is soort van in slaap wiegen voor die kleintjes
Mar (Gast) - schreef op 31-05 om 21:34
Ik ben 53 en doe het al mijn hele leven. Ook mn moeder en mn zus. Alleen bij hen is het na puberteit gestopt. Ik stopte toen ik ging samenwonen even maar toen ik het weer oppakte en man er inmiddels aan gewend is, kan ik niet zonder.
Het is om jezelf rustig te maken. Maar erg lastig met logeerpartijtejs en schoolreisjes...daar waar je eigenlijk niet wil, dan mag ik als enige een hele nacht wakker.
Hoop dat het bij jullie kinderen vanzelf stopt. 
Loes (Gast) - schreef op 13-07 om 11:01
Hallo allemaal,
Ik wil langs deze weg graag een gouden tip met jullie delen!
Mijn mannetje sliep niet, gaf hele flessen terug en schreeuwde alles aan elkaar van de buikkrampjes.
Ik kwam het volgende tegen en was meteen enthousiast! De klachten verdwenen als sneeuw voor de zon en ik kan het helemaal zelf!
Dit wil ik dus graag met iedereen delen die tegen hetzelfde aanloopt:
https://bijmandy.nl/help-je-baby/
Romelia (Gast) - schreef op 14-07 om 14:57
Hallo allemaal,
Baby's doen dit omdat het een herhalende beweging is hoe ze door het geboortekanaal zijn gegaan. dan schudden/ bewegen ze heen en weer door het geboorte kanaal om eruit te komen. Of wanneer ze vast hebben gezeten in het geboortekanaal. 
Baby's slaan deze ervaringen in hun lijf op (cel geheugen) en kunnen het je niet vertellen dus herhalen deze bewegingen met hun lijf. Zo vertellen ze het. Vaak gebeurt het bij kindjes die vast hebben gezeten in het geboorte kanaal en met spoedkeizersnede zijn geboren. Kinderen die als sterrenkijker zijn geboren, kinderen die met vacuumpomp geholpen zijn of kinderen waarbij de uitdrijving lang duurde. de ervaring van deze fase is voor het kindje overweldigend geweest en idd als ze moe zijn of ze gaan liggen herhalen ze dit. aai eens over het bolletje, benoem dat je het begrijpt en het waarschijnlijk pittig is geweest en idd leg kussens weg zodat ze ervaren dat het nu zacht en fijn is om hen heen. Ik heb heir veel ervaring mee. Het si een natuurlijke manier van ons lijf om te delen hoe iets is geweest voor ons en vooral bij overweldigende ervaring laten baby's het zo zien. het is niet ernstig maar wel een onbewuste manier van de baby om met jou te delen hoe het is geweest en vaak de behoefte aan duidelijkheid van jou. lieve groetjes Romelia
Hartje - schreef op 14-07 om 15:25
Ben je mal joh. Ze vinden het gewoon een fijne ervaring. Hier doen ze t alledrie,  de 1 45 min in geboorte kanaal , de ander 1 min en de volgende in stuit dus hoofdje ook maar 1 min. 
Onzin dus.
Hoi hartje

Ik begrijp jouw reactie. Het is nog een vrij onbekende wetenschap waar ik het over heb en komt vaak nog wat zweverig en onwaarschijnlijk over omdat we niet hebben geleerd om zo naar  gedrag te kijken in onze maatschappij. Maar het is volkomen natuurlijk gedrag wat baby's maar  ook kinderen laten zien. Een baby die met zijn hoofd schud is op die manier bewegend met zijn of haar hoofdje de geboorte kanaal uitgekomen.  Naast de weeën beweegt de baby ook om eruit te komen. Kinderen die met hulp  eruit zijn gekomen laten dat wat vaker zien en baby's die de uitdrijving pittig hebben ervaren ook. Daarnaast onthoud een baby ( ook een mens) bewegingen en houdingen van het lichaam due ze eerder hebben ervaren.  Deze bewegingen laten ze dan later nog weleens zien. Het kan geen kwaad, wel is het goed dat je als ouder je afvraagt hoe de uitdrijving is gegaan. Want baby's en kinderen vertellen met hun gedrag hun verhaal in plaatst van met woorden. Is het pittig geweest voor de baby dan zal hij dat echt meer laten zíen. Als hij of zij heeft pijn gehad, of het is heel overweldigend geweest dat gevoel dan wil hij of zij kwijt hier duidelijkheid over. Dat willen  kinderen  en  mensem ook bij overweldigende situaties en dat  willen baby's net zo. Die behoefte begint al bij nul, in de buik.

Lieve groetjes Romelia 
Susanna - schreef op 18-08 om 18:50
Mijn dochter was een sterrenkijker en is met 42 weken met een spoed keizersnede ter wereld gekomen maar ik kan me niet herinneren dat ze het ooit heeft gedaan maar ze is dus niet door het geboorte kanaal gekomen 
Hoi ananasje,

Als sterrenkijker nornaal geboren worden is heel pijnlijk voor  de baby. Dus ze us niet door het geboortekanaal gegaan daar hebben we het hier over namelijk.  
Dus daarvoor is de keizersnede goed geweest voor  haar! Druk gedrag kan  meerdere redenen hebben. Een Adhd diagnose heeft ook een reden vanuit de start. Weet je die dan geeft het je meer inzicht en handvatten om je dochter te helpen met haar drukke gedrag. En jou dus ook!
Lieve groetjes Romelia 
Hartje - schreef op 18-08 om 22:39
Ik geloof er absoluut niet in. Eerder familiair 
Hoi Hartje,
Prima hoor, Je bent vrij om je eigen filosofie te hanteren. 
Mijn filosofie is de logica van gedrag van baby's en kinderen aan vele ouders die daar voor open staan en dat willen uit te leggen. Zodat zij hun kind in gedrag beter kunnen begrijpen en dan ontstaat er weer of nog meer een happy kind en happy ouder. 
Lieve groetjes, Romelia

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'hoofd heen en weer schudden ' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan