Bevallen met gebroken/gekneusde ribben

Hallo, 
Ik ben momenteel ongeveer 37 weken zwanger. Maandag ging ik op controle bij de gyn en alles was zeer gunstig: al wat opening, baby mooi aan het indalen en in het midden. De gyn schatte nog een tiental dagen. Ik was door het dolle heen! Buiten zeer gezwollen voeten had ik nergens last van en keek echt uit naar de bevalling. 
Gisteren ben ik echter gevallen. Stomweg in huis, gestruikeld over de hond, misschien in combinatie met een te lage bloeddruk want de afstand tussen waar ik struikelde en waar ik effectief viel, is toch nog groot. Ik probeerde verschillende keren mezelf vast te klampen, maar dat mislukte. “Gelukkig” viel ik op m’n linkerzijde en niet op mijn buik. De pijn nadien was echter verschrikkelijk. Maar ik voelde de baby nog bewegen, dus was eigenlijk wel gerustgesteld. 
Tot de pijn erger werd. Niet te houden eigenlijk. Dus gingen we vanmorgen naar spoed. Na een echo, ipv een rx, werd het volgende geconstateerd: 1 gebroken rib en 2 gekneusde ribben. Een stevige diagnose. 
Op spoed schoot men wat in paniek dat ik zo zou moeten bevallen. Een geplande keizersnede leek een oplossing. 
Er werd nog een bloedafname gedaan, een monitor en een echo van de baby. Gelukkig is daar alles in orde. De baby heeft dus geen schade opgelopen. Ik heb wel reeds lichte weëen  
De gynaecoloog besliste wel om af te wachten. Geen geplande keizersnede dus. Wel epidurale verdoving en een keizersnede als het nodig zou zijn, maar nadat de bevalling spontaan op gang kwam. 
Ik mag wel dafalgan forte nemen om de zes uur, maar er werd ook bij verteld dat dit niet optimaal zal werken. 
Ik voel me machteloos, radeloos en verga van de pijn. Ik kan niet meer voor mijn dochter zorgen, ze naar school brengen, met de auto rijden, boodschappen doen, alleen rechtstaan uit bed of uit de zetel... Ik zie de bevalling niet meer zitten. Ik ben bang... 
Hebben jullie misschien raad voor mij? 
Hoe lang duurt het trouwens eer de pijn draagbaar wordt van mijn ribben? 
Kan ik iets anders doen dan rusten en dafalgan nemen? 
Moet ik me zorgen maken over de bevalling? Een keizersnede wanneer de bevalling reeds begonnen is, is dat mogelijk of is dat automatisch een spoedkeizersnede (onder volledige narcose en zonder papa in de buurt)? 
Wat is de kans dat ik na de bevalling nog meer schade heb opgelopen aan de ribben en helemaal niet mobiel ben wanneer de baby pas geboren is? 
Alvast bedankt voor jullie antwoorden  
Een hoogzwangere die het niet meer ziet zitten ????


Gesteld door Jeppie op woensdag 28 februari 2018
2881 x bekeken

 


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan