Handen in het haar!

Hallo

Ik heb echt een zeer dringende vraag! Onze dochter van 2 jaar durft absoluut niet meer onder de douche!! Ze heeft het nooit echt leuk gevonden maar de laatst tijd raakt ze echt helemaal in paniek. Ze laat zich op de grond vallen en schreeuw moord en brand. We hebben echt alles geprobeerd, samen douchen , speelgoed erbij afleiden maar niks helpt. We zijn zelfs bij een paranormaal genezer geweest ( advies van mensen uit onze omgeving) maar echt niks helpt! Zwemmen vind ze wel leuk totdat er een spettertje in haar gezicht komt, ze begint dan meteen te huilen. Iemand tips voor ons? We zitten echt met onze handen in het haar

Groetjes 


Gesteld door Bernice<3 op donderdag 2 augustus 2018
283 x bekeken

zondag 12 augustus 2018

Vera (+2 )

Goh, wat vervelend voor haar!
Tja, ik ga gewoon schrijven wat ik zou proberen. Ik weet niet of het helpt, maar als juf ben ik wrl vaker in situaties gekomen waar je een creatieve oplossing komt zoeken.
Eigenlijk zou ik eerst een gesprekje hebben, met een boekje (nijntje in bad ofzo) en kijken of ik kan achterhalen wat er is gebeurd. Dat zou het natuurlijk het makkelijkst maken.
Verder zou ik wat interventies doen waarbij zij niet hofleft te douchen:
- Zelf douchen en zij is wel op de badkamer
- Buiten met poppen en water spelen en erbij vertellen
- Boekjes en filmpjes zoeken
Daarna zou ik, dus misschien wel 3 weken verder ofzo, een plannetje bespreken.met haar om in stapjes te gaan douchen. Laat met een werkplannen zien hoe het wassen gaat. Bv op maandag wassen maar niet de haren...op woensdag wassen en 1 keer met de washandje over het hoofd....maak en schema met een voorzichtige opbouw....Van 1 week vooruit. En elke keer kan ze een beloning verdienen. Dat kan een sticker op de planning zijn en als de week vol is, mag ze een cadeautje grabbelen. Daarna stel je het schema bij, afhankelijk van het succes. Het succes bepaalt het tempo.  En je dochter weet zo wat er komen gaat
 S morgens kun je dan al aangeven of het een dag met of zonder douchen is.
Nogmaals...geen idee of het werkt, maar hier zou ik eens rustig mee aan de slag gaan. En dus echt de tijd nemen voor het hele proces. Rustig aam, kijk goed hoe ze reageert, praat met een rustige stem...en hopelijk maken jullie zo samen stapjes vooruit.
Veel succes!

maandag 6 augustus 2018

proud_mommy (+1 )

Ik zou proberen haar met washandje te douchen, en steeds uitbreiden. Dus washandje daarna bijv. Water op je hand en op haar gooien.

dinsdag 7 augustus 2018

Bernice<3 (+0 )

Bedankt voor je reactie , het probleem begint helaas al zodra de douche alleen al aan is, ze trilt dan helemaal terwijl ze nog niet eens nat word. We zijn nu op het punt gekomen dat we haar haren niet elke keer gaan wassen maar toch lijkt haar angst steeds erger te worden 

woensdag 8 augustus 2018

Krummeltie84 (+0 )

Heb je een badje waar ze in kan? 
Haar gewoon lekker daar in zetten tot ze weer vertrouwd raakt met het water. Vooral geen druk leggen. Of je eigen paniek op haar projecteren. Zo wordt ze toch schoon en kan ze weer vertrouwd raken. 
Onze dochter is nu vijf, altijd zo gedaan. Haren wassen? Deden we echt nooit. We spoelden het uit. Maar dat was eeest ook drama... dus haar op haar eigen tempo laten bepalen. 

 


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan