Heel erg bang voor de bevalling

Beste experts,
Ik heb heel erg veel angst voor de bevalling. Zo veel dat het heel mijn zwangerschap overheerst. 

Ik ben nu op het punt dat ik er wel hulp bij wil gaan zoeken maar ik weet niet waar ik moet beginnen. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan ?


Antwoord van Babymassageridderkerk

Beste vraagsteller,Wat goed dat je op zoek wil gaan naar hulp nu je angst zo groot is dat het gaat overheersen. Ik merk in mijn werk (als intaker bij een kraamorganisatie) dat veel vrouwen tegen hun bevalling op zien. Logisch, het is 100% nieuw en je bent nog nooit bevallen en je weet dus ook niet wat je te wachten staat. Daarbij zijn er altijd minder fijne verhalen in de omloop....de mooie verhalen hoor je op de één of andere manier minder vaak;-)
Wat ik je aan zou willen raden om je angst als eerste met jouw eigen verloskundige te gaan bespreken. Zij kent jou en weet dus ook wat bij jou past. Daarbij weet zij wie er in jouw woonomgeving geschikt is om jouw te helpen om met jouw bevallingangst om te gaan.
Daarnaast is misschien een doula iets voor jouw? Een doula begeleid je in het voortraject naar de bevalling toe en blijft tijdens de bevalling bij jou. Daarover is genoeg te vinden op het internet. Je hebt doula's en bevallingchoach's.
Als laatste wil ik graag benadrukken dat bevallen iets natuurlijks is. Iets wat jij als vrouw absoluut aankan. Immers je lichaam is er toe in staat om bepaalde stoffen aan te maken zodat je minder pijn voelt en in een roes de bevalling gaat beleven. Heb vertrouwen in je eigen lichaam. Jij (en andere lezers op deze website) zijn absoluut prima in staat om te gaan bevallen! Succes en sterkte.

Gesteld door louise op vrijdag 9 november 2012
Beantwoord door Babymassageridderkerk op zaterdag 10 november 2012
1272 x bekeken

 


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan