ritme baby 4 maand

Hallo iedereen, 

Mijn dochtertje wordt deze week 4 maand. Ik ben aan het worstelen met ritme, bedtijd, dutjes, enz... hieronder enkele vragen.
In het begin hebben we heel veel problemen gehad met haar (huilen, krijsen, niet willen slapen). Toen bleek dat ze koemelkallergie had en na aanpassing van de voeding ging het geleidelijk aan beter. Een maand geleden leerde ik haar in haar eigen bedje slapen en sindsdien doet ze haar dutjes daar en ook ' s nachts slaapt ze in haar eigen bedje.
Tot een week geleden hadden we ons eigen ritme. Elke dag anders afhankelijk van het uur waarop ze wakker werd. Ik hield een wakkertijd aan van max. 1,5 uur en legde haar dan telkens terug in bed. Ze ging slapen rond 19h30 afhankelijk van het laatste slaapje en de wakkertijd. Ze was een happy baby en ging 's avonds ook zonder veel last gaan slapen (af en toe even huilen maar daarna viel ze meteen in slaap). Ook de voeding loopt redelijk flexibel. Normaal ongeveer elke 4u 150 ml. Maar ook dit is variabel omdat ze soms meer of minder honger heeft. 
Omdat ze binnenkort naar de crèche moet (nu wegens Corona uitgesteld), wilde ik een vast dagritme creëren, ook uit angst dat ze anders niet goed zou slapen op de crèche.
Ik volgde dus het advies van een slaapcoach. Die zei  dat baby's van 4 maand toch al 2u-2u30 moeten kunnen wakker zijn per keer. Bedtijd mocht max.  18u30 zijn omdat dat zogezegd hun sleep window is.. Ik ben dan haar wakkertijd beginnen verlengen en haar bedtijd vervroegen.
Sinds een week wil ze 's avonds echter niet meer in haar bedje slapen.. Begint ze terug te krijsen tot ik haar eruit haal. Overdag heeft ze geen probleem met haar bedje. Ik vraag me af of dit kan komen door aanpassing van het schema? 
Zijn hier nog mama's met ervaring en dagschema's voor baby's van 4 maand? 

Alvast bedankt voor de reactie

groetjes


Gesteld door anacruz op maandag 23 maart 2020
1888 x bekeken

 


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan