Zwangerschapssuiker

Hoi allemaal,
Gister heb ik te horen gekregen dat de middelste waarde van de suikertest (11.6) afwijkend was. Mocht maximaal 10 zijn. De nuchtere en de derde na 3 uur waren prima binnen de lijnen. Nu heb ik dus zwangerschapssuiker! Ik baal als een stekker. Ik heb geen klachten, baby ligt perfect op groei (niet te groot), ik heb geen hoge bloeddruk. Nu wordt ik doorverwezen naar de gyn, komende dinsdag de afspraak. Ik vraag me af wat er allemaal op mij af gaat komen? Ik ben dus eigenlijk opzoek naar ervaringen van andere zwangere die zwangerschapssuiker hebben of hebben gehad. Was jullie baby al voor de suikertest te groot, kwam dat later alsnog? Hoe vaak moest je een dagcurve doen? Bleef je onder behandeling van de gyn of mocht je terug naar de vk? Hoe ziet een dieet eruit als je zwangerschapssuiker hebt en had het latere gevolgen voor jou (bevalling) of je baby?
Alvast bedankt. Gr chantal


Gesteld door chantall88 op vrijdag 17 juli 2020
494 x bekeken

zaterdag 25 juli 2020

Vera (+0 )

Hallo! Ik herken je verhaal. Bij mijn dochter...ik had ook 1 van de waardes te hoog... Ik vond het vreselijk. De vk dacht dat het kindje flink zou zijn, maar niet enorm en geen probleem voor de bevalling. Echter...eenmaal bij de gynaecoloog...werd het allemaal heel medisch. Ik moest naar een info over diabetes, ik moest thuis prikken, waardes noteren en doormailen....en extra controles in het ziekenhuis. Ik vond dat emotioneel heel zwaar...ik kreeg de indruk dat de bevalling heel vervelend zou zijn...ik moest ook ingeleid worden want m'n dochter had een buikomvang van p100...ze hoorde bij de dikste baby's. 
Achteraf had ik op mezelf moeten vertrouwen n stoppen in het ziekenhuis. Maar ja...dat is achteraf. De inleiding ging goed...de vk was bij de bevalling en die was zo gepiept.....en m'n dochter....die was heel normaal! Ik had een reus van een baby verwacht en ik had extra grote kleertjes bij me.... nou ja...dat was niet nodig.
Ik was de hele zwangerschap erg emotioneel en in de war van de hormonen...dus dit was voor mij gewoon belastend en dat had niet gehoeven. 
Ik weet dat die waardes ook nog landelijk verschillen als grens.

Voor mij persoonlijk geldt...als ik nog eens 1 waarde erboven zou hebben, zou ik daar niet meer zwaar aan tillen. Ik zou op mezelf vertrouwen en het medisch traject niet meer ingaan als mijn vk achter me staat. 
Maar ik kan niet zeggen of dat voor jou ook verstandig is. Ik weet niet hoe jouw gezondheid verder is, wat je vk zegt....je moet namelijk ook geen risico's nemen. 
Verder zou ik er rustig in staan....ik vond de inleiding en bevalling daarentegen een feestje! 
Ik wens je alle goeds......luister naar je lichaam en naar je vk....succes!

 


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan