Inslapen en doorslapen dreumes

Hallo mama's,
Ik wil gewoon mijn verhaal even typen...en wie weet heeft er iemand een tip.
Mijn dochter is 17 maanden. Slapen ging de eerste weken okee... tenminste...ik denk dat het normaal is dat ze toen elke 3 a 4 uur wakker was voor borstvoeding.
Met 3 maanden hadden we vorig jaar de hittegolven...kreeg ze een vaccinatie en had ze zulke erge eczeem dat ze open wonden had. Slapen was drama....tot een maand of 6 sliep ze overdag ongeveer 4x driekwarier...ze kon geen slaapcycli aan elkaar plakken. Het duurde een tijd voor de eczeem met hormoonzalf onder controle was. 
Heel heftig als mama om te zien....ook als papa trouwens...en we hebben veel geïnvesteerd in het slapen....in die zin...met haar slapen zodat ze haar uren kreeg. Dat duurde ook even...maar het lukte ons. 
Ze is daarna eerst overdag beter gaan slapen en met periodes sliep ze ook de nachten wel eens door. Overdag slaapt ze meestal zelf in. Tegenwoordig doet ze een echt middagslaapje van 3 uur, waarbij ze wel regelmatig halverwege wakker is en we haar even wiegen. De nachten heeft ze ook een periode zelf ingeslapen....en ook wel doorgeslapen.
Maar.....inslapen en de nacht doorslapen.... De laatste maanden lukt dat voor geen meter. Wat er anders is? Ze heeft bijna haar complete gebit...de laatste hoektand komt nu...ze heeft leren lopen de afgelopen 3 maanden....ze is sinds 4 weken thuis zindelijk met het potje, op een enkel ongelukje na....
Dus ja..... Misschien slaapt ze slecht doordat ze in die eerste maanden niet goed heeft leren slapen.... misschien omdat ze nu de afgelopen maanden ineens veel nieuwe dingen heeft geleerd.
Ik ben gewoon moe! En ik zou graag willen dat.....ze ofwel goed gaat slapen....ofwel dat ik me niet schuldig voel en me geen zorgen maak erover....en erop vertrouw dat ze het echt wel gaat kunnen....want ze heeft het ook wel gekund....
Ik weet soms niet meer wat ik nog kan doen om haar te helpen.....de oplossing om haar een half uur of langer te laten huilen en wachten tot ze van ellende in slaap valt...die past niet bij ons. 
Nu ik het zo op schrijf, bedenk ik me weer dat het toch niet zo erg is ..en vast goed komt....en ze heus wel weer vanzelf in de avond gaat slapen...dat ik het toch niet kan forceren....en aan de andere kant hoop ik altijd op die gouden tip en heb ik heel Google al bekeken...bijna...bij wijze van spreken dan .

Dankje voor wie dit helemaal leest....
Een vermoeide mama


Gesteld door Vera op vrijdag 7 augustus 2020
74 x bekeken

 


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan