Moederschapsuitkering

Ik zit wat verveeld met de zwangerschapsuitkering. Ik wil een financiële kater achteraf echt vermijden, dus ik vroeg me af hoeveel ik best aan de kant hou omwille van de belastingen achteraf (in percentage). Ik heb een werkverwijdering van 9 maanden dus dit zou behoorlijk kunnen oplopen. Tegelijkertijd heb ik wel recht op belastingsvermindering door de woonbonus (hypothecaire lening), dus wij krijgen elk jaar wel sowieso ongeveer  2000 euro terug.
Ik weet dat dit niet op 100 euro te zeggen is, maar ik wil gewoon de terugbetaling van duizenden euro's voorkomen. Zou dit dan toch met de belastingsvermindering break-even zijn? Of moet ik toch een groot deel van de uitkering aan de kant zetten? 
Heeft iemand een idee wat aan te raden is? Gewoon om een idee te hebben.

Alvast bedankt


Gesteld door FEE op donderdag 26 augustus 2021
207 x bekeken

 


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan