Ontpillen?

Hey allemaal! Oktober 2016 ben ik gestopt met de pil. Ik heb énorm veel last gehad die maand: mijn borsten stonden op springen (ik kon er niet eens op gaan liggen), steken in de buik... Wel had ik de eerste maand al een eisprong en mijn regels. Mijn cyclus was toen 26 dagen.
De tweede maand weer een zeer pijnlijke eisprong die ik twee dagen gevoeld heb (gewoon gaan zitten op mijn poep moest voorzichtig of ik kreeg een serieuze steek in mijn vagina/onderbuik), opgespannen en zeer pijnlijke borsten en tepels, misselijk gevoel, zeer vermoeid... Door deze kwaaltjes twijfelde we beide of het al prijs was, maar na een cyclus van 28 dagen dan toch mijn regels gekregen.
Nu deze maand weer een goed pijnlijke eisprong, maar was het "anders" met de kwaaltjes. De gevoelige pijnlijke tepels en borsten horen volgens mij nu gewoon bij mijn eisprong/twee weken wachten tot menstruatie (?) maar op dag 6 na mijn  eisprong had ik een énorme steek in mijn onderbuik, die wel eventjes duurde. Die dag ook veel luchtbelletjes uit de vagina en heb ik veel meer slijmverlies gehad (wat ik de vorige 2 cyclussen ook niet had. Ik was ook heel emotineel.. Verder vielen de klachten redelijk mee! Het was dan ook jammer dat ik 3 dagen geleden mijn regels erdoor kreeg (cyclus van 32 dagen).
De laatste cyclus had ik een bezoek bij de gyneacoloog. Deze gaf aan dat ik toen net een rijpe follikel klaar had zitten, en dat hij voor de rest géén afwijkingen kon zien (uitstrijkje genomen, gevoeld en echto genomen.

Nu: Is dit een goed teken dat ik alles zo voel? En is dit mijn "normale" cyclus, of zouden de hormonen van mijn pl nog in mijn lichaam zitten? Zijn er veel vrouwen die hier last van hebben? 


Gesteld door Gwen op zondag 25 december 2016
268 x bekeken

 


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan