Stabiele lupus heeft niet per se invloed op de zwangerschap

Lupus is een chronische ontstekingsziekte dat kan leiden tot artritis, vermoeidheid en huiduitslag. De ziekte komt vooral veel voor bij vrouwen en toont zich meestal in jonge volwassenheid. Vaak wordt gedacht dat lupus een risicofactor is tijdens de zwangerschap

Lupus als risicofactor

08-nov-2011 - Vrouwen met een stabile lupus slupus kunnen succesvolle zwangerschappen hebben volgens een studie van de New York University School of Medicin. Lupus kan complicaties veroorzaken voor zwangere vrouwen werd voorheen aangenomen. Dit onderzoek wijst uit dat vrouwen met een stabiele aandoening toch een veilige zwangerschap kunnen hebben.
Omdat de lupus komt bij vrouwen tijdens hun vruchtbare jaren, de aandoening heeft veroorzaakt zorg voor veel would-be moeders. Nu hebben onderzoekers hoop bood voor veel vrouwen met een stabiele lupus die kinderen willen hebben.
Onderzoekers volgden 333 met lupus vanaf het eerste trimester tot aan 3 maanden na de bevalling. Bij 63 van de 333 vrouwen traden complicaties op. Bij dertig vrouwen werden de baby's prematuur geboren en 19 baby's hebben het niet gehaald. 1 op de 10 vrouwen ontwikkelde zwangerschapsvergiftiging en bij nog eens 10 procent verergerde de lupus.
Dit lijkt er op te wijzen dat vrouwen met lupus meer kans hebben op problemen tijdens de zwangerschap maar de onderzoekers vonden dat de complicaties optraden bij vrouwen met een onstabiele lupus en vrouwen met een verhoogd risico door bijvoorbeeld een slechte gezondheid.
De onderzoekers denken dat dit onderzoek hoop bied aan vrouwen met lupus die kinderen willen krijgen.

 

Reacties op 'Stabiele lupus heeft niet per se invloed op de zwangerschap'

Reacties

Jouw naam:

Nieuws

Het laatste baby, zwangerschap en kinderwens nieuws hier op brabbels

Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan