ABZ Pocketveer Junior 90x200 14 cm Badstof

Brabbels vergeleek de pijzen van ABZ Pocketveer Junior 90x200 14 cm Badstof en vond 1 prijs. De prijzen van alle producten worden dagelijks geupdate.

ABZ

Waar te koop ?

Winkel Prijs
babyhuyswebshop.nl € 269.00

Verlanglijst

toevoegen

Korting ?

kortingscode zoeken

ABZ Pocketveer Junior 90x200 14 cm Badstof

Uiterst flexibel en buigzaam dankzij de meer dan 160 afzonderlijk verpakte veren, die onderling met elkaar verbonden zijn. Hierdoor ontstaat een soepele 'vervorming' op de plaatsen waar de meeste lichaamsdruk is. M.a.w. daar waar nodig vormt het matras zich naar het lichaam en verzorgt zo de noodzakelijke plaatselijke ondersteuning. Dit ligcomfort wordt nog eens versterkt door het aanbrengen van de lagen HR40 soft schuim. Door de 'openheid' van de veren is de vochtregulatie verzekerd. De badstof hoes is doorstept met een warmte-regulerende laag en om het verwisselen te vereenvoudigen aan drie zijden voorzien van een rits:



flexibel en buigzaam vering

meer dan 160 afzonderlijk verpakte veren, waardoor deze soepel de lichaamsvormen volgen

afgedekt met superieure, soepele HR40 soft

zeer hoog ligcomfort

optimale ventilatie en vochtregulatie

fraaie badstof hoes, voorzien van een warmtehoudende laag

de doorstepte hoes is standaard voorzien van een rits aan drie zijden; daardoor is ze gemakkelijk afneembaar en wasbaar

Maat 120x60 centimeter

Dikte ca. 12 centimeter



Legenda afbeelding:

1. Gestepte Anti-mosquito Badstof hoes Medicott®

2. Afekking HR40 soft

3. Pocketveren kern



Belang goed kindermatras:



Vaak stapt men daar wat gemakkelijk overheen. Ten onrechte! Want welke eisen stelt u eigenlijk aan uw eigen matras? Laat uw kind het dan niet met minder stellen! Een kind in de groei heeft een matras van hoge kwaliteit nodig om later een correcte houding te hebben en bijgevolg rugklachten te voorkomen.



Een kindermatras zou beter moeten zijn dan een matras voor volwassenen. Tijdens de eerste maanden van zijn leven brengt uw baby immers zo’n 20 uur per dag in zijn bedje door. Een reden te meer om er een extra gezellig plekje van te maken. Maar hoe leuk u het bedje ook inricht, het wordt pas echt gezond voor uw kindje als u met zorg het allerbelangrijkste onderdeel kiest: HET MATRASJE. Dat bepaalt of het bedje gezond en comfortabel is.





Dit betekent dat een baby in z’n eerste levensjaar ca. 5800 uur op een matrasje doorbrengt. Ter vergelijking, een volwassene ongeveer 2500 uur.



De juiste houding:



Voor de juiste houding moet het matrasje voldoende steun geven aan o.a. de wervelkolom. Plaatselijk dient een matras zich te vormen naar de druk van het hoofd, de schouders en de heupen, waardoor de wervelkolom recht blijft. Toepassing van stevig, veerkrachtig materiaal is dan ook een noodzaak. Koop geen matras met aan één of beide zijden een contour, (bijvoorbeeld zoals een eierdoos). Een profiel aan de buitenzijde brengt het verloren vocht sneller naar binnen. Bovendien biedt zo’n matras niet de juiste ondersteuning. Daar waar materiaal is weggehaald, wordt namelijk geen ondersteuning gegeven.



Ventilatie:



Bekend is dat een volwassene per nacht ongeveer een kwart liter vocht verliest. Exacte gegevens over vochtverlies bij kinderen zijn (nog) niet beschikbaar. Niettemin mogen we aannemen dat een kind dat 16-20 uur op zijn matrasje doorbrengt ongetwijfeld flink wat vocht verliest. Dat betekent dat het matrasje goed moet kunnen ventileren en gekeerd worden om het te laten drogen. Een exemplaar dat bovendien ook nog eens gekeerd kan worden van hoofd- naar voetenzijde en vice versa, zal langer meegaan.



Vering:



Veren voor een matras worden vervaardigd uit gehard staal. Elke veer wordt apart in vorm gebracht. De vormen kunnen sterk van mekaar verschillen. Zo bestaan er o.a. cilindrische, konische, dubbelkonische en pocketveren. Een binnenveringmatras bestaat eigenlijk uit vele verschillende veren. Ze kunnen ook per stuk verpakt zijn (pocketveer). De gebruikte staaldraad heeft een diameter van 1,8 tot 2,2 mm. In de matrassen wordt speciale Baby Bonnell® vering gebruikt.



De algemene voordelen van een binnenvering zijn:







•Optimale ventilatie, dus hygiënisch

•Vormbestendig, zakt niet door

•Licht

•Lange levensduur

•Variatiemogelijkheden en bovendien is de staaldraad volledig recycleerbaar



Schuim:



In de matrassenindustrie worden verschillende soorten schuim toegepast. Dit afhankelijk van de gewenste eigenschappen. Allereerst het meer traditionele polyether schuim. Daarnaast een variant hierop met een andere (meer open) celstuctuur, die veerkrachtiger is en een langere levensduur heeft. Dit is het HR schuim ook wel koudschuim genoemd. 'Slow memory foam' is de meest recente ontwikkeling. Dit schuim vormt zich als gevolg van warmte volledig naar het lichaam. De tabel op de rechterpagina geeft de belangrijkste eigenschappen van de schuimen die wij in onze matrassen gebruiken.



Eén van de ontwikkelingen van de laatste tijd is de mogelijkheid om een groot deel van de cellen die in het schuim zitten d.m.v. 'ontploffing' te breken. Hierdoor ontstaat er schuim dat enorm luchtdoorlatend is. Ideaal om in kindermatrassen te verwerken daar het een bijdrage levert bij het voorkomen van ademhalingsproblemen.





Lijmen:



Wij gebruiken uitsluitend mens- en milieuvriendelijke lijmen, de zogenaamde 'hot melt' lijmen. Net als alle andere toegepaste materialen, zijn deze CFK- en weekmakervrij geproduceerd.





Tijken en hoezen:



De door ons gebruikte tijken (67% katoen, 33% polyester) zijn anti-allergisch behandeld, onder meer door toepassing van het zogenaamde 'Actigard'-proces tegen bacterie-vorming. Wanneer er sprake is van een afneembare badstof hoes, dan is deze steeds antiallergisch behandeld volgens de 'Medicott®'-methode. Nadere uitleg hieromtrent vindt u in het hoofdstuk Allergieën.





Allergieën:



Wetenschappelijk onderzoek heeft vastgesteld dat 25-30% van de allergieën veroorzaakt wordt door de huisstofmijt. Wat betreft astmaproblemen zou de huisstofmijt zelfs in 50% van de gevallen verantwoordelijk zijn. Bovendien is nog eens ongeveer 5% van de bevolking allergisch voor de schimmels die zich in de matrasstoffen bevinden en die als voedsel dienen voor de huisstofmijt. De mijt leeft voornamelijk van de huidschilfers die de mens in bed verliest. De schilfers zorgen er samen met de schimmels (o.a. de aspergillus) voor dat de huisstofmijt dit voedsel goed opneemt. De aanwezigheid van beiden schept dus een prettig leefmilieu! Niet de mijt zelf, maar haar uitwerpselen zijn de verwekkers van allergieën. De uitwerpselen vallen uiteen in stofdeeltjes, die wij vervolgens inademen en zo een longinfectie kunnen veroorzaken. Hetzelfde gebeurt met de sporen van de schimmels.





Hoe de huisstofmijt bestrijden:



De huisstofmijt kan worden bestreden door zo veel mogelijk het vocht in huis te beperken. Hoewel het onmogelijk is de relatieve luchtvochtigheidsgraad in huis onder de 50% te houden, levert het regelmatig luchten van een matras al een belangrijke bijdrage. Is uw matras ‘droog’, dan valt de ontwikkeling van schimmels immers zo goed als stil. Wanneer uw matras is voorzien van een afneembare hoes, is het aanbevolen deze regelmatig te wassen op een temperatuur van 60 °C. Is er sprake van een vaste tijk, dan kan stofzuigen een tijdelijke en gedeeltelijke oplossing zijn. Chemische bestrijding is uit den boze, gezien alle negatieve effecten die daaromtrent bekend zijn (pesticiden, toxiciteit, allergene werking van chemicaliën). Bovendien is dit nooit een permanente oplossing. Dat laatste is ook het probleem met de meer natuurlijke methodes: na een aantal wasbeurten zal het effect verdwijnen. Dat was de reden voor wetenschappers om te onderzoeken of er een permanente oplossing ontwikkeld kon worden. Na jarenlange research ontstond de Medicott®-methode. Het is dé oplossing voor carapatiënten en mensen met allergieën.



De huisstofmijt ontwikkelt zich het best bij een temperatuur boven de 20°C en bij een hoge luchtvochtigheidsgraad (+70%). Het spreekt voor zich dat een bed voor haar de ideale plaats is. Hier bevinden zich immers huidschilfers, vindt vochtverlies (transpiratie) plaats en wordt warmte ontwikkeld door het menselijk lichaam. Het effect hiervan op een kindermatras laat zich raden:







1. Een pasgeborene brengt veel meer tijd in bed door dan een volwassene (zie overzicht elders), m.a.w. er vindt relatief veel meer warmteafgifte plaats.



2. Een langer verblijf in bed zorgt ook voor een langduriger afgifte an vocht. Daarnaast hebben veel (actieve) baby’s vaak een iets hogere temperatuur dan een volwassene. Dus vindt er extra vochtafscheiding plaats. Bovendien schept een vochtige (warme) luier een ideale ontwikkelingsbodem voor schimmels.



Het blijft overigens aan te raden de hoes om de 3 à 4 maanden te wassen. Daar de huisstofmijt ook van huidschilfers leeft, voorkomt u zo dat ze zich alsnog (tijdelijk) in de hoes probeert te vestigen.


Type:
Merk: ABZ

 

Prijsverloop van de 'ABZ Pocketveer Junior 90x200 14 cm Badstof'

Prijsalarm

Brabbels kan voor jou bijhouden waneer de ABZ Pocketveer Junior 90x200 14 cm Badstof onder een bepaalde prijs komt.

Email Prijs KortingsMailing *

*) Brabbels kan jou wekelijks kortingscodes en aanbiedingen versturen van interessante artikelen !

 

Persoonlijke ervaringen met ABZ Pocketveer Junior 90x200 14 cm Badstof

Helaas, nog geen persoonlijke ervaringen gevonden voor ABZ Pocketveer Junior 90x200 14 cm Badstof

 

Vertel wat jij van ABZ Pocketveer Junior 90x200 14 cm Badstof vind

Jouw naam:
 

Misschien zocht je ook

Abz Matras Basic DD 60X120 Abz Matras Basic DD 60X120
Abz Matras Vol Latex 60X120 Abz Matras Vol Latex 60X120
Abz Matras Pocketveer Badstoftijk 60X120 Abz Matras Pocketveer Badstoftijk 60X120
Vingino trui Babz Blauw 92 Vingino trui Babz Blauw 92
ABZ Matras 60X120 Koudschuim HR40 DD ABZ Matras 60X120 Koudschuim HR40 DD
ABZ Matras D30 90x200 ABZ Matras D30 90x200
Vingino Babz Bright Pink Vingino Babz Bright Pink
Abz Matras Wieg 40X80 Abz Matras Wieg 40X80
Shoppen in entertainment
Media
Feest
Kleding
Kleding
Meubels
Meubels
Speelgoed
Speelgoed
Shoppen in entertainment
Voeding
Shoppen in entertainment
Veiligheid
Vervoer
Shoppen baby verzorging
Verzorging
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan