tweeling zwangerschap - Zwangerschapsforum

Flamingo - schreef op 14-05 om 10:58
Zijn hier nog meer vrouwen met een tweelingzwangerschap of die al een tweeling hebben. Ik ben in december uitgerekend van een tweeling en kan helaas enig ervaringen vinden. Ben gewoon benieuwd hoe andere het ervaren hebben enzo.
33 antwoorden en 33004937x bekeken
Jeany - schreef op 14-05 om 23:55
Gefeliciteerd! Kan niet me je meepraten helaas. Weet zelf niet of ik zwanger ben laat staan dan van een tweeling hihihi

Komen tweelingen voor in je familie? Wel leuk hoor twee wondertjes. Geniet ervan!

Liefs ^.^
Flamingo - schreef op 15-05 om 07:57
Nee komt totaal niet voor aan beide kanten niet!
Jennifer (Gast) - schreef op 15-05 om 09:48
Ha Flamingo,
Gefeliciteerd!! 
Ikzelf ben nu 19 weken zwanger van een tweeling. Kunnen ze bij jou al zien of het een of twee-eiig is? Waarschijnlijk is het bij ons twee-eiig aangezien ze in aparte vruchtzakken en aparte placenta hebben. Wel erg bijzonder een tweeling he? Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het momenteel al best heftig vind. De eerste maanden heel erg beroerd geweest. En nu merk je dat de twee al veel van je vragen door tekorten die ik nu heb. Hoe lang ben jij nu zwanger?
Flamingo - schreef op 15-05 om 10:25
Ik ben nu 8,5 week. Weet sinds afgelopen woensdag dat het er 2 zullen worden. Aankomende vrijdag hebben we de eerste afspraak bij de gynaecoloog en die zal verder kijken naar 1 of 2 eiig.
Vond het eerst heel onwerkelijk dat het er 2 waren maar nu is het besef er wel een beetje. 
Gelukkig heb ik tot nu toe nog niet hè extreme klachten behalve dat ik zeer moe ben en eigenlijk elke middag wel een uurtje probeer te slapen.
Dieuw (Gast) - schreef op 15-05 om 14:05
Hai,
Ik ben nu 24 weken zwanger van een tweeling! Al heel wat ervaringen rijker, dus mocht je vragen hebben, stel ze gerust!
Flamingo - schreef op 21-05 om 07:02
Pffffff paar drukke dag en achter de rug..... vrijdag afspraak bij de gynaecoloog gehad. Als was goed 2 kloppende hartjes gezien en gehoord. Was precies 9 weken.
Gisteren het aan ouders verteld. Bij moeder viel het In goede aarde vader totaal niet...
Jennifer (Gast) - schreef op 26-05 om 09:39
Ha Flamingo,
Wat fijn dat alles goed was bij de gynaecoloog! Maar des te jammer dat het mooie nieuws niet goed viel bij je vader...! Is hij er niet blij mee?
Hebben jullie ook zon last van vocht met dit weer? Ik voel me echt opgeblazen zeg
Flamingo - schreef op 26-05 om 13:17
Mijn vader is een beetje een apart persoon zo af en toe en geen pijl op te trekken. Geen idee wat hij er echt van vind.... 
Probeer me met dit weer zo rustig mogelijk te houden. Kan normaal al slecht tegen de zon en nu helemaal verneem ik. En maar veel blijven drinken.
Niekkie** - schreef op 01-06 om 21:57
Gisteren een echo gehad 6.5 week ws zijn het er 2 
Heb totaal geen symptomen behalve snel buiten adem maar voel me erg fit
Flamingo - schreef op 02-06 om 08:08
Oh Wat Spannend Nikkie26, hoe voel je je bij deze uitkomst? 
Al een afspraak bij de gynaecoloog staan. 
Veel succes! 
Niekkie** - schreef op 02-06 om 13:09
Als het echt zo is vind ik het super maar ik ben al blij als het nu echt goed komt na 2 miskramen
Ik heb nergens last van behalve dat ik verneem dat mijn buik bezig is en wel dik is al. En jij dan? 
Saar (Gast) - schreef op 05-06 om 02:00
Hoi dames
Ik ben zelf 12 weken zwanger van een tweeling (eerste zwangerschap). Ook uitgerekend voor december. Best spannend hé? Ik ben ook vooral moe en snel buiten adem. 
Vrijdag heb ik (eindelijk) de volgende echo en weet ik of alles nog steeds ok is met onze twee kindjes. 
Groetjes
Niekkie** - schreef op 05-06 om 08:37
Leuk saar! Gefeliciteerd 
Ik ben ook snel buiten adem maar ik dacht als je een tweeling kreeg dat je veel verschijnselen moet hebben..ik heb hiervoor 2 miskramen gehad dus dat maakt je wel onzeker. Morgen ben ik 7 weken..jij hebt al zekerheid zie ik..al 12 weken fijn
Flamingo - schreef op 05-06 om 09:04
Dan lopen we haast gelijk saar!  Ik zit nu op 11+4. Ik moet nog 1,5 week geduld hebben tot mijn volgende controle.
Komt het bij jullie in de familie voor?  Bij mij totaal niet. Er jij al of het een 1 of 2 eiige is saar?
Ik moet tussen de middag echt even 2 uur slapen, als ik dat niet doe heb Ik mijzelf er s avonds mee 
Saar (Gast) - schreef op 05-06 om 23:47
Hoi
Mijn vriend heeft wel twee tantes die tweeling zijn. Verder komt het niet voor in familie . Ik hoop vrijdag te weten te komen of het een-eiig of twee-eiig is...
Ben ook supersnel moe. Een middagdutje doet deugd, maar op een gewone werkdag is dat niet altijd mogelijk. Dan kom ik stikop thuis en slaan in de vooravond even bij . Hoop dat dat wel betert.
Groetjes
Niekkie** - schreef op 08-06 om 11:32
Ik verlaat deze groep 
Ik krijg toch geen tweeling haha desondanks nog net zo blij  goede echo gehad bijna 8 weken 
Geniet van jullie zwangerschap! @
Saar (Gast) - schreef op 09-06 om 16:41
Ook ik verlaat dit forum. Net 12 weken-echo gehad en beide hartjes kloppen niet meer. Ik wens jullie nog veel succes en plezier met jullie zwangerschap. Geniet ervan. Ik hoop oprecht dat bij jullie wel alles goed loopt!
Niekkie** - schreef op 09-06 om 20:37
Oohhhh nee saar dat is vreselijk zeg ! Dan denk je eindelijk 12 weken en gaat het nog mis..enorm veeeel sterkte... wat verdrietig 
Flamingo - schreef op 10-06 om 11:32
Wat een vervelend nieuws saar. Heel erg veel sterkte!
Rosanna - schreef op 15-07 om 21:07
Ik was ook zwanger van een tweeling, uitgerekend 1 febr 2018. Dat bleek bij de 8 weken echo. Helaas klopte één van de hartjes de week daarna niet meer. Het andere kindje doet het tot nu toe wel goed. Ik ben nu bijna 12 weken zwanger. Ik vond het heel speciaal en had het heel graag gewild. Een tweeling was altijd al een wens van mij. Maar nu richt ik me op het kleintje dat wel leeft, waar ik uiteraard heel gelukkig mee ben. Maar het zal altijd steken dat er geen tweeling komt.
Linda (Gast) - schreef op 18-07 om 14:35
Hoi Rosanna. Bij mij net zo, zwanger van een tweeling, maar eentje heeft het niet gered. Omdat ons in eerste instantie verteld was dat beide vruchtzakjes leeg waren en ze geen hartactie konden vinden (wat een grove fout he!), waren wij vooral erg blij dat er een week later toch eentje was die het gewoon heel goed doet! Ik ben nu 8 weken en 4 dagen en blijf het heel spannend vinden. Als de ander maar goed doorgroeit!
Ze verwachten dat degene die het niet gered heeft een 'vanishing twin' wordt. Hoe gaat dat bij jou?
Bij mij zit het in de familie en ik geef nog borstvoeding, dat schijnt de kans op een tweeling ook te verhogen. Ik heb altijd een voorgevoel gehad dat ik ooit een tweeling zou krijgen, dus ik ben ook wel bedroefd dat dit zo is gegaan. Ze denken dat het een 2-eiige tweeling was, omdat er een dikke wand tussen de 2 vruchtzakjes zat.
Linda (Gast) - schreef op 18-07 om 14:36
En Flamingo, van harte gefeliciteerd uiteraard!
Rosanna - schreef op 25-07 om 15:10
Hoi Linda, late reactie van mij, want kijk niet zo vaak. Je schijnt echt de hele dag, iedere dag te moeten reageren op een forum om erbij te horen, want andere zegt niemand bijna wat tegen je, is mijn ervaring op de forums zoals januari 2018 mama's enzo. En aangezien ik daar hem tijd voor heb, ben ik een beetje gestopt met hier te kijken.

Maar ja, ik was ook heel teleurgesteld dat de tweeling het niet als tweeling gered heeft. Ik heb altijd een tweeling gewild en had voor de eerste echo steeds grappen gemaakt tegenover mijn man dat het een tweeling zou zijn. Ik had ook zo'n voorgevoel. Bij de eerste echo leefden ze allebei en was ik dolgelukkig! Dus bij de tweede echo was ik erg verdrietig toen eentje het niet gehaald had.

Je loopt weinig tot geen risico omdat het een twee eiige tweeling was met een dikke tussenwand. Dat had ik ook. De één die niet goed is, zal gewoon verschrompelen en vergaan. Deze zal niet afkomen. Daardoor zal de ander gewoon blijven zitten en staat geheel op zichzelf.

Wel gaaf dat bij jou later bleek dat eentje het toch wel gered had! Ik hoopte steeds heel erg dat het bij mij ook zou blijken dat de ander nog zou leven. Helaas was dat niet zo. Maar inmiddels heeft dat een plekje bij mij en doet het andere kindje het supergoed, waar ik heel blij mee ben!
Linda (Gast) - schreef op 27-07 om 09:45
Maakt niets uit, ik kijk ook niet iedere dag. 

Ik kan me voorstellen dat de klap veel harder is als je eerst 2 kloppende hartjes hebt gezien en daarna nog maar eentje... Is het je eerste kindje?
Ondanks dat de kans op een miskraam van de ander niet groter is, merk ik wel dat ik meer onzeker ben. Gelukkig heb ik vanmiddag weer een echo!
Krijg je ook extra echo's de eerste periode of niet?
Rosanna - schreef op 27-07 om 11:47
Nee ik heb nog een dochtertje van bijna twee. Mijn man vond dat eigenlijk wel voldoende, maar ging toch overstag. Ik was dus echt nog blijer dat het er twee waren, want dan zouden we een gezin met drie kinderen worden. Hij wil er echt maar max twee. Dus de kans op een derde kindje in de toekomst zal wel zeer minimaal zijn helaas. Hij was na de eerste schrik wel blij met de tweeling hoor!

Ik heb extra echo's aangevraagd de eerste tijd. Nu ik de dertien weken gepasseerd ben en zie dat het andere kindje als goed doet, is mijn onzekerheid gelukkig weg. Dus gewoon vragen om extra echo's als je onzeker bent!
Ilse - schreef op 27-07 om 19:35
Hallo,
Ik ben zwanger van een tweeling en ben nu 10 weken. Eerste x zwanger. En erg spannend. We hebben al 4 echo's gehad wat er veel belovend uitziet.
Toch blijft het spannend..  
Heb sinds zondag last van mijn onderbuik en rug. Heeft iemand hier daar ook last van? Verloskundige denkt aan bandenpijn? Maar is dit niet erg vroeg?
Linda (Gast) - schreef op 27-07 om 20:33
Wij hebben vandaag helaas te horen gekregen dat ons kindje geen hartactie meer heeft. Het is bij 9 weken gestopt met groeien. Wel werd er nog een 3e, leeg, vruchtzakje gevonden, wat achter de andere heeft gelegen. Bizar om te bedenken dat ik zwanger ben geweest van een drieling. 
Het verdriet is groot, maar we geven niet op! 

Ik wens jullie een hele mooie zwangerschap!
Happy mieke - schreef op 08-08 om 13:55
Halo dames.  Ik ben nu 5,5 weken zwanger. Dit doormiddel van iui. Ik had 2 grote eitjes en 1 eitje die er tegen aan hing zeg maar.  Ik hoop zwanger te zijn van een tweeling!  Weten jullie  de waardes van het hcg hormoon nog  toen jullie tussen de 4 en 5 weken waren?? Die van mij zijn hoger dan gemiddeld namelijk 
Happy mieke - schreef op 19-08 om 01:52
En ja hoor! Mijn vermoeden klopte! Wij krijgen een tweeling!!!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'tweeling zwangerschap' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan