HCG waarden in het prille begin! - Zwangerschapsforum

Littlestar - schreef op 09-09 om 17:33
Hey meiden,

Miss een rare vraag en ik weet dat niet iedereen dit laat nakijken.. maar ik vroeg me af wat jullie begin HCG waarde was tss 4 a 5 weken?

IK had op 4weken en 4 dagen een HCG van 1416 .. vond dit vrij hoog en hoop dat dit een goed teken is, want vorige zwangerschappen die slecht zijn afgelopen had ik echt een laag hcg van bij het begin!!

liefs
49 antwoorden en 44063021x bekeken
Littlestar - schreef op 09-09 om 19:15
Niemand ?
Daisy - schreef op 09-09 om 19:34
dit is een heel hoog hcg waarden vind ik persoonlijk, ik had helemaal deze waarden niet, kan mss wijzen op een tweeling?
heb je het al opgezocht op internet?
trotsemama - schreef op 09-09 om 19:37
Hallo Littlestar,

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!!!
Heb het zelf ook niet laten controleren maar dit vond ik via google. Misschien heb je er wat aan...
Leidraad voor hCG waarden tijdens de zwangerschap:
hCG waarde in weken vanaf bevruchting:

3 na bevruchting: 5 - 50 mIU/ml

4 na bevruchting: 5 - 426 mIU/ml

5 na bevruchting: 18 - 7,340 mIU/ml

6 na bevruchting: 1,080 - 56,500 mIU/ml

7 - 8 na bevruchting: 7, 650 - 229,000 mIU/ml

9 - 12 na bevruchting: 25,700 - 288,000 mIU/ml

13 - 16 na bevruchting: 13,300 - 254,000 mIU/ml

17 - 24 na bevruchting: 4,060 - 165,400 mIU/ml

25 - 40 na bevruchting: 3,640 - 117,000 mIU/ml

Niet-zwangere vrouwen: <5.0 mIU/ml

Vrouwen in de overgang: <9.5 mIU/ml


* Deze waarden zijn puur bedoeld als leidraad - de hCH waarden verschillen per vrouw en de hCG waarden stijgen in verschillende snelheden. Een lage hCG waarde hoeft niet meteen te betekenen dat er iets mis zou zijn. Een tweede test kan daar duidelijkheid over geven.
Wat kan een lage hCG waarde betekenen?
Een lage hCG waarde kan een hoop betekenen. Een hertest 2 tot 3 dagen later kan aantonen hoe de waarden veranderen. Een lage hCG waarde kan het volgende betekenen:

Verkeerde berekening van de zwangerschap door een late eisprong of innesteling

Een miskraam

Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. 


Wat kan een hoge hCG waarde betekenen?
Een hoge hCG waarde kan een hoop betekenen. Een hertest 2 tot 3 dagen later kan aantonen hoe de waarden veranderen. Een hoge hCG waarde kan het volgende betekenen:

Verkeerde berekening van de zwangerschap door een vroege eisprong of innesteling 

Een mola zwangerschap

Een zwangerschap van een meerling.


Groetjes Trotsemama
Littlestar - schreef op 09-09 om 19:58
@Daisy: Nee, heb het nog niet gaan opzoeken.. weet wel dat het een hoge waarde is want bij mijn andere twee zwangerschappen zat ik 5weken nog maar aan 307 ..
Ik weet perfect wann mijn eisprong was dus op 4weken en 4 dagen 1416.
heb even die tabel bekeken onder jouw reactie (van trotsemama)

Nu heb ik wel even schrik dat het een mola zwangerschap zou kunnen zijn.. maar dat zal wel niet zeker ??? Heb er toch een redelijk goed gevoel bij!
Morgen mijn tweede BN dan weet ik oft mooi gestegen is!
Tweeling zou ook heel welkom zijn, maar zou even moeten wennen aan de gedachte!

@trotsemama: dankje voor de tabel!!! hoop dat het gewoon een gezond vruchtje is, als het een tweeling zou zijn dan is deze van harte welkom, het zou alleen even wennen zijn aan de gedachte
fadila - schreef op 09-09 om 20:50
hallo
mijn hcg waarde op 5weken en 2dagen waren 4809.mijn eerste ego is woensdag!!!
ben benieuwd.ik hoop dat alles goed gaat zijn(heb een miskraam in april)
Me (Gast) - schreef op 03-11 om 15:47
Little star,

Hoe is het met je afgelopen?
Ik ben morgen 4 weken zwanger en had gisteren bloedname laten doen.
Ik heb vandaag het resultaat van 807 gekregen, want ik bijzonder veel vind..
Vandaar benieuwd naar het jouwe!
Eka (Gast) - schreef op 03-11 om 20:46
192 op 2 weken na bevruchting.
Nura87 - schreef op 09-11 om 18:51
2 weken na bevruchting 685, 3 weken na bevruchting 9785.. was ook bang voor een meerling maar gister op de echo (9 weken zwanger) 1 mooi kindje gezien met kloppend hartje ????
daisy (Gast) - schreef op 20-11 om 20:38
hallo meiden ik ben na 3 jaar klussen eindelijk zwanger maar heb veel last van me darmen en pijn in me onderrug 9 november hcg waarde 115 progesteron 12 utrogestan 200 zetpillen voor geschreven gekregen dooor het feit ik een mk had in september zonder ik wist dat ik zwanger was 8-9 hcg 11 12 -9 hcg 0 nu 15 november mocht ik langs de gynecoloog daar ik onzeker was over mijn pijn in de rug ze zag enkel zeer dik baarmoederslijmvlies terug bloed geprikt na uurtje belde ze me op en zei dat mijn hcg op895 stond en progesteron op 24 morgen middag nieuwe bloedafname de gyne zei dat ik me nog geen zorgen moest maken wand dat me hcg voldoende steeg (maak traag hcg aan uit mezelf) ze zei dat ik nu woensdag mocht komen voor een echo hopelijk zien we ons vruchtje dan heb toch wel schrik hopelijk morgen goede stijging boven de 1000 hcg is dit voor iemand herkenbaar aan alle zwangere meiden dikke proficiat
Ellie - schreef op 28-11 om 14:32
Bij mij stond de hcg 2 weken na de bevruchting(de dag dat ik mijn regels moest krijgen) op meer dan 800. Gynaecoloog vond dat toen al hoog... nadien is dat niet meer gemeten. Bij de volgende bloedname een week later had de gyn dat vergeten aan te duiden... maar had op 5 en 6 weken al een echo
Ji Ji (Gast) - schreef op 22-07 om 10:27
Dag dames,

Graag wil ik mijn verhaal met jullie delen en hopelijk heeft iemand van jullie hier ook ervaring mee gehad. Op 26 juni heb ik bloedtest gedaan en was mijn hcg waarde 1166 was op dat moment goed en vermoeden was 5 weken zwanger. Op echo was nog te weinig te zien. Op 17 juli weer bloed geprikt en was mijn hcg 2394. Ook op de echo was te weinig weer te zien. Ik kreeg toen te horen dat het een miskraam wordt. Ik zou een week wachten of het uit zichzelf loslaat en anders weer naar het ziekenhuis voor medicatie. Ik wilde niet lang wachten en besloot na 2 dagen naar het ziekenhuis te gaan om het weg te laten halen. Ik kreeg op dat moment weer een echo en toen bleek het gegroeid te zijn!!! De gyn vond dit twijfelachtig en raadde mij aan om toch nog te wachten zodat er na een week weer bloed geprikt kan worden en een echo. Jullie kunnen begrijpen wat een onzekerheid/verdriet en toch weer hoop ik nu voel. Heeft iemand hier ervaring mee gehad? 
Dani90 (Gast) - schreef op 22-07 om 20:09
Ik ben ook bang dat mijn zwangerschap in een miskraam eindigt voor de 2e keer...
Zeker na het zien van jullie waarden...
Ik heb 6 juni de eerste dag van ln laatste menstruatie gehad.. de gynaecoloog denkt dat ik een late eisprong heb gehad.. ik weet dus helemaal niet hoever ik zou zijn maar mijn waarden waren donderdag 226.. maandag terug bloedprikken.. ze zei dat het wel mogelijk is een prille zwangerschap.. maar ik ben  zooo bang voor slecht nieuws, wat denken jullie?
Ezkimo - schreef op 22-07 om 20:59
Ik kan niet voorspellen hoe het bij jullie zal gaan maar mijn hcg-waarde was 53 in het begin en na een week was de waarde 450. Ik maakte mij in het begin ook zorgen, zonder reden zo bleek want morgen ben ik 35 weken zwanger van een perfect gezond kindje. Een lage waarde wil dus niet noodzakelijk zeggen dat het niet goed zit. Mij werd verteld dat de waarde zelf niet veel zegt, het stijgen van de waarde zegt meer maar ook niet alles. Sommige mensen maken nu eenmaal trager hcg aan dan anderen. 
Dani90 (Gast) - schreef op 22-07 om 21:31
Dankje ezkimo, voor je positieve verhaal. Nog even en dan heb je je wondertje in je armen, wens je een goede bevalling toe. Ik zal je op de hoogte houden als ik morgen ben geweest, dinsdag de uitslag.. 
Ezkimo - schreef op 22-07 om 21:59
Veen succes! Ik duim alvast voor een positieve uitslag!
Happy girl - schreef op 23-07 om 11:46
Bij mij zeiden ze steeds dat het niet de hoogte van HCG is die belangrijk is maar de verdubbeling om de 72u. Al de rest doet er niet toe.
Veel succes allemaal
Dani90 - schreef op 23-07 om 13:49
Dag dames,
Kom toch nog even steun zoeken. Vanmorgen bloed wezen prikken, de uitslag komt waarschijnlijk pas morgen maar vanaf vanmorgen heb ik bij het plassen steeds een licht rose veeg bloed, nu steeds.
Tis niet veel maar een beetje rose op t toiletpapier. Heb geen buikpuin maar vrees voor het ergste met de bloedtest. Tis nu de 3e ronde in januari, maart ook al meegemaakt.
Ben zo verdrietig, waarom lukt het me niet een keer
Ezkimo - schreef op 23-07 om 14:45
Dani90, die onzekerheid is zo enorm slopend, eh. Ik wil je geen valse hoop geven maar wil toch nogmaals een positief verhaal delen met jou. Zelf heb ik gelukkig nog geen ervaring met miskramen maar ik weet wél wat voor impact dit op een mens kan hebben, mijn zus is er namelijk door in een diepe depressie geraakt. Ik kan alleen maar een luisterend oor bieden en je steunen. Daarom wil ik mijn ervaringen graag met je delen in de hoop dat je er wat aan hebt.
Ik was 9 weken ver toen ik bloed begon te verliezen. Het begon 's morgens en bij mij was het geen veeg bloed bij het plassen maar echt een aantal inlegkruisjes vol. Ik had geen last van krampen. Ik ben toen (op aanraden van de huisarts) onmiddellijk naar spoed gereden om te laten controleren. Volgens de huisarts zat het niet goed en moest ik mij op het ergste voorbereiden. Ik had dus alle doemscenario's al laten passeren in mijn hoofd, was er zeker van dat ik mijn kindje aan het verliezen was.
Daar aangekomen was ik zo zenuwachtig dat ik begon over te geven, ik had koorts en mijn bloeddruk was véél te hoog. Bovendien kreeg ik op dat moment ook enorme krampen. De spoedarts begon mij ook al voor te bereiden dat het niet goed zat en gaf al aan dat als ik met iemand wilde spreken er een psycholoog aanwezig was. Het duurde een uur vooraleer er een gynaecoloog beschikbaar was om de echo te maken. Toen die er eindelijk was, leek het uren te duren vooraleer ze iets zei maar daar waren de verlossende woorden. 'Kijk eens wat een mooi kloppend hartje!'. Ze gaf me aan dat ik me niet te snel ongerust moest maken. Heel veel vrouwen verliezen in het begin van de zwangerschap bloed. Meestal kan de oorzaak van het bloedverlies niet vastgesteld worden. Ze gaf aan dat het om een innestelingsbloeding ging. Ze gaf aan dat dit zelfs tot 12 weken kon voorkomen. Zo lang ik niet méér bloed verloor dan bij een menstruatie, is er meestal niets aan de hand.

Als je nood hebt om je hart te luchten kan je hier altijd op het forum terecht. Er zijn heel wat mensen die graag naar je luisteren en je graag een hart onder de riem willen steken. Ik duim nog steeds voor een goed resultaat morgen en hoe moeilijk het ook is, probeer rustig te blijven en jezelf wat af te leiden.
Dani90 - schreef op 23-07 om 14:55
Ezkimo wat een mooi verhaal.. Het is inderdaad ook niet goed, mocht het wel positief verlopen om je zo druk te maken en zo op te winden. het is rustig afwachten tot het verlossende antwoord van de gynaecoloog
Bedankt voor je steun!
Ezkimo - schreef op 24-07 om 19:32
Dani90, hoe gaat het met jou? Hopelijk goed nieuws gekregen?
Dani90 - schreef op 25-07 om 11:03
Hee Ezkimo,
Ik heb ook een positief verhaal in 72 dagen gestegen van 226 naar 596 ik denk dus wel dat het goed zit,
Ik ben nog voorzichtig maar probeer me eroverheen te zetten. bloed heb ik 2 dagen gehad alleen in de ochtend en middag in de avond was dat gestopt en dan de volgende dag weer enkel roze veeg bij et plassen beetje.
Gynaecoloog zei dat als ik geen hevige helderrode bloeding heb ik me niet moet druk maken 
woensdag 1/8 ga ik voor de echo..
Nu vooral last van maagzuur, pijnlijke borsten vooral als ik mijn BH uitdoe en ze vrijheid krijgen haha. 
me onderbuik is soms gevoelig maar geen pijn en een beetje rugpijn. en vooral vermoeid. 

Jij aan de laatste lootjes bezig, zo spannend allemaal. het is alleen nog niet helemaal gezonken dat er een mensje in mij begint te groeien
Ezkimo - schreef op 25-07 om 12:25
Super goed nieuws, joepie!!!! Probeer nu inderdaad te genieten van dat kleine mensje in je buik. Het is en blijft een wondertje. Zelfs bij 35 weken kan het me soms ineens overvallen dat ik een levend wezentje in mijn buik heb zitten. Veel succes bij je echo!
Jessica (Gast) - schreef op 17-05 om 19:25
Dag allemaal, 
In heb maandag te horen gekregen dat ik zwanger ben maar had 1april mijn regels wel gehad en aangezien ik met inseminatie bezig was had ik de derde dag begonnen met clomid 50mg. Deze morgen heb ik bloed laten trekken en het blijkt dat mijn vruchtpijl niet veel stijgt en verlies ook vuil bloed moet ik mij zorgen maken?
Inara - schreef op 19-05 om 11:35
Heb op 29/04 een TPgehad van een top embryo.  Dag 21 na TP mijn HcG waarden is 1760.  Is dat niet weinig? 
_inmyminiworld - schreef op 23-05 om 16:15
Hey dames,

Hier een hcg van 5913 op 21/05. De laatste nod op 16/04,  zwangerschapstest op 14/05 die possitief gaf en bloedtest op 21/05. 

proud_mommy - schreef op 24-05 om 05:33
Bij mijn zoontje met 4w hcg waarde van 29 en met 4w3d 154. Nu weer zwanger, met 4w5d hcg waarde van 1270 ongeveer.
Babytje4 - schreef op 24-05 om 08:54
Boj mij 1dag na nod een hcg wazrde van 160 
Evita13 (Gast) - schreef op 31-05 om 11:55
Ik had op 4w1d een HGC-waarde van boven de 200 (werd me telefonisch meegedeeld en ze had me de dag ervoor gezegd dat ze verwachtte dat het tussen de 50 en de 100 zou zijn). Dus ik schrok toen ik 200 + getal hoorde... heb enkel de 200 onthouden  
Maar ze zei inderdaad ook: op zich maakt het niet uit hoeveel het juist is, het moet gewoon mooi stijgen. Maandag op 4w6d moet ik weer bloed laten prikken. Fingers crossed!
@Jessica: ik heb ook bruinverlies gehad. Da's niet abnormaal. Kan om oud innestelingsbloed gaan.
Steven (Gast) - schreef op 27-11 om 19:54
Even een vraagje 
Die HCG waarden word dit berekend vanaf de bevruchting of laatste dag menstruatie 
Want 4 weken zwangerschap = aan 14 dagen leeftijd foutus 
Hoe word deze nu berekend 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'HCG waarden in het prille begin!' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan