HCG waarden in het prille begin! - Zwangerschapsforum

Babynummer3 (Gast) - schreef op 22-07 om 22:57
Hoihoi ik sluit me aan ook een positive test
In handen dit word nummer 3 spannend
49 antwoorden en 44241630x bekeken
Lindsay (Gast) - schreef op 30-12 om 11:25
Hallo, ik ben Lindsay en 'zwanger' van mijn 3de kindje..
Ik heb sinds dinsdag licht roos bloed verlies, gisteren een beetje met bruinige afscheiding.. vandaag enkel nog bij het plassen.. Het blijft licht roos, geen felrood bloed.
Ik zou 6weken en 6dagen ver zijn, ben vannacht naar spoed gegaan, gyneacoloog van daar zag niets op mijn echo. Bloedresultaten waren toen nog niet binnen, urine wel, daar konden ze zien dat mijn hgc-waarde 880 was en dit vond de gyneacoloog heel laag voor de termijn dat ik zwanger zou zijn.
Uiteraard ga ik er vanuit dat dit een miskraam zal zijn/worden, ik heb geen zwangerschapssymptomen, maar heb voorlopig ook nog niks dat wijst op een miskraam behalve het hele licht roze bloed verlies heel af en toe op de dag..
Maandagavond heb ik nog betrekking gehad met mijn partner.
Iemand zoiets gelijksaardigs meegemaakt?
Ik hoor het graag, alvast bedankt!
Liefs, Lindsay.
Sofie (Gast) - schreef op 30-12 om 16:05
Mijn hcg waarde is voor de moment 1730. Wilt dat dan zeggen dat de bevruchting ongeveer 5/6 weken geleden is gebeurd of later? 
Ik begrijp deze waarden niet zo goed meer, overal vind ik andere informatie.. 
Floor (Gast) - schreef op 02-03 om 14:13
Dag iedereen,

Eergisteren heb ik via een bloedafname te horen gekregen dat ik zwanger ben, ik weet van mezelf dat mijn eisprong ongeveer een weekje later dan voorzien was.
De dokter vertelde me dat ik maar een HCG waarde van 10 had ... volgende week moet ik openieuw bloed laten trekken.
Denken jullie dat ik me zorgen moet maken?
Groetjes
Nijntje - schreef op 02-03 om 14:54
Hoe lang ben je zwanger? Als je nog voor nod zit dan zou ik me nog geen zorgen maken
Floor (Gast) - schreef op 03-03 om 09:03
Bedankt voor je reactie BabyNr3.

29 januari was de start van mijn laatste menstruatie, dus een 4tal weken vermoed ik dan, maar ik weet dat mijn eisprong pas rond 16 februari was (opgevolgd met ovulatietesten) en ik denk mijn innesteling dinsdag 22 februari omdat ik dan een paar lichtrode druppeltjes had op mijn toiletpapier ... Normaal moest ik nu voorbije zaterdag 26 februari mijn regels krijgen en maandag 28 februari is er bij de dokter een bloedafname gedaan, toen was mijn HCG waarde dus 10. Dus geen idee of ik me hier zorgen over moet maken ... volgende week moet ik gaan voor een nieuwe bloedafname.
Nijntje - schreef op 03-03 om 10:19
Lijkt me wel laag voor na Nod maar als jij zegt dat je een late eisprong hebt dan zou ik me nog geen zorgen maken. Wanneer is je volgende bloed afname?
Floor (Gast) - schreef op 03-03 om 12:21
De volgende bloedafname is komende maandag.

Heb ook heel veel last en pijn in mijn onderbuik, soort krampen/stevige menstruatiepijn.
Geen idee of dat normaal is? :-( 
Nijntje - schreef op 03-03 om 16:14
Kan het groeien van de baarmoeder zijn
Geheim (Gast) - schreef op 11-05 om 20:53
Halokes eenbkkein stoem vraagje .
Ik kreeg een mail met de labo resultaten binnen. 
Hcg waarde 8, Ik snap niet of het nu positief of negatief is?
 Ik ben al mama van een dochter.  vorig jaar was het de test die positief was en mijn bloed negatief 2 dagen later bloed positief.  

Ik hoop dat ik nu niet meer dezelfde chaos gevoel heb. 
 . Mijn huisdokter 2 weken nu op vakantie waar ik de betere uitleg niet kan vinden ... 
Nijntje - schreef op 11-05 om 20:57
Dat is zelfs te laag voor een early want die beginnen bij 10 dacht ik. Hoe lang denk je zwanger te zijn?
Kiana (Gast) - schreef op 16-06 om 19:04
Hallo meiden , 
In 2018 een miskraam gehad in juni in december of november 2018 te weten gekomen dat ik opnieuw zwanger was mijn hcg was toen 19 met 3a4 weken nu 17 februari een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad , en nu 4 maand later terug opnieuw zwanger nu 14 dagen na mijn ovulatie en tussen de 3a 4 weken zwanger en nu een hcg van 107 wil dus niks zeggen denk ik al maak ik me wel meer zorgen door mijn buitenbaarmoederlijke zwangerschap geweest wil dit gewoon niet opnieuw hebben , dus is zo dubbel dit gevoel , moet ik blij zijn of niet ik niet blij zijn pff ????
Sara (Gast) - schreef op 10-09 om 13:20
Ik kom even vragen ,ik maak me heel veel zorgen  ik ben net 4 weken zwanger en mijn hcg is 160 ze hebben inwendig echo gedaan ze konden baby niet zien in de baarmoeder????????ze zien dat baarmoeder zich klaarmaakt om een zwangerschap de rest niets...ik heb veel pijn aan mijn onderbuik ik had pijn aan mijn borstel en nu weer minder.ik maak mij echt zorgen. 
Help pls
Regenboogbaby (Gast) - schreef op 02-10 om 14:08
Zit er nog iemand in dit forum?
Anoniempje (Gast) - schreef op 26-10 om 17:36
Hallo iedereen, 
Ik ben op dit moment in verwachting van een 'accidentje'. 
Hoewel nogal onverwacht, wel heel erg gewenst. 
Graag had ik geweten of er iemand iets gelijkaardig heeft meegemaakt. 
Het is mijn eerste zwangerschap en ik had in al mijn enthousiasme al een afspraak gemaakt bij mijn gynaecoloog (moest hoe dan ook op controle gaan), terwijl ik op dat moment nog maar 4 à 5 weken ver zou zijn. In het begin van onze afspraak een miscommunicatie gehad wat betreft mijn eerste dag van de laatste menstruatie. Ik had per ongeluk die van de voorlaatste doorgegeven in plaats van de laatste, waardoor zij er tijdens de afspraak verkeerdelijk vanuit ging dat ik 8 weken ver zou zijn (en geen 4 à 5 weken). Op dat moment had ik rond de periode van mijn NOD wat bloedverlies gehad en ik had ook buikpijn, dus ik kreeg gelijk een inwendige echo. Op de echo een klein zwart puntje te zien, maar daarnaast ook bloed. Denkend aan wat ze normaal zou moeten zien op 8 weken, zei dat de gynaecoloog uitgaat van ofwel een miskraam ofwel bbz. Resultaat waren verschillende bloedafnames om de 3 dagen, gevolgd door een afspraak voor echo's. Dokter zag immers dat de HCG waarden wel stijgen, maar niet verdubbelen. Tijdens laatste afspraak was de HCG waarde nagenoeg verdubbeld (van 900 naar 1700) op een periode van 3 dagen en ook het vruchtzakje op de echo was flink gegroeid, wel nog steeds een plek met bloed in de baarmoeder maar niet aan het vruchtje. Mijn gynaecoloog blijft me elke keer naar huis sturen met de boodschap dat het een miskraam zal zijn (bbz is inmiddels gelukkig al uitgesloten) en is vervolgens verbaasd als ik op het volgende consult verschijn en er niets gebeurd is. 
Ik ben nu dus in bange afwachting tot mijn volgende afspraak aanstaande maandag. Tegen dan zou ik een 7-tal weken ver moeten zijn en zou er een vruchtje zichtbaar moeten zijn. Als dat niet het geval is, dan spreekt ze over 'dan gaan we het moeten weghalen'. Ik heb het gevoel dat - ondanks dat ik al meermaals heb gezegd dat ik me vergist heb van eerste dag laatste menstruatie - mijn dokter er toch verkeerdelijk van blijft uitgaan dat ik veel verder zou moeten staan dan dat ik ben. Of  is er effectief iets aan de hand en is het toch miskraam? Maar dan zou ik toch iets van klachten moeten hebben (behoorlijk wat zwangerschapskwaaltjes, geen bloedverlies en ook geen krampen meer) hetgeen niet het geval is? Kan het zijn dat ik er - gezien mijn super regelmatige cyclus - er gewoon super vroeg bij was en dat het kindje nog 'op gang moest komen'? Ben ik verplicht om de zwangerschap te onderbreken als ze dat zegt? Of kan ik wachten tot de 'natuur' zijn werk doet en als het niet komt toch nog een second opinion vragen bij een andere arts? Ik vergeef het mezelf nooit als blindelings haar beslissing volg die gestoeld is op een miscommunicatie. Je leest het al, heel wat vragen en ik weet niet goed wat te voelen, ik hang tussen hoop, verdriet, onzekerheid. 
AngelRinoa87 - schreef op 27-10 om 12:07
Bij jezelf blijven. Ze mogen nooit dwingen. 
Als jij het wilt afwachten zullen ze daar gehoor aan moeten geven. 

Sterkte sowieso!
Anoniempje (Gast) - schreef op 28-10 om 10:31
Hallo iedereen, 
Even een kleine update. 
Jammer genoeg afgelopen donderdag beetje bloed verloren, zwangerschapskwaaltjes die beginnen minderen en buik/rugpijn. Gezien de boodschap van de dokter dat een miskraam zeer reëel was, gaan we er ook vanuit dat het wel degelijk het geval is. Maandag krijg ik hiervan waarschijnlijk de bevestiging. 
Ik vermoed dat er toch iets met het vruchtje aan de hand moet geweest zijn waardoor de HCG waarden ook niet stegen zoals ze moesten. Al blijft het zeer moeilijk om de schuld niet bij mezelf te leggen :-( 
Nu in alle rust en sereniteit thuis afwachten tot het erdoor komt. Hopelijk is het allemaal snel achter de rug opdat ik het een plekje kan geven. 

Lia (Gast) - schreef op 08-12 om 20:00
Hoi, hier ook een bezorgde mama. Op 4w een hcg van 114, dit was volgens de huisarts eerder laag. Minder dan een week later (5dagen later) terug bloed genomen en vandaag gehoord dat die 595 is. Volgens huisarts 'goed doorgestegen maar toch aan de lage kant'. Dat is zo'n uitdrukking waar ik enorm nerveus van wordt... 
Met mijn eerste zwangerschap was de eerste waarde enorm hoog maar bleek ene tweeling te zijn. De tweede zwangerschap had ik op 4,5 week 807. Wel best een verschil dus.

Ben nu ook heel erg ongerust of het wel goed komt.  
Gast (Gast) - schreef op 09-03 om 12:11
Hey lieve mensen!
Als eerste natuurlijk allemaal heel veel succes en geluk in het traject dat je moet volgen! Ik denk alleen wel dat je echt op moet passen met dit soort "klussen met kijkers forums". 
Raadpleeg de officiele sites van de universitaire ziekenhuizen.
Hier roept iedereen het aantal weken, maar er zit toch echt een verschil tussen "vanaf de laatste menstruatie" en die vanuit een "IVF cyclus" welke ook een kunstmatige cyclus kan zijn.
Dring simpelweg aan op een extra bloedtest. Als er 2 dagen later opnieuw getest wordt kan er een goede analyse worden gemaakt. Een bloedtest bevestigd normaliter meer dan wat er op een echo te zien is.
Iedereen zoekt houvast en bevestiging. Maar doe dat niet door 1 op 1 te vergelijken dat brengt alleen maar meer onzekerheid!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'HCG waarden in het prille begin!' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan