Teleurgesteld met geslacht? - Zwangerschapsforum

Maan (Gast) - schreef op 19-11 om 10:02
Hoi allemaal

We weten sinds kort dat we in verwachting zijn van een jongen. Ik denk al de hele zwangerschap dat het een jongen wordt maar toch kwam het een beetje rauw op mijn dak. Het is dus uitgesloten dat we een meisje krijgen. Daar heb ik ergens best moeite mee, terwijl ik voor mijn gevoel al helemaal ingesteld was op een jongen. 
Ons jongetje is helemaal gezond en daar ben ik natuurlijk super blij mee maar er is een gevoel wat me niet loslaat. En dat vind ik zo erg!!  
Ik hoop wel ooit een meisje te krijgen. Maar heb het idee dat mensen het over het algemeen leuker vinden als het een meisje is. Uitspraken als "een gun je een meid want die kan je maar hebben" of "een moeder dochter band is zo speciaal".
Ik hoop dat iedereen wel blij is dat het een jongen is en dat ik van dat gevoel af kom.
Zo raar dat ik dat voel want qua kleding, denkwijze, enz was ik dus al helemaal ingesteld op een jongenz

Herkent iemand dit? Of kan iemand me gerust stellen dat dit normaal is. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben echt heel dankbaar met een gezond jongetje in mijn buik
21 antwoorden en 34839333x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 19-11 om 11:46
Ik was eerst een beetje in de war dat mijn 2de een meisje was. niet echt teleurgesteld maar ik vond mezelf altijd meer een jongensmoeder als een meisjes moeder. zag mezelf ook eerder lekker gaan voetballen met mijn kleintje als gaan tutten met haar haartjes. maar nu ze er is zou ik niet zonder kunnen. je bent echt niet de enige die dit heeft en als je kleintje gezond op je buik ligt dan ben je dat gevoel vast wel kwijt. 
Maan (Gast) - schreef op 19-11 om 15:28
teleurgesteld is ook niet het goeie woord. Het is gewoon zo definitief en een beetje verwarrend inderdaad
MamaN - schreef op 19-11 om 15:34
Ik had ook het gevoel dat ik een jongen zou krijgen en dat kreeg ik ook. Maar ik was altijd ingesteld op meisjes, zelfs na de echo liep ik nog naar roze jurkjes dit is ook de eerste jongen in mijn kant van de familie.  Mijn zoontje is nu 1,5 en ik ga nog steeds weleens naar de meisjesafdeling, haha. Maar geloof me een jongensmoeder wordt je vanzelf, ik doe echt jongensdingen met hem. En eigenlijk, vooral als ze nog baby zijn maakt het niet zoveel uit wat het geslacht is want ze doen hetzelfde. 
Amy - schreef op 19-11 om 19:27
Ik had dat gevoel ook bij mijn eerste kindje nadat we bij de geslachtsecho hoorde dat het een jongen was. Vooral ook omdat ik stiekem op een meisje hoopte omdat ik me echt altijd als meisjesmoeder zag en de echo als volgt ging..ik zie kan het niet goed zien.... owh wacht ik denk een meisje....nee het is toch een jongen.

Maar ik kan je wel vertellen ik ben helemaal om. Als ik dit van de tevoren had geweten dat jongens ook zo leuk zijn dan was ik nooit "teleurgesteld" geweest naar de echo. Ook qua kleren heb je tegenwoordig zoveel leuks voor jongens.

Ik ben nu in verwachting van een meisje en nu was ik zo vanuit gegaan dat het weer een jongen zou zijn dat ik nu zeer verbaasd was dat het een meisje is.

De jongen-moederband is trouwens ook geweldig hoor. Meestal zijn jongens zelf knuffeliger dan meisjes.
liesx - schreef op 19-11 om 20:16
Ik wist zeker dat ik een meisje in mijn buik heb, dat was ook zo. Herken je gevoel wel een beetje.... Maar jongens zijn hartstikke leuk voor hun moeder!! Ik geloof erin dat hoe dan ook jongen of meisje elke band met je kind bijzonder is 
Maan (Gast) - schreef op 20-11 om 21:17
Bedankt allemaal!
Mijn stomme gevoel is helemaal weg! Gelukkig want ik voelde me er zo schuldig om. 
Super lieve reacties
Medea - schreef op 21-11 om 13:17
Dag,
Ik snap je gevoel. Maar jongens zijn echt heel leuk!! en inderdaad heel lief voor hun mama.
en bovendien, straks als ie er is; denk je niet meer in jongen of meisje. dan is het gewoon je kind, klaar.
Lott - schreef op 09-05 om 15:15
Hoi maan, lees je topic nu pas ..
Gister geslachtsecho gehad. Terwijl ik erg hoopte op een meisje is het idd wat ik dacht een jongetje. Tot nu toe dat we weten gewoon gezond dus geen reden voor gekke gevoelens. Nu voel ik me toch al de hele dag zo down, kan er gewoon om huilen en t slaat nergens op.. Is dit bij jullie vanzelf over gegaan? Hoop ooit nog n meisje te krijgen natuurlijk... 
Knorretje - schreef op 19-05 om 14:26
Goedemiddag dames,
Mijn partner en ik hebben ook een hele sterke wens. Ook omdat dit mijn enige zwangerschap zal zijn. Belangrijkste is dat het gezond is.
edvige - schreef op 24-05 om 16:43
Oh zo herkenbaar dit! 
Ik wilde ontzettend graag een meisje omdat mijn man al een jongetje van bijna vier heeft. Het kwam dus ook gigantisch rauw op mijn dak toen ik met 16 weken hoorde dat het een jongen is. Ik heb het ook niet naar mijn omgeving durven uitspreken dat ik zo teleurgesteld was. 

Nu heb ik er gelukkig vrede mee!
mama2 - schreef op 25-06 om 23:52
hallo, dat komt gewoon omdat je afscheid moet nemen van het idee: jongen of meisje krijgen. Pak je denkt dat je een meisje gaat krijgen en je krijgt een jongen. Dan moet je voor een stukje afscheid nemen van de gedachten die je hebt gemaakt (kleertjes kopen enzo) en dan kun je pas nieuwe leuke gedachten krijgen. Vroeger wisten ze niet wat ze zouden krijgen,... en dan kreeg je gewoon jouw baby in jouw handen,... soms denk ik dat dat beter is! Maar ik ben ook heel nieuwsgierig hoor! Wil het ook asap weten
Bianca (Gast) - schreef op 05-07 om 08:13
Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik dat ook hoor. Ik wist ook gewoon dat het een jongen zou worden maar had zo gehoopt op een meisje. En toen we de 20-weken echo toen hadden bleek het inderdaad een jongen te zijn dus toen echt wel even een traantje gelaten. Ik vind best dat je een voorkeur mag hebben en dan even teleurgesteld mag zijn. Inmiddels is hii ruim 2 en vanaf het moment dat hij geboren is ben ik stapelgek op hem en is het een schat en een boef van een jongen! Inmiddels wel zwanger nu van een 2e (25 weken) en dat wordt wel een meisje dus toen ook een traantje weggepinkt van vreugde????
Anoniem (Gast) - schreef op 25-07 om 23:58
Ik ben nu zwanger voor mijn 5 de ik hoopte al bij mijn 3 de dat het een meisje zou zijn, maar nee hoor een jonge 4 de ook en ben nu weer zwanger voor een jonge. Mijn eerste twee zijn ook jongens. Zou zo graag 2 jongens en 2 meisjes hebben. Maar je kiest er niet voor. Mijn jongens zijn super. Het is jou kind meisje of jongen. Maar je wilt tuurlijk van allebij de geslacht eentje hebben. Maar dat kan niet altijd. Ik denk dat ik het nog 1 keer ga proberen en daarna genoeg denk ik.
Lara220610 - schreef op 27-07 om 16:15
Je kunt er niet voor kiezen he, maar zo te lezen ben je toch ook blij met een jongen.
Ik ben nu 15 weken zwanger, ook van een jongen.
Graag had ik een meisje gewild, maar ik ben blij dat de eerste een jongetje word.
Mijn eigen gerust stelling is, is dat als de 2e (of één daarop volgend) een meisje word, zij in ieder geval een grote broer heeft.
Ik vind dat best belangrijk, voor een meisje, dat zij een grotere broer heeft.
Maar aan de andere kant kan ik de ietwat teleurstelling ook begrijpen hoor! Ik had ook graag een schattig meisje in mijn armen gehad die straks met poppen aan het spelen is.
Maar ieder voordeel heeft zijn nadeel en ieder nadeel zijn voordeel nietwaar
In ieder geval heel erg veel plezier met de zwangerschap!
Anoniem (Gast) - schreef op 11-09 om 21:34
Al sinds mn eerste zwangerschap afgebroken moest worden dacht ik dat als ik nog eens zwanger zou worden ik vast geen meisje zou krijgen. Ik wil wel heel graag een meisje (een jongen ook hoor) omdat het heel mooi zou zijn kwa generaties ouste dochters.
Vandaag heb ik gehoord dat mijn gevoel juist is en ik een jongen krijg. 
Hoewel ik het verwacht hand vond ik het toch erg moeilijk om te horen dat het echt geen meisje was. Dat vind ik stom van mezelf. Ik ben ook wel blij met een gezond zoontje. Dank dat ik misschien gewoon even afscheid van de gedachte en hoop moet nemen die ik had. Maar voel me nu wel een beetje rot over hoe ik me voel.
Hummeltje - schreef op 13-09 om 17:40
Lol zo herkenbaar! Tis indd geen teleurstelling want je bent evengoed blij met wat je krijgt. Maar je eigen beeld hoe je het voor je zag is als een ballon stuk geprikt   mijn eerste was een meisje mijn 2e een jongen mijn 3e een meisje. Ik had sterk een gevoel dit wordt weer een meisje maar ik wou zo graag nog een jongen! Ook voor mijn zoontje best lullig al die meiden om hem heen! En daarnaast ik wou het gewoon weer mee maken hahaha maar we krijgen dus een meisje.. eerste dag mensen zeiden wat leuk en ik ja heel leuk klonk totaal niet happy maar ja toch ergens teleurgesteld hahaha maar nu..paar daagjes later  me winkelmandje staat vol meiden kleding ( alle jongens er uit gegooid) en in me hoofd is het weer helemaal omgetuned! Kan niet wachten! 
Mama3 (Gast) - schreef op 18-12 om 23:53
Ja is heel normaal hoor. Ik weet niet of het hier mag maar ken je www.genderbalance.nl? Daar hebben ze een methode voor een meisje, ook voor jongens. Iemand misschien ervaring mee? 
Gwen - schreef op 19-12 om 04:15
Bij mijn eerste zwangerschap wisten we het geslacht niet tot de bevalling. Ik denk dat dat scheelt. Ik wilde graag een jongetje en had ook 6 maanden het gevoel dat het een jongetje zou worden. Mijn moeder had zelfs al een blauw knuffeltje gekocht. Dat ze geboren werd, kwam ze op de reanimatie tafel te liggen. Toen wist ik nog steeds niet wat het was. Na 5 minuten zei een arts 'het is een meisje'. Toen zei ik tegen de verloskundige die bij mij stond 'dat kan helemaal niet, die is niet van mij' hahaha. Dat was natuurlijk een geintje. Maar je moet op dat moment zo omschakelen. Het was vooral heel gek om haar naam te noemen omdat je eigenlijk stiekem al in je hoofd de jongens naam een aantal keer hebt op gezegd. Maar super blij met ons meisje. En nogmaals, wanneer je er na de bevalling pas achter komt, ben je blij met alles. Hoe cliché 'als het maar gezond ter wereld komt' en dat was bij ons nog spannend. Bij een volgende zwangerschap willen we het geslacht trouwens weer niet weten. Maar dat je even moet wennen aan het idee, is helemaal niet zo gek hoor!
Anoniem (Gast) - schreef op 19-12 om 06:31
Wauw zoveel mensen die juist een wens hebben voor een meisje en niet voor een jongen hihih.
Wij(mijn mam vooral) wilde juist altijd een jongetje hebben, de eerste 2 zijn al een meisje en nu weer zwanger maar weten nog niet wat het wordt. Maar mijn gevoel zegt weer een meisje. Ik wil zooo graag ook een zoontje, mijn man zou daar echt gelukkig van worden. Denk dat de wens daarom zo sterk ook bij mij is, want opzich ergens maakt het mij niet uit zolang het maar gezond is. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Teleurgesteld met geslacht?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan