zwanger van een kindje met hersenbalk afwijking - Zwangerschapsforum

m_hopman@planet.nl (Gast) - schreef op 15-11 om 15:42
Beste Marijke,

Ik weet niet van waneer dit bericht dateerd?
Ik mis zelf een deel van de hersenbalk, bij mij is het ontdekt toen ik 9  jaar oud was. Ik ben  nu 43.
Ik las dat iemand het  hier een ziekte noemtt. Dat is onjuist. het is een handicap/ be perking.Niet iedereen  heeft de zelfsesymthomen. de een is moeilijk lerend de ander  doet de universiteit. mijn ouders werd ooit gezegd dat ik een van de drie gevallen was in Europa.   Ik ben heel lang opzoek geweest,  tegen    naar mensen die dit ook hebben.  na jaren zoeken heb via Amerika  twee volwassenen gevonden van mijn leeftijd.
39 antwoorden en 45967758x bekeken
PH-BOB (Gast) - schreef op 11-05 om 21:30
Beste Marijke,
Wij hebben twee jongens van 14 en 5 met een afwijking aan de hersenbalk.
Onze zoon van 14, heeft een misvorming aan zijn hersenbalk en de jongste van 5 mist de hersenbalk voor 99%.
Als ik nu om de koffie zou komen, zou je niets aan beide jongens merken.
Dus zou ik in mijn beleving, je zwangerschap niet afbreken.
Je mag ons altijd een mail sturen voor meer informatie.
Mvgr.,. Nico Hes (nico.hes@gmail.com)
Anoniem (Gast) - schreef op 18-07 om 21:24
Ik mis die hersenbalk volledig en ik ondervind wel klachten, maar ik heb verdorie aan de universiteit gestudeerd.. ben ik even blij dat het bij mij niet op de echo gezien is anders hadden mijn ouders mij dus ook geaborteerd kunnen hebben.. lekker dan. Ik mag dan wel eea mankeren door de afwezigheid van, maar ik ben inmiddels een slimme en lieve vrouw van 34 die niet de begeleiding heeft gehad die nodig was geweest in mijn jeugd, maar ik ben echt een prima mens ondanks dat dus ik vind het persoonlijk ook shocking om te lezen. Zo dat moest er ff uit.
Wetslandsefries (Gast) - schreef op 11-12 om 20:53
Hallo,
Ook ik heb een kindje zonder hersenbalk. Wij zijn er achter gekomen bij de 20 weken echo en zijn door een hel gegaan. Ons werd geadviseerd de zwangerschap af te breken. Maar vervolgens bij de volgende ziekenhuis spraken ze dit tegen. Gelukkig hebben wij het kindje gehouden. Ze is nu net 2 jaar geworden. Het is een vrolijke meid ze loopt wat achter met praten aar dat had ze ook met kruipen en lopen maar dat kan ze nu ook. In andere dingen is ze juist ver voor zoals samen delen. Knutselwerkjes voor oudere kinderen en ze snapt alles heel goed.  Toch ben ik nog steeds heel onzeker wat het ons gaat brengen jn de toekomst.
Ik weet niet of jullie het afgebroken hebben of dat het kindje er al is?( sorry niet alles gelezen) maar ga kijken of het erfelijk is het blijkt dat als het erfelijk is dat het kindje meer problemen kan krijgen als dat het niet erfelijk is.
Ik zou graag met meer mama,s of papas in contact willen komen die een kindje hebben zonder hersen balk. Gewoon om er over te praten want er is nog zo weinig bekend hier over. Wat kan ik gaan verwachten enz mischien niet handig maar hier mijn email adres westlandsefries@hotmail.com
linda75 (Gast) - schreef op 07-02 om 16:24
De berichten zijn al wat ouder maar ik wil toch graag reageren. Ik heb een zoon met acc. Hij zit nu in brugklas havo/vwo....Ja, hij is geen standaard leerling, tempo is wat lager en hij vindt sociale interactie moeilijk maar is heel gelukkig en heeft een aantal vrienden op school (gewoon regulier onderwijs).
Wij stonden 13 jaar geleden ook voor de keuze. Heel moeilijk omdat zolang het kind niet geboren is, je totaal niet weet wat hoe de gevolgen hiervan bij het kind zijn. Vaak gaat het gepaard met andere syndromen, vooral bij meisjes.  Bij onze zoon gelukkig een geïsoleerde vorm! Wij kregen in het ziekenhuis, bij 20 weken de keuze.....Ze vonden onze keuze dapper. Er was niets dappers aan want de andere keuze durfde ik al helemaal niet te maken.
Ik ben heel blij met onze keuze!
Sonja (Gast) - schreef op 04-04 om 18:36
Dag,
mijn zoon heeft ook geen hersenbalk. we hebben ons doodongerust gemaakt, tijdens de zwangerschap en erna. nu is hij 17 en er is niets te merken. dit kan dus ook!
Esmee (Gast) - schreef op 27-07 om 22:42
Hoi hoi ik ben 15 jaar en heb corpus collosum agnesie  ( het missen van de hersen balk ) ik heb hier nooit  echt over gepraat in het openbaar echt maar ja daar gaat het niet over ik zit op een praktijk school  en een paar andere dingen ik weet dat me moeder het soms lastig vond om me te begrijpen maar ze snapt me  ik voel me gewoon  goed enzo ik moet alleen langer over iets leeren en er zijn zoiezo nog meer dingen maar ja 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'zwanger van een kindje met hersenbalk afwijking' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan