Hoe groot is het hoofdje eigenlijk? - Zwangerschapsforum

1e-x-zwanger - schreef op 18-06 om 13:47
Hoi mama's en mama's2be,

Zoals je al kunt raden ben ik zwanger met alles er op en er aan. Misselijk, pijnlijk, roze wolk, blij, in de war en een beginnend buikje.

Ik vroeg me af, want dat kan ik nergens vinden, hoe groot het hoofdje nu echt is wat ik er strakjes uit moet persen. Ik lees wel had het hoofdje de grootste diameter heeft van heel het lijfje maar hoe groot is dat nu eigenlijk ?
11 antwoorden en 46028973x bekeken
Natalie - schreef op 18-06 om 14:03
Hey,

goh das afhankelijk van kindje tot kindje hoor. Maar denk richting grote appelsien/ pompelmoes. Zoiets? Nu ja, dat zijn dingen waar je je niet te veel zorgen over moet maken, dat komt wel goed eens de bevalling daar is.
De weeën zijn pijnlijker dan het bevallen zelf als je het mij vraagt  Althans was dat bij mijn eerste zo, benieuwd hoe het nu zal zijn!

Groetjes.
1e-x-zwanger - schreef op 18-06 om 14:06
Hoi Natalie, hoh ... dat is behoorlijk zeg. Om eerlijk te zijn zie ik daar het meeste tegenop. Voor de pijn ben ik niet zo bang. Nooit geweest maar misschien verander dat als het dichterbij komt. 

Ik zag laatst een foto van een totaal ruptuur een daar schrik ik veel harder van. Ongelofelijk dat je dat overleeft. Brrrrrr, nee ik moet er niet aan denken
Natalie - schreef op 18-06 om 15:20
Niet te veel nare dingen bekijken, daar krijg je alleen maar angst van.
En dat hoofdje, zit daar maar niet te fel mee in, dat hoofdje geeft mee ook hé! De schedel is nog zacht en de 2 helften schuiven als het ware beetje over elkaar.
Komt wel goed!
Lexy - schreef op 18-06 om 16:40
Uhm, wat had je dan verwacht?
liena - schreef op 18-06 om 17:42
oooh ik was vandeweek aan het kijken op youtube voor zwangerschaps yoga.
ik dacht mss kan ik die oefeningen wel thuis doen. stond er een filmpje bij van een bevalling. kon het echt niet laten om het niet te bekijken. nu ben ik niet echt bezig met hoe de bevalling gaat verlopen maar toen ik dat filmpje zag kreeg ik het toch wel even benouwd :s
gerda - schreef op 19-06 om 07:00
Als je totale ontsluiting hebt is dat zo'n 10cm en daar past het hoofdje door.
Je moet je er echt niet zo druk om maken! Bedenk maar dat miljoenen - nee, miljarden - vrouwen je voor zijn gegaan.
synoniem (Gast) - schreef op 22-01 om 16:28
Ik wil het ook weten. Mijn kindje komt er bijna uit en ik weet niet hoe groot het is. 10cm? Ik wil het zooooo graag weten.
synoniem (Gast) - schreef op 22-01 om 16:29
Hoofd he?
Had 2 stevige baby, s voor 3 wk te vroeg & zijn er ook gewoon uitgekomen hoor hihi
Anoniem (Gast) - schreef op 24-01 om 13:23
Ik vond ook de weeën erger dan de bevalling zelf.
Succes niet te druk maken inderdaad laat het over je heen komen het komt helemaal goed!
Anoniem (Gast) - schreef op 24-01 om 20:27
Tijdens de 20 en 30 weken echo wordt het hoofdje gemeten. Vraag het dan aan de verloskundige. Mijn dochtertje groeit op zich goed, maar heeft wel een kleine hoofd. Das niet zo vreemd, want ik heb zelf ook een kleiner hoofd.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoe groot is het hoofdje eigenlijk?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan