Erfelijke vroeggeboorte? - Zwangerschapsforum

Lexie - schreef op 13-10 om 18:34
Ik heb ook weer gelezen dat ze een bloedtest kunnen doen om te kijken of je kindje te vroeg geboren gaat worden. Misschien ook het nazoeken waard? Ik heb voor de rest geen ervaring met vroeggeboortes, ben zelf een aantal dagen na uitgerekende datum geboren.
8 antwoorden en 45786754x bekeken
gerda - schreef op 13-10 om 19:54
Zelf ben ik ook te vroeg geboren (met 7 maanden) en ik heb een broer gehad die met 6 maanden is geboren. Ik vond/vind het dus ook altijd spannend.
Ik heb inmiddels 2 kinderen en ben in verwachting van de 3e, maar al mijn 3 kinderen hebben mij "ingehaald". Onze dochter is geboren met 38 wk en 5 dg, onze zoon met 38wk en 2 dg en wat onze jongste dochter gaat doen weten we nog niet, maar vorige week was ik op controle bij de gyn (vanwege mijn bloeddruk) en toen waren er geen tekenen dat de bevalling op korte termijn plaats zal vinden.
Shana - schreef op 19-10 om 22:28
ikzelf ben veel te vroeg geboren (op 5 maanden en 3 weken) is er dus een kans dat ons kindje ook zo vroeg geboren kan worden? mijn vent is 3 weken te vroeg geboren nu ik dit lees hoop ik toch dat het bij mij niet zo zal zijn mag er niet aan denken
Kim - schreef op 19-10 om 23:06
Ik heb het bij mijn verloskundige nagevraagd en die vertelde mij dat er wel een kans is dat je eigen kindje inderdaad eerder kan komen, maar dat het niet precies is vast te stellen. Inmiddels ben ik 33,5 week zwanger en mijn kindje is al volledig ingedaald. Toch hoef ik me er volgens de verloskundige niet al te druk om te maken.

Ik heb het bij haar aangegeven dat ik zelf dus te vroeg ben geboren en nu houden ze er wel rekening mee, dat zodra ik bel omdat ik met een 'klacht' of 'vermoeden' zit ze er eventjes extra naar kijken, wat voor mij wel een heel geruststellend gevoel geeft.

De kans is er dus wel, maar het is niet dusdanig zeker dat je je er echt druk om hoeft te maken. Gewoon erg goed naar je eigen lichaam luisteren en zoveel vragen aan de verloskundige als nodig is!

Ik hoop ook dat mijn kleintje minstens tot 37 weken blijft zitten!
J (Gast) - schreef op 03-03 om 14:32
Ik ben zelf met 6 maanden en 3 weken geboren kan niet lopen maar verder gewoon gezond.
Nu vraag ik me af of dit erfelijk is
Heb ik wel of geen kans op een gehandicapt kindje?
Emmy - schreef op 27-05 om 12:08
Ik ben zelf te vroeg geboren, het begin 10wk te vroeg maar uiteindelijk 5wk te vroeg geboren. Mijn bevalling was precies op tijd. Heb mij er ook zorgen over gemaakt en besproken met gyn. Die heeft het extra in de gaten gehouden, maar dat bleek dus niet nodig. 
Lily (Gast) - schreef op 16-11 om 09:34
ik zelf ben ook te vroeg geboren omdat het in mijn familie zit. 
ik weet dat het erfelijk is omdat het bij mij in de familie zit. 
je hoeft je alleen geen zorgen te maken. een maand is niet extreem vroeg.
ik zelf ben 11 weken te vroeg geboren en leef ook en normaal leven.
hopelijk gaat alles gewoon zoals het hoort maar 40 t/m 37 weken is gewoon goed 

groetjes, Lily
Denise Kerber - schreef op 16-11 om 10:16
Dat valt te testen toch? Je kunt het laten onderzoeken. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Erfelijke vroeggeboorte?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan