Zwanger en bloedverdunners (clexane) - Zwangerschapsforum

Shadowa - schreef op 15-09 om 10:28
hoi hoi
Ik ben nieuw op dit forum en heb een vraagje. 
Ik ben nu 36 weken en 2 dagen zwanger en moet bloedverdunners gebruiken (heb factor 5 leiden en trombose gehad in verleden).
Ik spoot eerst fragmin maar sinds kort moest ik overstappen op 2x per dag clexane spuiten (zodat het minder lang in bloed zat mocht ik weeen krijgen).
Zijn hier ook mensen die bloedverdunners hebben gespoten? Il ben benieuwd wat bij jullie is afgesproken rondom de bevalling. Ik mag natuurlijk bevallen en de arts zegt dat ik moet stoppen met spuiten zodra de weeen beginnen. Meerdere met deze ervaring?
Of hoe ging de bevalling bij jullie rondom protocol bloedverdunners?
Ik mag alleen 24 uur geen ruggenprik maar er zijn andere optied voor pijnstilling.
Hoor graag wat de reacties zijn . En hoe de bevalling ging. 
Liefs
2 antwoorden en 11420835x bekeken
Me (Gast) - schreef op 14-09 om 21:50
Hoihoi

Ik ben 5 weken terug bevallen van een perfect gezond zoontje.  Ook ik heb factor v leiden en eerder al trombose gehad jaren terug. Ik moest 1x per dag clexane spuiten gehele zwangerschap en nu momenteel nog (tot 6 weken na bevalling).
Ik ben ingeleid geweest waardoor ze natuurlijk konden plannen dat ik de avond ervoor en de dag zelf geen clexane meer hoefde te zetten. Maar ze hadden gezegd gewoon de moment dat je weeen beginnen niet meer spuiten. Het blijft maar 8h max in je bloed dus tegen dat je dan echt gaat bevallen kan je gerust epidurale zetten.
Ook ik heb epidurale laten zetten en alles is heel goed verlopen geen complicaties. Na bevalling komen ze je spuit zetten wanneerbhet terug moet. Ik ben bevallen om 12h02 en die avond kreeg ik al terug bloedverdunners.
Hoop dat dit je wat gerust stelt want ook ik wist allemaal niet goed watte verwachten maar geen zorgen maken!!

Groetjes
Cindy (Gast) - schreef op 27-11 om 14:27
Hallo,
Ik ben onverwachts zwanger en ik nam Xarelto (bloedverdunners). Zou dit kwaad kunnen voor de foetus?
Alvast bedankt
Cindy

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger en bloedverdunners (clexane) ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan