bijna 6 weken zwanger, nog geen last van kwaaltjes! - Zwangerschapsforum

sophie2p - schreef op 20-10 om 11:53
Hoi hoi!
Wij zijn bijna 6 weken zwanger en heb nog geen last van als die kwaaltjes die je overal leest en hoort.. Daarom maak ik me soms wel een beetje ongerust.. Ik heb enkel heel wat puistjes enmoet iets meer plassen en heb wat meer witverlies maar voor de rest.. we hebben pas over 2 weken onze 1ste echo..

Groetjes!
19 antwoorden en 45583445x bekeken
Mummie - schreef op 20-10 om 12:00
Hallo Sophie,

L.
Anne - schreef op 20-10 om 12:03
Hey Sophie,
Maak je geen zorgen over de kwaaltjes, bij mij zijn die ook pas na een week of 8 opgedoken maar dan ook in alle hevigheid: hele dag misselijk, verschrikkelijk moe, vet haar, vette huid. Het moe zijn is er nog steeds en de misselijkheid is beter, maar af en toe nog een slechte dag.
Geniet nog van je kwaaltjesvrije periode of misschien ga je gewoon minder last hebben van kwaaltjes, had bij mijn 1ste zwangerschap ook nauwelijks kwaaltjes!

Anne
sophie2p - schreef op 20-10 om 12:10
Hoi!
Bedankt voor de snelle reactie..
Onze ouders weten het nog niet dus iets vragen gaat moeilijk zijn he .. Voor zover ik weet geen erfelijke ziektes.. mijn moeder heeft dezelfde huisarts dus die had wel iets gezegd dan hoor.. Ik ben gewoon zo bang dat er misschien iets mis.. Maar zolang alles is zoals het blijft zal het wel OK zijn zeker? Iets vreselijks als een miskraam moet je altijd wel zien he? Aangezien ik huishoudhulp ben en nogal vaak met zware dingen trap op trap af moet, en veel moet bukken en sleuren.. Ben zo bang iets verkeerd te doen
Groetjes en nogmaals bedankt!
Mummie - schreef op 20-10 om 12:32
Hallo Sophie,


L.
sophie2p - schreef op 20-10 om 12:45
Hey L
Ik ga ook 12 weken wachten om het te zeggen.. Tot nu toe heb ik ook nog geen bloedverlies of krampen gehad.. niks van kwaaltjes.. net daarom dat ik me zorgen maak.. maar het zal wel tussen mijn 2 oren zitten.. Een afpraak met onze gynaecoloog kon pas 7 november.. nog even geduld dus! Dan ben ik iets meer dan 8 weken dus dan zullen we meer weten! Geduld is jammer genoeg niet 1 van myn eigenschappen  Ondertussen dus een beetje opletten wat ik doe he.. Het was vast zalig he, dat hartje horen kloppen?
Groetjes
Lynn - schreef op 20-10 om 16:37
Hey Sophie,
Ik ben morgen 7 weken zwanger en heb wel last van kwaaltjes, maar kan je zeggen dat die bezorgdheid er dan ook is! Positief proberen te denken en te genieten, al is dat af en toe wel lastig want je blijft je afvragen of wel alles oke is daarbinnen! Ik heb al een echo gehad en alles wat goed... Dat is fijn om te horen, maar dan nog denk je een paar dagen later weer... Zou echt alles oke zijn? Pff is latig! Maandag weer een echo en hoop dat dan ook alles oke is!
Doe lekker rustig aan en hoop dat de tijd een beetje snel voor je gaat!
Liefs Lynn
sophie2p - schreef op 21-10 om 10:11
Hey Lynn!
Bedankt voor de reactie.. ja we zullen allemaal pas gerust zyn alst kindje echt in onze armen ligt waarsschijnlijk he! Inderdaad hopen dat de tijd snel vooruit gaat! Woon jij in Belgie? want als jy al je 2de echo op 7 weken tijd krijgt.. dat is wel veel he! Ik kon de eerste pas rond 8 weken laten doen zei de dokter.. dan zien ze ineens of het hartje al klopt etc..
Groetjes!
Mummie - schreef op 21-10 om 10:42
Hallo Sophie,
Mommy-Of-Nyana - schreef op 21-10 om 10:48
goede morgen Sophie, 

je hoeft je zoals de andere ook allemaal zeggen helemaal geen zorgen te maken als je geen kwaaltjes hebt. en je geluk prijzen sommige hebben hier echt heel veel last van andere weer niet het is echt verdeelt.. ik heb nooit kwaaltjes gehad in het begin nuja wij waren ook al 10 weken en 4 dagen eer we pas wisten dat we zwanger waren en heb zelf nooit niets gemerkt doordat ik de eerste 2 maand mijn regels gewoon door kreeg.. ben ook van Belgie en heb de eerste echt dus pas op 10weken en 4 dagen gehad en de 2e op 12weken.. en zo ben ik om de 4 weken aan terug aan het gaan op controle..nu moet ik de 28weken echo doen op 8 nov en dan moet ik al terug gaan op 20 nov en zo om de 3 weken ongeveer tot dec en dan elke week in januari zit er zelfs maar 3 dagen tussen 2 echo's... het hangt ook veel van gynaecoloog tot gynaecoloog af denk ik..
maar ook ik werkte in de zorgsector namelijk ziekenhuis op orthopedie en heb daar mensen moeten tillen die soms tot 100 kg wogen... het is normaal dat je je wat zorgen maakt als je weet dat je zwanger bent en zwaar laste moet dragen dus gewoon beetje opletten voel je je bij iets niet 100% doe je het rustiger en desnoods loop je 1 keer meer dan normaal. 

nog even tanden bijten en je kan je eerste echo zien zodat je wat geruster bent.
in ieder geval houd ons zeker op de hoogte! en heel veel  succes met je zwangerschap en doe alles maar een graadje minder op je werk zodat je je zeker voelt!

liefs Daphne
claartje (Gast) - schreef op 22-10 om 14:55
Hoi hoi,

Hierbij iemand die nu 6 weken en 3 dagen zwanger is. ik heb hier ook bijna geen kwaaltjes, en ik maak mij daar heel druk om! En dat weet ik , ik zou het niet moeten doen. is niet goed voor het kindje. Net zag ik bij het plassen, bij het afvegen een heel licht drupje lichtroze bloed, het was echt miniscuul maar zat te shaken op de wc. ben net bij de podoloog geweest voor mijn rugklachten en daar hebben ze flink lopen trekken aan mijn buik en bekken. Ik hoop echt zo da th et daar wat mee te maken heeft.
Verder zijn mijn borsten wel gevoelig maar ook niet groter dan normaal! De ene keer heb ik er heel veel last van en de andere keer helemaal niets. Ik ben 34 en werk zelf in de kineropvang maar had niet gedacht dat ik zo onzeker zou zijn.
ik wil gewoon hopen op een goed einde van de zwangerschap, de vorige keer heb ik al een miskraam gehad met 5 weken en 2 dagen. Nu zit ik dus op 6 weken en 3 dagen maar ik ben zo bang, zo bang.
Hoop dat jullie mij gerust kunnen stellen
Groetjes Claartje
Mommy-Of-Nyana - schreef op 22-10 om 15:12
Hoi claartje, 
het is normaal dat je je ongerust maakt hoor. ik had dit waarschijnlijk ook gedaan als ik eerder wist dat ik zwanger was en geen kwaaltjes heb gehad maar dit hangt echt van vrouw tot vrouw af natuurlijk dus nergens ongerust over zijn.
wat betreft die druppel lichtroze bloed normaal zou dit geen kwaad kunnen ik heb 2 maand mijn regels gekregen.. maar aangezien je voorgeschiedenis ben je natuulijk onmiddelijk ongerust en zou zeggen als je je echt niet zeker voelt bel eventjes naar je vk of verloskundige of huisarts zij weten wel raad.
maar je zegt het zelf ze hebben fel aan je zitten sleuren kan natuurlijk zijn dat dit hier ook mee te maken heeft he en die rugpijn kan waarschijnlijk van je zwangerschap doorkomen.. bel eventjes dan ben je 100% zeker voor jezelf maar normaal kan dit niet veel kwaad.

Veel succes en ook nog een dikke proficiat met je zwangerschap!
niet te veel stress maken dit is zeker niet goed! en zeker melden op je werk want als je in kinderdagverblijf werkt moet je normaal onmiddelijk stoppen vanaf de dag dat je weet dat je zwanger bent wegens infectie gevaar zoals cmv wat overgedragen word door kleine kindjes.
houd ons op de hoogte!
veel liefs Daphne
Claartje (Gast) - schreef op 22-10 om 17:23
Hee lieve Daphne,
Dank je wel!!! Ik ben ook ontzettend blij maar ook heel erg bang! Ik ga straks verder met bloggen maar mijn man komt net binnen!
sophie2p - schreef op 22-10 om 19:24
Hey Claartje en Daphne,

Blij te horen dat ik niet alleen ben.. en dat dit dus echt normaal is! ik vond mezelf al een beetje gek om dat alsma te denken.. sinds vandaag krijg ik het af en toe benauwd maar voor de rest buiten mijn borsten nog steeds niks! nog geduld tot 8november! En op myn werk doe ik het sowieso rustig aan hoor! Ons babytje is belangrijker dan mijn werk hoor
groetjes!
Mummie - schreef op 22-10 om 19:47
Hallo dames,
Mommy-Of-Nyana - schreef op 22-10 om 19:51
goede avond Sophie,
van mijn borsten heb ik zelf ook nooit echt last gehad tot nu eigenlijk en vooral s'nachts nu verlies ik ja melk wat is het echte melk gaat het nog niet zijn.. maar sta al enkele dagen op nu met plekken op mn shirt dacht dat ik droomde en nieuwe aangedaan volgende morgen opnieuw..ben ik van morgen heel vroeg badje in gegaan en toen zag ik het met mn eigen ogen..nuja alles zal wel op gang aan het komen zijn denk ik maar toch ff raar gevoel hoor 
maar hopen dat je verder geen last gaat hebben van de kwaaltjes..dan kan je echt voluit genieten zonder je zorgen te maken over de kwaaltjes..

Liefs
Anoniem (Gast) - schreef op 16-02 om 06:38
Hpi allemaal

Ik heb vorige jaar een miskraam gehad. En ben weer opnieuw zwanger in het begin had ik wel wat klachten zoals pijnlijke borsten maar sinds een paar dagen heb ik niks meer en voel me ook niet t zwanger ik heb pas over 2 weken een echo dan zou ik 8 weken zijn ik ben zo ontzettend bang dat het weer niet goed is. Ik kan er niet van slapen waarom zijn me klachten afgenomen is her dan tocu mis?
madelene - schreef op 16-02 om 08:36
Had ik bij mijn eerste ook
Nog helemaal geen kwaaltjes 
Ook pas later bij de 9 weken zo.
Bij de tweede al wel heel vroeg 
Nog voor ik over tijd Was 
Daar door merkte ik ook vroeg op dat ik in verwachting was.
ze liet mij vroeg weten dat ze er zat
En nu bij deze derde zwangerschap 
kreeg ik wel kwaaltjes in het begin 
Heel misselijk. 
Maar niet zo snel als bij de tweede 
Wel heftiger  kwa misselijkheid
Dus je ziet het het kan zelfs per zwangerschap verschillen. 
Maak je niet druk 
Elke zwangerschap reageert het lichaam weer anders op.
Ik was verbaasd hoe mijn zwangerschappen 
Van elkaar zo kunnen verschillen.
nicole 1979 - schreef op 19-02 om 13:37
Ik had deze zwangerschap de eerste 10 weken amper kwaaltjes. . Maakte me ook onzeker maar toch was alles prima. Idd is iedere zwangerschap anders. Nu ben ik 18 weken en krijg alle kwaaltjes dubbel zo hart terug haha.
Guest (Gast) - schreef op 05-08 om 16:19
hee! Ik ben 7 weken en 2 dagen en ik heb ook geen kwaaltjes verder! Op moeheid en puistjes na.. ik vind dit ook heel vreemd en maak mij Zorgen. Dit is mijn 2e zwangerschap, bij de eerste met 5 week al misselijk en moe .. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'bijna 6 weken zwanger, nog geen last van kwaaltjes!' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan