Dames gezocht waarbij zwanger worden ook langer duurt - Zwangerschapsforum

Meisje87 - schreef op 23-12 om 15:32
Hallo dames,

Ik weet niet of ik dit forum gewoon aan kan maken, het is lang geleden dat ik hier ben geweest.
Ik zal me eerst even voorstellen, ik ben Sylvia, 33 jaar en moeder van een dochter van 2,5 jaar. We hebben veel moeite gehad (bijna 2 jaar) om onze dochter te mogen krijgen. Dit heeft psychisch veel losgemaakt. Nu zijn we alweer meer dan een jaar bezig voor nummer 2. Zit in ronde 16.
Wil erbij melden dat ik al 15 jaar kamp met vaginisme en we dus via zelfinseminatie proberen zwanger te worden. Het begint mentaal weer zwaar te worden, dat lange wachten.. 
Zou graag praten met dames waarbij het ook langer duurt om zwanger te worden, of die ervaringen hebben met vaginisme/zelfinseminatie, of wie dan ook mee wil praten. 
Of met dames die bij huisarts zijn geweest of me kunnen vertellen wat eventuele vervolgstappen zijn en wat dit in de praktijk inhoud. Zou graag in het nieuwe jaar naar de huisarts gaan, maar zal dit met lood in mijn schoenen doen. Vindt die stap zo spannend..

Hopelijk zijn er dames die graag mee willen kletsen..

Groetjes Sylvia 
93 antwoorden en 1090942x bekeken
Elvira - schreef op 23-12 om 16:06
Ik zit nu in ronde 25 voor de 3de
De 1ste heeft 32 maanden geduurd
De 2de 14 maanden 
Ik ben 35 jaar 
Meisje87 - schreef op 23-12 om 17:04
Hallo Elvira,
Leuk dat je reageert! Wauw jij hebt ook al lange processen door moeten maken.. Jeetje dan mag ik nog niks zeggen.. 
Hoe hou je dit mentaal vol? En mag ik vragen of je hulp hebt gehad bij het zwanger worden of zijn de eerste 2 zwangerschappen natuurlijk gekomen?
Ik begrijp als je misschien niet alles letterlijk wil delen..
GEMMA - schreef op 23-12 om 17:15
Ik zit in ronde 6 en 34jaar
1ste in 3 ronde 
2deook 3 ronde 
3de in 1ronde 
En hier nr 4 wil nog niet ook iets nieuws in heb een korte luteale fase wat het moeilijk brengt. 
Elvira - schreef op 23-12 om 17:18
@gemma ik hoop dat jij niet zo lang hoeft te wachten dat gun ik niemand
@meisje87 de 2 zwangerschappen zijn natuurlijk gekomen. Mijn man heeft maar 4% goede zaadcellen dus ook echt 2 wondertjes mogen krijgen
Meisje87 - schreef op 23-12 om 20:19
@Gemma, welkom en leuk dat je meekletst. Fijn dat de eerste 3 kindjes snel mochten komen. Hopelijk is het nu ook snel raak!

@Elvira, dat zijn inderdaad wondertjes! Voor nu ook hopen dat het snel raak mag zijn. 

Hebben jullie ook wel eens het gevoel dat leeftijd steeds meer een rol gaat spelen? Ik ben dan pas 33 maar als het langer duurt ga ik me echt meer zorgen maken of het daardoor zou komen. Of gewoon elke maand veel pech..

Als ik mijn cyclus van 27 dagen zo'n beetje aanhoud, wat de laatste tijd redelijk klopt gelukkig na dagen tussen de 25 en 32 te hebben gehad, zou ik komende zaterdag mijn NOD hebben. Spannend! Kon mezelf vandaag alweer niet bedwingen en een vroege test gedaan.. stom natuurlijk haha, hartstikke negatief.. Hebben jullie dit ook wel eens?
Elvira - schreef op 23-12 om 20:32
@meisje87 de kansen worden pas minder na je 35ste dus jij hoeft je nog echt geen zorgen te makenik test niet meer voor nod teveel witte testen gezien en vermoedelijke 2x een vroege miskraam voor de 4 weken wat ik dus nooit had geweten als ik niet voor nod had getestmaar als je zaterdag pas nod hebt is vandaag indd nog wel erg vroeg
Meisje87 - schreef op 23-12 om 21:24
@elvira, ja hoef me inderdaad nog geen zorgen te maken dan, maar spookt gewoon soms door je hoofd. Ik zou ook niet vroeg moeten testen en neem me elke maand weer voor dat ik dat niet ga doen maar als de nod eraan komt maak ik mezelf elke keer weer gek..
Wanneer is jouw nod of duurt die nog even?
Elvira - schreef op 23-12 om 21:35
@meisje87 ik ben vandaag pas ongesteld geworden dus dat duurt nog wel evenik neem me elke maand voor niet teveel op mogelijke symptomen te letten maar elke maand denk ik dan toch weer bij het minste of geringste zou het dan nu eindelijk raak zijn maar mijn lichaam houdt me al 24 maanden voor de gek
Meisje87 - schreef op 23-12 om 22:13
@elvira, ooh dat is wel balen vandaag ongesteld geworden 
Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die elke pijntje of kwaaltje meteen ziet als mogelijke zwangerschap.. Maar het is elke keer weer een teleurstelling als het dan toch weer die vervelende menstruatie is.. 24 maanden.. pff vind jij het mentaal niet pittig? Wij zijn dan pas 15 maanden bezig en vind het alweer heftig. Moet zeggen dat steeds meer mensen in mijn omgeving weer zwanger zijn en zo ook men beste vriendin. Het is super leuk om van dichtbij mee te maken de hele zwangerschap, maar soms ook lastig omdat je het jezelf ook zo gunt he..
Anoniem (Gast) - schreef op 23-12 om 23:13
Ik begrijp wel dat je je zorgen maakt over je leeftijd, vanaf 35 jaar vermindert de vruchtbaarheid snel ja. Maar vanaf je 30e vermindert die al langzaamaan. Dus je bent volgens de statistieken nu op je 33e wel minder vruchtbaar dan pak hem beet 5 jaar geleden als je toen ermee “bezig” was. Maar goed ik ben wel van mening dat het ook persoonsgebonden is, sommige vrouwen worden alsnog direct zwanger op bv hun 37e. Het is helaas iets wat je niet in de hand hebt. Ik hoop dat het snel raak is bij jullie allemaal dames 

Elvira - schreef op 24-12 om 16:40
@anoniem in de ziekenhuizen zeggen ze dat de kansen minder worden vanaf 35 jaar dus daar ga ik dan maar van uit
Meisje87 - schreef op 26-12 om 11:30
Ja ik ga er vanuit dat als je een redelijk stabiele cyclus hebt het allemaal nog wel redelijk werkt 

Pff gisteren een dag te vroeg ongesteld geworden. Even baalmoment met dipje maar lekker een keer een borrel gepakt hihi. Drink de laatste tijd bijna nooit meer omdat we daardoor de kansen ook willen vergroten, maar gisteren had ik echt zin in een wijntje! Moet kunnen op zen tijd. Op naar de volgende ronde..

Ik denk dat we na de lockdown toch maar eens naar de huisarts gaan.. Iemand hier ervaring mee? Wat kan ik er van verwachten? Vind dat zo spannend..

Fijne kerstdagen nog allemaal!
Elvira - schreef op 26-12 om 11:51
@meisje87 balen zegbij mij hebben ze het zaad van mijn man onderzocht en een chlamydia test en echo voor baarmoederijmvlies en grootte eicel. En 1 week voor nod een bloedtest op schildklier en progesteron. 
Meisje87 - schreef op 26-12 om 12:16
@elvira, fijn dat je het wederom wil delen. Ben heel benieuwd.. 
Meisje87 - schreef op 13-01 om 20:21
Hoe gaat het hier?
Ook in spanning aan het afwachten en aftellen?
Ik heb volgende week vrijdag mijn NOD.. Probeer het los te laten maar ik merk nu dat ik mezelf alweer gek aan het maken ben met alles wat ik voel in mijn lijf..
Heb paar dagen geleden flinke steken in mijn buik gehad, maar heb het nu ook weer. Beetje aankomend menstruatie gevoel. Maar dat zou wel heel vroeg zijn.
Men humeur vliegt vandaag ook alle kanten uit ???? maarja dat kan ook altijd wel een keer.
Meer dames met kwaaltjes waarbij je toch stiekem beetje hoop krijgt?
Elvira - schreef op 13-01 om 20:31
Mijn nod is 22 januari dus dat duurt nog wel even maar indd in deze 2 weken ga je toch bij alles denken zou het dan eindelijk gelukt zijn?
Meisje87 - schreef op 13-01 om 21:17
Zelfde nod dag  Ben heel benieuwd! Hou je me op de hoogte als je wil? 
Elvira - schreef op 13-01 om 21:27
Dat is toevallig zullen we elkaar dan hier op de hoogte houden?
Meisje87 - schreef op 13-01 om 22:32
Ja is goed, altijd leuk om met anderen mee te leven en ervaringen te delen! Omdat wachten soms best frustrerend kan zijn 
Elvira - schreef op 16-01 om 20:02
Ik zit nu op 6dpo LF van 11 en voel nog niks maar het is ook nog wel erg vroegBij mijn 2 kinderen had ik ook geen symptomen voor nod überhaupt de gehele zwangerschap weinig symptomen behalve bij mijn 1ste mijn dochter 42 weken lang misselijk en bij mijn zoontje 20 weken lang misselijkAl moet ik toegeven dat ik sinds januari vorig jaar extreem veel let op symptomen voor nod
Meisje87 - schreef op 17-01 om 17:23
Haha ik weet niet hoeveel dpo of wat dat inhoud 
Maar vrijdag is mijn nod en heb zoveel kwaaltjes! Maar ben erg bang dat mijn lijf me wederom weer voor de gek houd zoals elke maand..
Ben met momenten misselijk. Vooral als ik honger heb. Voel me erg opgeblazen en had zelfs dat een broek veel te strak zit. Het ergste is nog dat ik enorme stemmingswisselingen heb, zo ken ik mezelf niet echt. En steken in buik en borst vandaag. Maargoed al deze kwaaltjes die passen ook bij een komende menstruatie. Frustrerend zeg!
Maar 42 en 20 weken lang misselijk is wel balen zeg!
Elvira - schreef op 17-01 om 18:05
je symptomen klinken wel veelbelovend
Meisje87 - schreef op 17-01 om 20:01
Jaa dat vind ik ook wel. Alleen durf er bijna niet op te hopen.. Anders is het weer zo'n erge tegenvaller als ik toch ongesteld word. Want zo vaak hoor en lees je dat er amper symptomen zijn voor een positieve test. Maar hou je op de hoogte! Benieuwd of jij nog veranderingen gaat merken. Toch weer een spannende week. 
Elvira - schreef op 17-01 om 20:19
Ik voel vanalles maar uit zelfbescherming denk ik dat het allemaal niks is en dat mijn lichaam me weer voor de gek houdt indd om de zoveelste erge tegenvaller te voorkomenmaar wel heel toevallig dat onze Nod beiden 22 januari is
Meisje87 - schreef op 17-01 om 21:18
Ja ken je gevoel! Ik bescherm me elke maand ook zo, alleen deze maand lukt dat mentaal niet.. Hoe langer het duurt, hoe meer je gaat hopen op de dag dat het ooit mag lukken als het ons gegund is. Nou op naar een positieve vrijdag dan voor beiden hopelijk! 
Elvira - schreef op 17-01 om 21:21
@meisje87 ga jij voor nod testen? Ik zelf wacht tot zondag om een erge tegenvaller te voorkomenwant ik kan ook zaterdag nog ongesteld worden en dan is het pas 2 weken na mijn eisprong maar meestal word ik de 12de dag na mijn eisprong al ongesteld
Meisje87 - schreef op 18-01 om 14:11
@elvira, ik wilde het niet doen, maar door alle gekke kwaaltjes heb ik het net wel gedaan. Dom dom dom natuurlijk inch: hartstikke negatief. Maar ben mezelf zo gek aan het maken met alles.
Zo knap als je het tot zondag vol kan houden! Heb mezelf voorgenomen om nu vrijdag pas weer te testen, maar ken mezelf en zal mezelf 1 of 2 dagen van tevoren wel weer niet kunnen bedwingen.. Zeker niet als ik me blijf voelen zoals ik me nu voel.
Heb alweer de hele dag golven van misselijkheid als ik honger krijg en een soort steek/kramp in mijn buik die doortrekt naar mijn bovenbeen. Kwaaltjes die ik niet herken. Maar die buikpijn voelt ook een beetje als menstruatiepijn..

Hopelijk vliegt deze week heel snel om!
Elvira - schreef op 18-01 om 15:44
Als je pas vrijdag je nod hebt is vandaag een testje ook nog wel erg vroeg dus wie weet vrijdag alsnog een mooie test
Meisje87 - schreef op 18-01 om 17:15
Ja i know 
Soms kun je die drang niet beheersen haha 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Dames gezocht waarbij zwanger worden ook langer duurt' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan