IK ga naar een fertiliteits dokter - Zwangerschapsforum

angel - schreef op 13-01 om 19:27
Hallo allemaal,
ik wil gewoon even mijn ei kwijt. We zijn nu een jaar bezig en we hebben besloten om naar de huisarts te gaan en ben ik door verwezen. We hebben een afspraak 1 maart en ben heel benieuwd. Heb al veel info gehad. Ben benieuwd naar de verhalen van andere die dit hebben ervaren. Ik spreek er weinig over met andere daarom vind ik dit een fijn forum. alvast bedankt
groetjes angel
12 antwoorden en 45321776x bekeken
Iza - schreef op 13-01 om 20:30
Geen ervaring maar ik wil jullie wel heel veel sterkte en succes wensen ik hoop dat we hier op het forum snel mogen horen dat de zwangerschapstest positief is!
maya - schreef op 13-01 om 21:43
hallo,
ik ben zwanger van mijn eerste kindje en dit door icsi behandeling
gelukkig van de eerste keer gelukt
als je vragen hebt stel ze maar, zal proberen te beantwoorden
* - schreef op 14-01 om 08:48
@Angel,
Sterkte meis ik heb er zelf geen ervaring mee hoor maar 
wel met dit forum en het is een super duper fijn forum
met heel veel lieve leuke fijne vrouwen die respect hebben voor 
elkaar en elkaars mening..

Laat je maar horen..

Liefs Ju
Stuiterbal (Gast) - schreef op 14-01 om 11:34
Hoi Angel, heel veel succes gewenst. Als ervaringsdeskundige kan ik zeggen dat het niet altijd mee zal vallen, al verschilt dit per persoon. Ik ben na 1,5 jaar zelf klussen naar de fertiliteitsarts gegaan. Vervolgens diverse onderzoeken gehad (resultaat altijd goed), daarna een HSG gehad (rontgenfoto/doorspuiten van de eileiders) en toen nog een half jaar zelf geprobeerd. Resultaat niks. Vervolgens 3x achter elkaar IUI gehad, resultaat niks. Daarna meteen door met ICSI en het resultaat ligt nu in de box te slapen. Ik kan je vooral aanraden om sterk naar je eigen gevoel te luisteren. Sommige mensen nemen tussen elke behandeling een paar maanden rust, anderen (zoals ik) gaan liever in 1x door. Jij bent de enige die dat kan bepalen en geef dat ook goed aan bij de arts.
angel - schreef op 14-01 om 20:18
Bedankt dames,
voor jullie reactie.
@ Maya ik hou je in gedachte ga eerst alles vragen bij de dokter en als ik het dan nog niet snap of ervaringen wil uitwissen zal ik contact met je opnemen. Ga eerst maar eens kijken of alles goed is of niet. Dan laat ik wel weer wat van me horen.

gr Angelique
Dromertje - schreef op 15-01 om 11:10
Angel, veel succes!
Ikzelf en mijn echtgenoot hebben 2 jaar geprobeerd zwanger te worden, dan hulp ingeroepen, ook HSG gedaan, niets opmerkelijk vastgesteld, 6 IUI's gedaan, allemaal veelbelovend, eitjes aanwezig, sperma goed, maar geen zwangerschap. Dan 1e eicelpickup, 9 eitjes, 4 met IVF en 5 met ICSI bevrucht. IVF mislukt, 1 ICSI teruggeplaatst en 1 in de vriezer. En nu 6 weken zwanger van de 1e poging. Het is wel allemaal niet te onderschatten. De hormonen nemen, spuitjes zetten, je onbegrepen voelen door de meeste mensen. Je bent vaak het einde nabij. Probeer er toch over te praten, want alleen is dit heel moeilijk. Hou zeker de moed erin! Het komt helemaal goed!
Dikke knuffel!
angel - schreef op 01-03 om 22:07
Hallo Allemaal,
Wou even laten weten hoe het is gegaan. Mijn vriend is goed en ik ook. Echo gehad zag er goed uit. Moet nu alleen nog een baarmoederfoto maken en bloed laten prikken of er iets is met de hormonen. Ben al een stuk geruster er op dat het wel gaat lukken. Heeft iemand ervaring met een baarmoederfoto? is het echt pijnlijk of valt het wel mee?

gr Angelique
mamamar - schreef op 06-03 om 09:46
Hoi Angelique,


Ik was het vorig jaar in augustus zo zat. Iedere maand de teleurstelling dat ik ook naar de huisarts ben gegaan en ben doorverwezen. Ik vond het echt enorm spannend. Eerst een intakegesprek over wat ze gaan doen en wat ze gaan onderzoeken. Dat was allemaal goed. Daarna hebben ze een HSG gemaakt. Van te voren was ik daar best een beetje benauwd voor. Ik heb veel gelezen en dacht toen al: tjee wil ik dit allemaal wel. En toen dacht ik: joh verman jezelf en een kind baren is ook niet pijnloos dus zet het maar op zij. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het HSG echt enorm mee vond vallen. Het aanbrengen van het cupje was niet prettig maar niet echt pijnlijk en ook de vloeistof viel me heel erg mee. Wel moest ze een keer handmatig de vloeistof inbrengen omdat de pomp (?) het niet deed... Dat was even een naar gevoel maar dat was ook gelijk weer verdwenen. AL met al viel het mij dus alles mee. Maar lees ook zeker andere verhalen hoor.
Daarna hebben we daar de uitslag van gekregen: geen gekke dingen en geen reden dat het niet zou lukken maar toch wilde ze ons gaan helpen. We zijn op de wachtlijst voor IUI geplaats en ik kreeg een brief dat ik me mocht melden wanneer mijn menstruatie in februari zou vallen.
Je leest wel eens van die verhalen van mensen die op de valreep dan toch nog 'spontaan' zwanger zijn.  En eigenlijk vanaf mijn eisprong dacht ik: het zal toch niet zo zijn? En op 3 februaria had ik een positieve test in mijn handen. Inmiddels ruim 9 weken onderweg en kan het nog steeds niet geloven. Ik heb een echo gehad en er 'zat' echt iets.......
Ik wil niet zeggen dat het standaard is maar er zijn gelukkig ook nog uitzonderingen!

In ieder geval heel veel succes!
angel - schreef op 06-03 om 20:38
Mamamar,

Wie weet loopt het ook zo bij ons, maar ik reken nergens op. Aank. zaterdag moet mijn menstruatie weer beginnen. en dan bloed prikken een een foto laten maken. Ik moet het toch zelf ervaren he. Ik merk het wel. er zullen vast ook andere verhalen zijn, maar die van jou klinkt niet zo erg. Heb wel pijnstillers gekregen die ik van te voren moet innemen.

laat wel weten hoe het is gegaan

gr Angel
Mamamar (Gast) - schreef op 07-03 om 21:58
Mijn huisarts adviseerde me ook: laat alles maar over je heen komen en alles onderzoeken. Je gaat een molen in en just go with it.
Ik vond dat nog best lastig ik dacht ja dat is makkelijk praten maar jij ligt daar niet. Dat heb ik mezelf ook weer gel
Mamamar (Gast) - schreef op 07-03 om 22:06
Ik was nog niet klaar. Goed ik heb het me dus uit mijn hoofd gepraat en gedacht kom maar op en ik zie waar het schip strand. Voor mij de beste manier om er me om te gaan naast humor. Ik dacht kan wel janken dat het niet lukt maar daar wordt het niet anders van.

Werd wel boos toen ik belde voor de afspraak voor het HSG. Je moet dan bellen op de eerste dag van je menstruatie dus ik belde en de vrouw die de afspraak maakte melde nog even fijn ( en niet meelevend ) dat ik onder geen beding zwanger mocht zijn. Ik snap dat het zo is maar vertelde ik net niet dat ik bel omdat ik net ongesteld ben geworden? Het viel zo verkeerd op dat moment ik bedoel eerste dag menstruatie is altijd weer een teleurstelling dat het niet gelukt was. Dus ik beet haar ook niet echt vriendelijk toe dat DAT nou net het probleem was..... Het viel me zo verkeerd! Verder koet ik zeggen dat ze altijd heel correct zijn geweest en dat heeft mij wel geholpen. Merk dat ik het stiekem ook wel prettig vond om mijn gevoel op papier te zetten???? nog kaals heel veel succes en hoop dat je snel een positief test zult hebben!
angel - schreef op 08-03 om 20:08
Hoi Mamamar,

Ja lekker he om het allemaal op te schrijven kan dat wel begrijpen. Bedankt  nogmaals en ik hou je op de hoogte.
gr angelique

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'IK ga naar een fertiliteits dokter' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan