Hormonen op hol na verwijderen spiraal/ zwanger worden - Zwanger worden forum

Irene1988 (Gast) - schreef op 10-03 om 16:00
Hoi R,

Nou hier precies hetzelfde. Eerste menstruatie na verwijderen Mirena is vorige week eindelijk op gang gekomen, was een cyclus van 44 dagen. 
Ik ben benieuwd of het vanaf nu regelmatig zal zijn of dat het weer zo lang gaat duren. Ik hoop het natuurlijk niet, gezien onze kinderwens. 
Hoe is het nu bij jou?
45 antwoorden en 38068120x bekeken
Kim (Gast) - schreef op 09-05 om 07:42
Dag allemaal,
Ik reageer even op Ben (1-3 jl.) Allereerst dapper en goed dat je je zorgen uit op dit platform.
Wat mij heeft doen besluiten het Mirena spiraal te laten verwijderen waren vooral de migraines en de stemmingswisselingen. Ik voelde me echt niet mezelf en die wisselingen hadden wel degelijk invloed op de relatie met mijn echtgenoot. Ik ben vast niet de enige.
Natuurlijk kan het een samenloop van omstandigheden zijn dat je besluit uit elkaar te gaan. Maar in mijn geval was de Mirena de boosdoener.
Het beste gewenst! en groetjes


M. (Gast) - schreef op 13-05 om 17:30
Hallo allemaal,
Eind december heb ik de mirena spiraal laten verwijderen ivm kinderwens.
Eerste menstruatie kwam met 27 dagen, daar was ik heel blij mee alleen was dat voor korte duur.
Sindsdien schommelt mijn cyclus gigantisch...
De 2de menstruatie kwam op dag 34. De rest van de maanden schommelt mijn cyclus de ene keer met 30 dagen, dan weer 36 dagen en momenteel ben ik ook weer te laat. Ik krijg altijd klachten als ik moet menstrueren maar heb nog steeds nergens last van. 
Het is heel frustrerend omdat je zo ook niet goed kan inschatten wanneer de ovulatie is.
Ik heb wel een maand ovulatietesten gedaan maar die waren steeds negatief dus daar raakte ik alleen maar meer gestresst van en angstig met het idee misschien helemaal geen ovulatie te hebben. Met het testen ben ik dus maar gestopt.
Ik mag hopen dat mijn cyclus weer gauw op gang komt want dit is echt niet leuk zo. Misschien ben ik te ongeduldig en moet ik het de tijd geven maar mijn huisarts gaf aan dat ik bij haar langs moet komen als het na 2 maanden nog zo is. Ik ben benieuwd, hopelijk kan zij wat voor mij betekenen. 
PinkGlitter - schreef op 19-05 om 09:31
Hoi T89,
Ik ben benieuwd of het je ondertussen al gelukt is om zwanger te raken? 
Ik heb juist last van dat hele lijstje gehad sinds de eerste keer dat ik mijn Mirena spiraal liet plaatsen (7 jaar ), vooral die stemmingswisselingen en het lusteloos en juist geen zin in intimiteit hebben pff, gelukkig heb ik een heel lieve partner die er goed mee om kan gaan haha.. 
M'n partner en ik willen dit jaar ook voor een kindje gaan, dus overweeg om mijn Mirena te gaan verwijderen, zat heel erg in twijfel om het op kort termijn te doen of over een paar maanden.  Op Google weinig kunnen vinden op een paar verhalen na dat je gelijk vruchtbaar bent na verwijdering en van dames die wel binnen een maand zwanger raakten, Nu ik de ervaringen hier heb gelezen dat het toch best lang kan duren voor je cyclus weer op gang komt na verwijdering,  heb ik toch de knoop door gehakt en ga ik toch maar binnenkort de huisarts bellen om hem te laten verwijderen. 
Bedankt iedereen voor het delen van de ervaringen, heeft me enorm geholpen mijn twijfel weg te nemen
Hopelijk lees ik van nog meer reageerders hier, dat ze inmiddels in verwachting zijn geraakt.
Groetjes. 



Zoe (Gast) - schreef op 04-06 om 00:08
Ik heb 4 mei mijn Mirena laten verwijderen na 10 jaar. Ik heb nog niets van bloedingen gehad. Maar ik  werd tijdens de Mirena ook nooit meer ongesteld. 
Dus tot op heden nog helemaal niet ongesteld geweest. Wel vaak misselijk, heel moe, buikkrampen in mijn onderbuik,  lage rugpijn en extreem opgeblazen. Ik sport normaal elke dag 2 uur, nu heb ik voor niets geen energie. Hopelijk ben ik hier snel door. 
Mlies gast (Gast) - schreef op 04-07 om 16:01
Hallo allemaal, ik herken veel in de verhalen. De klachten als hoofdpijn, hartkloppingen en stemmingswisselingen na het verwijderen.  Ik heb Mirena ong 9 jaar gehad en half Jan 2021 laten verwijderen. Nu ben ik in gesprek met huisarts hoe verder en wat het best is voor mijn lichaam. Ik ben volgende week 46 en wil nog lang, gezond mee.
Even reactie op Ben; Ben, het zou mi zeker een samenloop kunnen zijn, want ik ben ruim 24 jaar gelukkig getrouwd en heb nooit een ander toegelaten maar heb dus wel meermalen het gevoel gehad dat ik "elke man" wel als potentie zag. Ik heb dat netjes met mijn man gedeeld en voet op rem getrapt, maar het is dus wel zo dat ook ik mijzelf in mijn seksuele gevoelens niet herkende. Ook heb ik meer last van jaloezie (wat in mijn relatie volkomen misplaatst is). Ben, ik wens je sterkte en ik hoop dat jouw ex jou er nog eens iets over kan vertellen en jou in ere kan herstellen. Grtz Mlies
V (Gast) - schreef op 25-10 om 14:03
Hoi allen,
Ik zal bij het begin beginnen...
In feb 2019 ben ik bevallen. En helaas bleef toen placenta vastzitten met veel bloedverlies (helaas niks toegediend gekregen na afloop) . In juni heb ik de mirena spiraal laten plaatsen. Helaas bleef ik veel bloedverlies hebben, extreem veel buikpijn,stemmingswisselingen , overgangsklachten en is zelfs mijn pcos verergerd. In juli kreeg ik een verdraaide eierstok, de cyste was ex zo groot als normaal en om zijn as gedraaid. Na 4 maanden alleen maar ellende, en een lichaam wat niet meer goed kon functioneren de spiraal er weer uit laten halen. De bloedingen stopten direct. Maar helaas geeft mijn lichaam (inmiddels 2 jaar later) nog steeds aan dat er hormonen in mijn lijf zitten. Mijn menstruaties zetten totaal niet door ( 1 a 2 dagen licht bloedverlies ) en dan is het klaar. Waar ik voorheen minimaal 5 dagen was en goed ook is dat nu totaal niet zo. Heb nu eindelijk een gynaecoloog getroffen die vertelde dat mijn pcos verergerd is door de mirena en dat ik deze door de complicaties van de bevalling nooit had mogen krijgen... herkennen meerdere zich hier  ook in? 
Anoniem (Gast) - schreef op 26-10 om 21:10
Hoi allen, 
Ik ben inmiddels een jaar verder naar het verwijderen van mijn spiraal. Ben tussendoor eenmaal ongesteld geweest en daarna nooit meer. Iemand dit ook gehad? 
Yassmin (Gast) - schreef op 08-11 om 11:47
Ik heb nu precies het zelfde wat kan ik er tegen doen ????
D (Gast) - schreef op 22-11 om 08:19
Ik heb mijn spiraal januari 2020na 5 jaar  laten verwijderen. . Ik heb het laten verwijderen owv een kinderwens. Mijn menstruatie kwam gelijk goed op gang.
Augustus dit jaar had ik NOD een positieve test. Later kwam mijn menstruatie toch op gang. 
Ong 2 weken terug een gynaecologische echo gedaan. Alles was gelukkig in orde. 
We houden rekening met mijn vruchtbare periode, ovulatie etc. Toch wilt het maar niet lukken. 
Ik heb twee kindjes van inmiddels 8 en 9 jaar. 
Alle tips zijn welkom want ik ben radeloos. 
Kimberly (Gast) - schreef op 07-01 om 14:15
Ik heb sinds 6-1 2022 mijn spiraal laten verwijderen. Omdat ik een kinderwens heb hoor vele verschillende verhalen. Toen ik de spiraal gisteren heb laten verwijderen had ik een beetje bloed en sinds vandaag had ik diaree niet normaal heb dit nog nooit had en gisteren wel met me vriend gedaan..
Wie herkent dit 
En verder geen klachten 
Jen (Gast) - schreef op 05-05 om 10:58
Hallo iedereen, 
Ik heb de mirena spiraal verwijderd omdat ik veel last heb van  hartkloppingen bijwerkingen allee dat dacht ik, 6jaar heb ik de mirena spiraal gehad , nu heb ik al 4 dagen hevige bloedingen en erge hartkloppingen   spiraal is maandag middag verwijderd.
Nog iemand met zo ervaring ? 
Stefanie2 (Gast) - schreef op 03-08 om 10:27
Hoi allemaal, 
Ik heb 7 juli mijn mirena laten verwijderen, na ruim 4 jaar. Daarna 5 dagen gebloed. Nu bijna een maand later onwijs last van stemmingswisselingen, moeheid, hele opgeblazen buik, niet goed naar de wc kunnen, lage rugpijn (vooral 's nachts), soms een soort hitteaanvallen (terwijl ik het vroeger altijd koud had), niet goed kunnen slapen, veel dromen. Ik dacht zwanger te zijn. Maar dat is helaas niet het geval. Hoop dat mijn menstruatie snel komt en snel van deze klachten af te zijn. Wel fijn om te lezen dat ik dus niet de enige ben die dit ervaart. Ik heb het idee dat mijn lichaam erg moet wennen aan de hormonale schommelingen. 
Hebben jullie tips hoe hiermee om te gaan? 
Grt. Stefanie 
Saar (Gast) - schreef op 10-09 om 11:43
Waar ik benieuwd naar ben, na het lezen over jullie klachten die een lange lijst vormen… (sommige heftiger dan ik zelf ervaar)  zijn er geen supplementen die we kunnen nemen, die helpen het sneller in balans te brengen? Behalve rust en geduld, wat kunnen we doen? 
Ik ben vaak en heel makkelijk verdrietig en ook snel geïrriteerd. Alsof ik al 2 maanden bijna de hele tijd PMS heb na het verwijderen van de spiraal. En toen dacht ik ineens, oh nee hè, is dit het begin van de overgang? Ik ben “pas” 37 maar je wordt zenuwachtig en weet het niet meer. Na het verwijderen kwam een korte period van veel libido, maar dat lijkt nu al een maand helemaal verdwenen, en ik voel en weet dat het niet klopt met mijn persoonlijke normaal. 
De cyclus is een rommeltje, dus ik kan er nog geen geruststelling uit halen dat het maar eventjes duurt en dan alles weer op haar pootjes terecht komt. Ik zou mijn lijf hierbij graag steunen, voor mijn eigen humeur en dat van de mensen om me heen. Ik hoef niet nu een kind te verwekken, maar hoe weet ik of ik dat wel of niet zou wensen, als mijn emoties en hormonen overhoop liggen? 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hormonen op hol na verwijderen spiraal/ zwanger worden' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan