Hormonen op hol na verwijderen spiraal/ zwanger worden - Zwanger worden forum

T89 - schreef op 05-01 om 15:22
Hallo allemaal,

In November heb ik de grote stap genomen mijn Mirena spiraal te laten verwijderen (na 8 jaar), uiteraard moest mij het weer overkomen dat dit niet 'zomaar' even bij de huisarts gelukt was, maar ik nog 2 keer na mijn huisarts bezoek naar het ziekenhuis moest, omdat het draadje onvindbaar was. Anyway, ik ben eindelijk verlost van het spiraal!   

Echter, na deze verlossing, begonnen de klachten al gelijk en zijn deze nog steeds regelmatig aanwezig, waar ik (met spiraal) nog nooit last van heb gehad;
- Hoofdpijn
- Vreetbuien
- Misselijk
- Krampen
- Ijzer smaak
- Harde borsten/tepels
- Opgezette buik
- Erge vermoeidheid

Oftewel de hormonen vliegen door mijn lijf!

Ik dacht dat ik gelijk wel eens zwanger kon zijn.. Helaas bleek, na uiteindelijk toch maar een test gedaan te hebben, dat dit niet het geval was... 
En mijn ongesteldheid diende zich na een paar dagen dan ook aan. (overigens wel dik 2 week later dan zou moeten) 

Ik neem aan dat de cyclus, het lichaam even weer op gang moet komen na jaren een spiraal gehad te hebben, dus dat het er bij hoort...
Maar leuk is anders!

Nu is mijn vraag dan ook; zijn er meer vrouwen die deze ervaringen hebben na de verwijdering van het spiraal?
En hoe lang duurde het voordat je zwanger werd?

Groetjes!!
45 antwoorden en 37910090x bekeken
Hanneke - schreef op 15-01 om 14:40
Ik heb begin november mijn spiraal laten verwijderen heb daarna 8 dagen heel erg gebloed.. Maar laatste keer was ik maar 5 dagen ongesteld en redelijk normaal.. Mijn lichaam is heel stabiel lang geleden dat ik me zo goed heb gevoeld.. Moet wel even wennen aan natuurlijke verschijnselen van mijn lichaam..
brigitte - schreef op 15-01 om 20:24
Heb in januari 2015 mijn spiraal laten verwijderen.Heb ook enorme last gehad van bijwerkingen,ik dacht ook direct zwanger te zijn.Niets was minder waar,pas ik april menstratie voor het eerst gehad,dan opeens opeens 2 maanden niet gehad.Dan weer 3 weken.Dan weer 2 maanden niet.Bijwerkingen werden wel steeds minder.uiteindelijk is alles vanaf augustus terug netjes en met regelmaat gekomen en in oktober had ik mijn positieve test.dus heb er 9 maanden over gedaan,maar had eigenlijk maar 6 cyclussen.Ja het kan echt een tijdje duren alhoewel ze zeggen dat je meteen kan zwanger worden en het internet staat ook vol met vlugge zwangerschappen.Maar mijn lichaam heeft echt moeten ontwennen,elk lichaam is dus anders.Ik hoop voor jou op snel een pos zw test.
Succes!
Liefs
DeeDee012 - schreef op 15-01 om 20:26
Heel herkenbaar! Na de eerste keer verwijderen was mijn cyclus snel weer regelmatig en was ik na 4 maand zwanger.  8 weken na de bevalling direct weer een spiraal. Deze in september 2014 laten verwijderen en was deze keer pas na 8 maand zwanger. Ben in de 8 maanden pas 4 keer ongesteld geweest. Had ineens hele onregelmatige cyclussen. Elke keer als er wat veranderde in de hormoonhuishouding was ik misselijk en kreeg ik last van kwaaltjes. Dus ook tijdens de eisprong en beginnende menstruatie.

Ik wens je heel veel succes met zwanger worden!!
Benthe - schreef op 18-01 om 23:22
Ook voor mij heel herkenbaar! Ik had nu voor het eerst een Mirena sinds 2 jaar. Deze heb ik in April laten verwijderen. Helaas tot nu toch nog geen zwangerschap. Ik heb ontzettend veel last gehad van op hol geslagen hormonen... dit is eigenlijk pas de laatste 2 maanden afgenomen. Voorafgaand bij de vorige zwangerschappen was ik aan de pil. Mijn eerste zwangerschap liet 2,5 jaar op zich wachten.  De tweede en derde zwangerschap kwamen zo n beetje vanzelf.... het zegt dus allemaal niks volgens mij... Maar ik begrijp hoe vervelend het is! Succes!
Laura Terlouw (Gast) - schreef op 12-06 om 10:17
Dit heb ik ook! Ik heb mijn spiraal er 5 weken geleden uitgehaald. Dit is ook de reden dat ik hier terecht ben gekomen omdat ik helaas opgezocht of dit normaal is. Vreetbuien, super emotioneel en ik zot gewoon niet lekker in mijn vel! 
Ik vraag me dan alleen af of dit nog gebalanceerd gaat raken want als ik me zo blijf voelen gaat de spiraal toch echt terug! 
Linda (Gast) - schreef op 27-01 om 20:08
Hoi hoi! Is dit nog goed gekomen ? Hoe lang duurde dit ?
Bo (Gast) - schreef op 12-01 om 03:41
Hoi,
Ik heb begin juni 2019 mijn spiraal laten verwijderen voor onze kinderwens. Echter is deze voor ons nog steeds niet in vervulling gegaan, ondank de extra aandacht mbt ovulatietesten.
Sinds verwijdering van spiraal ben ik zwaar emotioneel, kan janken om de kleinste en stomste dingen. Zo erg zelf dat ik mezelf vaak gewoon niet herken en denk Doe's normaal!! 
Had ook écht gedacht dat we intussen ala zwanger zouden zijn..
Mo2 (Gast) - schreef op 10-02 om 19:01
hoi allemaal! zo herkenbaar deze signalen. ik heb de mirenaspiraal 4 weken geleden laten verwijderen, de eerste week wat gevloeid maar verder geen klachten. Daarna sloeg het ineens toe: duizelingen en enorm vermoeid, emotioneel, met momenten hartkloppingen en onrustig/paniekerig. Een hele dag werken kan ik niet eens volhouden. Ik heb eerder een mirena gehad maar heb hier toen niet zo heftig op gereageerd toen die verwijderd werd. Wel herken ik deze klachten van na mijn vorige bevalling. Op internet heb ik wel gelezen over de 'mirena crash', daar is alleen wat over te vinden in het engels. 
Ik hoop echt dat het snel minder word want hier word ik gek van! 
Miek (Gast) - schreef op 08-03 om 19:11
Hoi allen.
Zo herkenbaar verwijderen van mijn spiraal begin Feb na twee dagen verwijderen kreeg ik veel hoofdpijn buikpijn ja 1.5 dag gemenstrueerd. En was weg 
Week later kwamen de klachten:
Misselijk 
Hoofdpijn 
Buikpijn 
Gevoelige borsten 
Huilbui 
Ik dacht ja zwanger maar nee me test was negatief.
Molly 33 (Gast) - schreef op 09-03 om 18:42
Hoi allemaal mijn spiraal is vorige week dinsdag verwijdert twee dagen later ongesteld dat duurde drie dagen , en telkens bloederige afscheiding vanaf het moment dat ie eruit is komt iemand dat bekend voor 
Appeltaart (Gast) - schreef op 24-04 om 09:39
Hi allen,
Ik heb begin februari mijn Mirena laten verwijderen (na circa 9 jaar) en heb de eerste 2 weken last gehad van duizeligheid en misselijkheid. Gelukkig voel ik mij verder goed!
Inmiddels bijna 3 maanden verder en ik ben nog altijd niet ongesteld (en ook niet zwanger). Ik hoop dat het snel wel gebeurd want ik begin mij een beetje zorgen te maken.
Zonnetje (Gast) - schreef op 06-11 om 03:55
Spiraal eind augustus laten verwijderen owv kinderwens, tot nu toe nog niet zwanger. 
Menstruatie is ook veeel lichter (enkel veegjes bruin bloed bij naar toilet gaan), voor spiraal was dat toch elke keer een maandverband gevuld en nu duurt ook maar 2,5 dag, terwijl het vroeger toch 4-5 dagen was. Wel mooi regelmatig, maar zou er dan nog niet genoeg baarmoederslijmvlies aanwezig zijn en mijn cyclus eerst nog meer op orde moeten komen? 
Jolanda (Gast) - schreef op 06-11 om 05:12
T89, het lijkt wel of ik mijn verhaal aan het lezen ben, ik moest mijn spiraal ook in het ziekenhuis laten verwijderen  omdat de huisarts het zelf niet kon vinden , ik heb 6 jaar een spiraal gehad, mijn ongesteld duurde niet zolang die kwam snel naar de verwijdering van de spiraal, maar die klachten die ik heb gehad waren niet normaal ( die kwamen vooral rond mijn eisprong opduiken tot na mijn menstruatie ik dacht elke keer dat ik zwanger was maar helaas was dat niet zo! Ik ben momenteel 13 maanden verder en nog steeds niet zwanger. Voorheen werd ik best snel zwanger. 
Mijn klachten:
Misselijk, gevoelige borsten , emotionele buien, vreetbuien, opgezette buik, onderrug pijn , buikkrampen, ijzersmaak, hoofdpijn etc. 
Voormij  nooit een spiraal!!
Anoniem (Gast) - schreef op 06-11 om 08:05
Jolanda; condooms is ook niet alles!
Anoniem (Gast) - schreef op 24-01 om 11:39
Hoi 
Ik ben al bijna anderhalf jaar van de prikpil verlost vanwege kinderwensen helaas naar anderhalf jaar ben ik nog steeds niet zwanger maar ben ik wel onregelmatig ongesteld.
De prikpil is dus totaal niet goed voor mensen die in een korte termijn kindjes wilt. 
Stefanie (Gast) - schreef op 27-01 om 10:02
Hallo,
Ik heb op 18/01/2021 mijn spiraal laten verwijderen (na 3 jaar) (omdat we nog een kinderwens hebben) en een dag later heb ik echt heel hevige bloedingen gekregen met klonters.
Vandaag 27/01/2021 heb ik nog steeds die heel hevige bloedingen met hevige krampen, en euh.. serieuze stemmingswisselingen en heel moe.
Ik besef dat dit waarschijnlijk een soort grote schoonmaak is na de jaren hormonen in mijn lichaam.
Ik dacht eerst dat het mijn menstruatie al was, maar niet dus.. 
Had het één en ander opgezocht en gelezen van een onttrekkingsbloeding, maar nergens zeggen ze dat dit zo lang duurt, ze spreken over een dag of 5 max, ik heb dit al 9 dagen .
zo lang ik deze bloedingen heb, kunnen we uiteraard geen sex hebben.. 
Zijn er nog vrouwen die dit probleem hadden?
 
Aline (Gast) - schreef op 29-01 om 19:32
" Hallo,
Ik heb op 18/01/2021 mijn spiraal laten verwijderen (na 3 jaar) (omdat we nog een kinderwens hebben) en een dag later heb ik echt heel hevige bloedingen gekregen met klonters.
Vandaag 27/01/2021 heb ik nog steeds die heel hevige bloedingen met hevige krampen, en euh.. serieuze stemmingswisselingen en heel moe.
Ik besef dat dit waarschijnlijk een soort grote schoonmaak is na de jaren hormonen in mijn lichaam.
Ik dacht eerst dat het mijn menstruatie al was, maar niet dus.. 
Had het één en ander opgezocht en gelezen van een onttrekkingsbloeding, maar nergens zeggen ze dat dit zo lang duurt, ze spreken over een dag of 5 max, ik heb dit al 9 dagen .
zo lang ik deze bloedingen heb, kunnen we uiteraard geen sex hebben.. 
Zijn er nog vrouwen die dit probleem hadden?

zijn die bloedingen zo heftig dan dat je geen sex kunt hebben? Misschien helpt dat juist wel omdat je daar weer andere reacties mee losmaakt!
"
Stefanie

jamie (Gast) - schreef op 19-02 om 11:28
beste stephanie, 

ik heb nu 17/02/2021 mijn spiraal na 5 jaar laten verwijderen en maak mij hier enorm druk in. 
hoe is het inmiddels bij jou aub? 
ik heb enorme buikpijn en duizelig.  bij mij is de bloeding niet heel hevig, wel de dag zelf, maar nu bijna niets meer voorlopig, enkel bruinig bloed nog, dus bloed dat er al 2 dagen zit dat nu nog komt. ik heb ook een flauwte in mijn benen en ben enorm bang dat dit zoals ik alles hier lees het enorm lang kan duren voor ik zwanger zal worden. want dit was natuurlijk mijn bedoeling, , , zwanger worden. maar hoe ik het hier lees zal dat nog niet voor direct zijn. wel jammer terwijl de dokter me altijd zei dat alles erna direct terug op gang zou komen , ik had beter eerst deze toppic gelezen voor ik de dokter geloofde. dit is dan ook een mentale domper voor mij nu die ik even zal moeten verwerken. 
Konijntje - schreef op 27-01 om 10:09
Hoi Stefanie, 

Wat vervelend, maar gelukkig niet heel raar. Ik had hetzelfde. Het heeft bij mij 14 dagen geduurd en de twee cyclussen daarna waren ook anders, de ene 14 en de andere 39 dagen. Ik hoop nu weer een normale cyclus te hebben. Hopelijk stopt het bij jou ook snel! 
Kim (Gast) - schreef op 27-01 om 20:14
Ben dus niet de enige lees ik. Er is zo weinig te vinden op internet. 
Mijn spiraal is er 6-1 uitgegaan. Had direct bloeding en krampen 1 week. Maar eind vorige week leek de eerste echte menstruatie te zijn geweest. 
Ik merk dat ik erg moet wennen aan hoe ik mij voel. Onzeker over de kwaaltjes en hormonen. Uit balans, soms alsof ik ziek ga worden.( al paar keer Corona test gedaan maar allen negatief) spierpijnen en rugpijn. Dan weer misselijk en hoofdpijn. Soort van opvliegers tussendoor. Nachtelijk zweten. Zou bijna denken dat ik in de overgang ben, maar dat is wel erg vroeg(32) Had niet gedacht dat dit allemaal zou kunnen komen door verwijderen vh spiraal. 
Hebben anderen ook last van opvliegers? 
Eve (Gast) - schreef op 02-02 om 22:07
Hallo
Ik heb vorige week mijn spiraal na 2,5 jaar laten verwijderen omdat ik de laatste maanden om de twee weken lichte bloedingen had en ik sinds het plaatsen nog steeds heel emotioneel en geprikkeld was. De eerste dagen na het verwijderen bloedde ik nog wat maar voelde ik me veel beter. De laatste dagen voel ik me heel erg moe, heb ik hoofdpijn, en voel ik me misselijk. Ik wijt het aan het verwijderen van het spiraal; mijn lichaam dat zich opnieuw moet aanpassen; maar ergens maak ik me toch zorgen.
Lisa (Gast) - schreef op 09-02 om 12:34
Hoi
Komt mij ook zo bekend voor een week geleden mirena spiraal laten verwijderen en vervangen koperspiraal maar heb nu veel klachten hoofdpijn misselijk iets hogebloeddruk buik pijn nog niet veel vloeien geweest echt herkenbaar is toch na het verwijderen dat je klachten blijft houden.
Layla (Gast) - schreef op 15-02 om 22:08
Mijn spiraal is 25 januari verwijderd (2e spiraal, in totaal 8 jaar gehad). 
Ik voel me uit balans, heb stemmingswisselingen en lage rugpijn klachten. ik voel me lusteloos en vermoeid. Ik slaap slecht, droom meer en heb vaak hartkloppingen in bed. Ik heb extreme haaruitval en voel me vaak duizelig en misselijk. Het lijkt alsof ik m’n baarmoeder steeds voel, kraampjes en steken. Even hoopte ik op een directe zwangerschap, maar nu ik dit forum lees herken ik iets teveel helaas.
Na het verwijderen heb ik 2 dagen een beetje gebloed (bruin bloed). 
Hopelijk nemen jullie en ook mijn klachten af en ontstaat er een reguliere cyclus. Fijn dat ik niet de enige ben in elk geval ??
jamie (Gast) - schreef op 19-02 om 11:41
hoi allemaal,

ik hem mijn spiraal laten verwijderen op 17/02/2021. met een chirurgische ingreep in het ziekenhuis vandaar dat mijn touwtjes verdwenen waren, dit was een enorm lastige tijd. de operatiekamer, al die instrumenten zien liggen , de verdoving dat niet werkte , de camera waar ik dan alles op kon meevolgen, nee, ,, dit was echt niet leuk. baaahh. 
de zelfde dag veel bloed verloren
de 2de dag was het beter, bijna niet meer en ook geen buikpijn meer
nu de 3de dag , veel buikpijn, een traantje meer dat ik laat nu gewoon uit emotionele last denk ik dan omdat ik deze toppic lees, ik dacht echt, mirena monster eruit, alles na 1 maand terug oke met de cyclus enzo. maar het is precies niet zoals ik gedacht had . pijnlijke zaak om dit hier zo te lezen omdat ik naar antwoorden zocht. ik ben wel blij met deze verhalen die ik hier gelezen heb . want ik weet waaraan ik mij kan verwachten nu. ik ben wel bang dat het een eeuwigheid zal duren voor ik zwanger zal worden want dit was de bedoeling eigenlijk na het verwijderen van het spiraaltje. de gynaecoloog gaf me zelfs al folavit mee 2 weken geleden, , nu snap ik waarom, ben teleur gesteld in mijzelf dat ik ooit zulk klein monster in mijn lichaam heb laten plaatsen. dit zal ik dus nooit van mijn leven nog doen. 
Konijntje - schreef op 19-02 om 19:51
Ik heb twee veranderde cyclussen gehad van 14 en 39 dagen en na het verwijderen van de spiraal bijna 10 dagen bloedverlies. Daarna terug naar mijn oude cyclus van 29 dagen en zwanger. Dus na 2,5 maand na verwijderen spiraal een positieve test. Geef de hoop niet op. Het kan best meevallen! 
Irene1988 (Gast) - schreef op 20-02 om 19:59
Hoi allemaal,
Ook ik heb 13 januari mijn Mirena laten verwijderen. Werd 17 januari ongesteld met buikkrampen en 5 dagen bloedverlies. Dus naar mijn idee was dat gewoon een ongesteldheid. Werd tijdens de Mirena nooit meer ongesteld. 
Maar nu tot op heden nog helemaal niet meer ongesteld geweest! Wel vaak misselijk, moe, buikkrampen in mijn onderbuik en lage rugpijn. Ik hoop echt dat ik zsm weer ongesteld word, want dit is wel slopend, testen zijn negatief. 
Ben (Gast) - schreef op 01-03 om 18:15
goedenavond, heel stom dat ik als man reageer..  maar mijn, inmiddels bijna ex vrouw heeft haar spiraal ook laten verwijderen... Haar hele lijf was op de hobbel, ik herkende haar niet weer terug. Stond open voor nieuwe dingen en helaas andere mensen. Met als gevolg dat we nu in een echt scheiding liggen. Is er iemand die zich hier ook herkend? Of iemand uit directe omgeving? Ik wil het spiraal niet de schuld geven maar het is wel akelig toevallig. Hoor het graag....
Eva (Gast) - schreef op 06-12 om 23:12
Hoi Ben, wat vervelend om te horen. Het schijnt wel zo te zijn dat een vrouw op hormonen anders kan reageren op een man dan zonder hormonen en vice versa. Er is daar volgens mij onderzoek naar gedaan. Tegelijkertijd is dat natuurlijk geen excuus voor haar om dan vreemd te gaan, als ik je goed begrijp.
Ik merk zelf zonder spiraal dat ik me juist weer veel meer seksueel aangetrokken voel tot mijn partner. Dat gevoel was eigenlijk bijna weg toen ik mijn spiraaltje had. Dus het kan wel degelijk verschil maken.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Maar haar overschrijdende gedrag ligt nog steeds aan haar, en niet aan het spiraaltje. 

Voor de andere vrouwen, kan iemand me zeggen of de emotionele huilbuien en hoofdpijn en vermoeidheid ophouden? Ook hier heb ik er verschrikkelijk last van. Ik was zo blij van mijn spiraal af te zijn, wat een naar ding was dat, maar nu schrik ik hier best van. Ik had trouwens ook last van bloedingen, ongeveer een week, en die zijn gelukkig gestopt! Dat schijnt ook heel normaal te zijn dus ik hoop dat dat wat gerust kan stellen.
R (Gast) - schreef op 07-03 om 20:43
Hoi Ben, heel vervelende situatie waar je in zit maar ik denk zelf niet dat het met de spiraal te maken heeft en dus akelig toeval is. Ik ben ook vrolijker geworden en stond daardoor ook meer open voor nieuwe leuke dingen / activiteiten omdat ik weer beter in mijn vel zat. Juist samen met mijn partner wil ik juist weer meer leuke dingen ondernemen. Liefde voor je partner zal door het verwijderen van de spiraal niet veranderen, lijkt mij.. 
Voor de andere (ex) spiraal gebruikers: 
Ik ben inmiddels 6 maanden van de spiraal af, na 5,5 jaar gebruik. Via het ziekenhuis wegens angst. Cyclus liep meteen perfect netjes. Kon goed merken wanneer het eraan kwam.. buikpijn, hoofdpijn, opgeblazen.  Vorige maand opeens overtijd ,5 weken, en geen klachten.  En nu opeens zat er maar 3,5 week tussen. Veel moe, zere benen, en ziek gevoel, misselijk. Zo moe dat ik niet eens meer kon staan tot plots de menstruatie doorkwam. Toen begreep ik waar de pijntjes en klachten vandaan kwamen maar ik had de menstruatie nog niet verwacht dus niet aan gelinkt. 
Ik had gehoopt dat na 6 maanden alles weer helemaal stabiel zou zijn met de hormonen maar blijkbaar heeft dit toch meer tijd nodig..? 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hormonen op hol na verwijderen spiraal/ zwanger worden' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan